35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Forfatter og anmelder. Foredrag om eget forfatterskab, valg og kreativitet. (Foto: Morten Holtum).
Anne Lise Marstrand-Jørgensen er uddannet cand. mag i litteraturvidenskab. Hun er i dag skønlitterær forfatter og freelanceanmelder ved forskellige dagblade. I 1998 debuterede hun med en digtsamling på Borgens Forlag, men har senere hen udgivet flere digtsamlinger og romaner - heriblandt "Hvis sandheden skal frem" og "Hvad man ikke ved", som hun også holder foredrag på baggrund af.

Anne har modtaget adskillige legater - deriblandt Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat, og er blevet kaldt en af Danmarks mest velskrivende forfattere.

Forespørg på foredrag med Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Dronningen af Saba og Kong Salomon

Foredraget er baseret på Anne Lise Marstrand-Jørgensens roman "Dronningen af Saba og Kong Salomon" fra 2015. En levende og vedkommende fortælling i Anne Lises egen version af en 3000 år gammel historie om kærlighed, strid, alliancer, tro, ritualer og magt mellem Makeda og Salomon, som er en skildring af to af Bibelens legendariske skikkelser.

Hvis sandheden skal frem

Romanen "Hvis sandheden skal frem" er en selvstændig fortsættelse af "Hvad man ikke ved" – Anne Lise Marstrand-Jørgensens storslåede familiekrønike om dannelse og frigørelse. Børnene i familien Horn bliver voksne i efterdønningerne fra ungdomsoprøret. I mulighedernes og konsekvensernes tid tager Marie-Louise, Martin og Flora livtag med deres idealer, seksualitet og forestillinger om kærlighed.

"Hvis sandheden skal frem" er en roman om løgn og sandhed, familiens sammenhold og smerte, forholdet mellem mænd og kvinder, børn og forældre gennem generationer, frihedsdrømme og længslen efter at høre til. Foredraget af samme titel tager udgangspunkt i romanen og Anne Lise Marstrand-Jørgensens forfatterskab.

Hvad man ikke ved

Et foredrag på baggrund af Anne Lise Marstrand-Jørgensens anmelderroste roman: ”Hvad man ikke ved”. Handlingen foregår i 1960’erne og 70’erne, og er fortællingen om en familie i opløsning i forældrenes forsøg på at følge med ungdomsoprørets kærligheds- og frihedsidealer - ikke mindst den seksuelle frigørelse. Fortællingen om forholdet mellem mænd og kvinder samt seksualitet og frigørelse gennem generationer.

Et spændende foredrag med oplæsning, historier og debat.

Valg for livet

Et foredrag med udgangspunkt forfatterens eget liv og romanpersoner. De valg vi træffer eller undlader at træffe bliver naturligvis afgørende for vores liv. Men endnu vigtigere er de historier vi fortæller os selv og andre om vores livsvalg. Hvordan kan det smertefulde vendes til noget livsbekræftende? Hvordan bryder man med andres forventninger og skaber et liv, man selv kan stå inde for? Disse og mange andre emner tages op i foredrag med debat. Foredraget kan tilpasses efter behov.

Skriv bedre

Hvordan bliver man bedre til at skrive? Og hvordan kommer man overhovedet i gang? Et foredrag som kan tilpasses forskellige målgrupper: De som allerede skriver skønlitteratur, og som gerne vil blive endnu bedre. De som er nødt til at kunne skrive i forbindelse med deres job, men som ikke altid finder det lige let.

Der laves øvelser og gives generelle værktøjer til at komme i gang og udvikle sit sprog – skriftligt såvel som mundtligt. Kan efter aftale også afholdes som temadag for virksomheder.

Kreativitet

Med udgangspunkt i eget forfatterskab holdes foredrag eller workshop om kreativitet. Hvordan får man adgang til egen kreativitet og skaberglæde? Er der genveje og faldgruber? Foredraget kan være udgangspunkt for debat og involverende øvelser.

Mere information om Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Referencer:

"Anne Lise Marstrand-Jørgensen er en meget levende og spændende fortæller. Hun gav publikum en stor indsigt i det grundige forarbejde, der ligger i hendes bøger og i alle de tanker, hun gør sig, når hun skriver sine historiske romaner. Vi har fået mange meget positive og begejstrede tilbagemeldinger fra publikum."
- Lisbeth Larsen, Syddjurs Bibliotek 
 
Anne Lise Marstrand-Jørgensen - 143,9 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Anne Lise Marstrand-Jørgensen holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Perfekt. Meget overrasket over at jeg fik direkte linie til Grau som straks vendte tilbage. Fin fin kommunikation.”

Jeanette Kjær Christiansen - Fredericia Bibliotek

"Vi er meget tilfredse og vil gerne benytte jer en anden gang."

Maria Lindahl Strøm - Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

”Jeg synes vi har fået fin service. I har været lette at kontakte og har meldt hurtigt tilbage.
Jeg synes det er dejligt at vi kunne flytte foredraget fra lockout perioden til nu.”

Hanne Jensen - Kildegårdskolen, Herlev

"Virkelig god service. Fik med det samme svar på min forespørgsel og en god ramme om foredraget."

Rekha Larsen, Direktoratet for Kriminalforsorgen

” Yderst professionel behandling fra start til slut!
Meget hurtig til at svare på mine mails.”

Gitte Barsøe - Riis Retail A/S

Rigtig god service og hjælpsomhed hele vejen igennem!

Malene Rasmussen - Rockwool A/S

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere