35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Anna Bridgwater

Cand. phil i litteraturvidenskab, freelance journalist og forfatter. Foredrag om pårørende.
Anna Bridgwater er dansk journalist, forfatter og redaktør. Hun har skrevet en lang række bøger på forskellige forlag, både i eget navn og som ghostwriter for og med bl.a. stressforsker Thomas Milsted, politiker Pernille Rosenkrantz-Theil, Sarah Zobel Kølpin, Sofia Manning og Christian Stadil.

Hendes erfaringer med at samarbejde med nogle af Danmarks skarpeste profiler har givet Anna unikke erfaringer i at formidle erfaringer fra både erhvervslivet og det personlige liv.

I 2008 udgav Anna den anmelderroste og bevægende beretning ”Søster til låns”. I bogen fortæller hun om det at miste sin søster til leukæmi. Om kærligheden og om at overleve den sorg, der følger i kølvandet på et tab. Bogen fik en meget varm modtagelse i pressen. Politiken skrev således: ”Det er en smuk bog. Ordentlig og ærlig hele vejen igennem, uden føleri og falske toner ” mens Femina skrev: ”Bogen er en sjælden undtagelse. (…) en modig, rørende og velskrevet lille perle.”

Forespørg på foredrag med Anna Bridgwater

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Anna Bridgwater

At møde døden

Foredraget handler om at være pårørende til en døende og bygger dels på Annas bog "Søster til låns" og dels på hendes personlige oplevelser med at miste en elsket lillesøster.

Oplevelsen er almengyldig og almindelig – vi kommer alle sammen til at miste nogen, vi elsker. Alligevel er det svært at tale om, hvad der sker, når alt håb er opgivet: Hvordan ser man et elsket og døende menneske i øjnene? Og hvordan overlever man det savn og den ensomhed, som døden bringer med sig?

Foredraget er en personlig beretning om at overleve en alvorlig krise, hvor Anna kommer med bud på svar til de svære spørgsmål, man bliver konfronteret med – svar, som hun blandt andet er nået frem til gennem samtaler med blandt andre præster og psykologer. Og om det tomrum der opstår, når et menneske, vi elsker, dør. Fordi selvom livet fortsætter for de overlevende, så bliver det aldrig helt som før. Derfor er Annas foredrag også en beretning om, hvordan man finder frem til de livsbekræftende dimensioner i en historie om sygdom, angst, død og savn – en historie, som er fortalt uden ansigtet lagt i bedemandsfolder.

En pårørendes rejse

Foredraget handler om at være pårørende til en døende, og bygger dels på Annas bog "Søster til låns" og dels på hendes personlige oplevelser med at stå tæt på en døende. Undervejs gjorde hun mange erfaringer, der ligger til grund for bogen, og som mange, der står i en lignende situation, kan nikke genkendende til.

De fleste mennesker, som har oplevet store kriser, har også oplevet, at både de selv og omverdenen mangler ord, der kan bruges i situationen. Den person, der er i krise, mangler ofte overskuddet til at være udadvendt, mens mange i omgangskredsen bliver forlegne eller berøringsangste – resultatet er ensomhed og isolation – og en følelse af utilstrækkelighed, fordi det er så svært at tale med den syge.

Annas foredrag om at være pårørende handler om, hvordan man håndterer den rolle, man træder ind i, når man bliver pårørende til en alvorligt syg: Hvordan møder man den syge? Hvordan takler man sin egen angst? Hvordan taler med den syge om sin angst? Hvordan taler man med omverdenen om sygdommen?

Foredraget indeholder også Annas råd til, hvordan hun gerne vil takle situationen og mødes af omverdenen, hvis hun en dag står i en lignende situation – foredraget er ligeledes en opfordring til at tale mere, lytte mere og tilbyde mere af os selv.

Sæt ord på dine erhvervserfaringer

Boghandlerne bugner med bøger om og af erhvervsfolk. Og bøgerne bliver revet væk, fordi der er en stor iver efter at lære af andres erfaringer - både de positive og de negative. Andre erhvervsmennesker ville måske hellere formidle deres erfaringer i årsrapporten, nyhedsbreve eller magasiner.

Uanset mediet, så kan det være svært at komme i gang med at sætte erfaringerne ned på papiret. Hvor skal man starte? Hvad skal med? Skal man hyre en journalist? Er det bedst at kontakte et forlag eller vente på, at en forlægger selv ringer?

I dette foredrag ”Sæt ord på dine erfaringer” deler forfatteren Anna Bridgwater sine erfaringer med at hjælpe nogle af Danmarks bedst kendte erhvervsfolk – bl.a. Christian Stadil – med at formidle deres tanker på skrift.

Mere information om Anna Bridgwater

Anna Bridgwater - 41,1 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Anna Bridgwater holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Det fungerer særdeles professionelt. Nemt, hurtigt og enkelt.”

Jacob Madsen - Mettler-Toledo A/S

”En fin service med aftaler der kørte som på en snor.”

Carsten Gaulshøj - Udviklingscenter Esbjerg

”Servicen har fungeret upåklageligt.”

Lene Correll - Kirkens Korshærs Udviklings og Behandlings Center

Hurtige og klare svar: stor ros!

Birthe Zimmermann, Alssundgymnasiet Sønderborg

”Det var rart med den direkte kommunikation i forbindelse med booking. Der var hurtig respons og styr på detaljerne.”

Sanne Majgaard - Nordea, APS DK

"Kontakten har været meget tilfredstillende og professionel, især var jeg glad for bekræftelse lige før aftalte dato"

Jørgen Skov Petersen - Håndværker og Industriforening Assens

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere