35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Carsten Jensen

Forfatter, samfundsdebattør og kulturkommentator. Foredrag om litteratur og kultur.
Carsten Jensen er samfundsdebattør, foredragsholder og forfatter, og er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet i 1981. Han har været tilknyttet diverse dagblade og siden 2001 været adjungeret professor i kulturanalyse på Syddansk Universitet.

Carstens forfatterskab omfatter flere romaner, essaysamlinger og rejsebøgerne: ”Jeg har set verden begynde” og ”Jeg har hørt et stjerneskud”, som er solgt i over 250.000 eksemplarer. Carsten har modtaget adskillige litteraturpriser for sit forfatterskab - bl.a. Søren Gyldendal Prisen, Olof Palme-prisen, Danske Banks litteraturpris og Radioens romanpris.

Carsten har rejst i det meste af verden, og har gennem mange år rapporteret fra forskellige krige, hvilket har gjort ham til en markant deltager i debatten om krig. I 2010 udgav han: ”Ud – opdagelsesrejser 1978-2010”, som består af Carstens rejsereportager gennem 32 år.

Senest har Carsten Jensen udgivet romanen Den første sten, der af DR Kultur blev nomineret til årets roman 2015.

Forespørg på foredrag med Carsten Jensen

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Carsten Jensen

Carsten Jensen om sit forfatterskab

Carsten Jensens forfatterskab er stort og varieret. I dette foredrag kommer vi bag om kulissen, og hører om de kræfter, der driver ham - ikke kun når han skriver sine romaner, men også når han deltager i samfundsdebatten med sine ofte kontroversielle synspunkter. Carsten taler desuden om sine seneste bøger: "Vi, de Druknede", "UD" samt romanen "Den Første Sten", som omhandler krigen i Afghanistan. Han vil desuden også komme ind på sine mange rejser og sit syn på samfundsudviklingen netop nu. Både som danskere og som verdensborgere bliver vi hele tiden stillet det samme spørgsmål: Hvem er vi? Et spændende foredrag om et forfatterskab, der ofte har overrasket, og ikke altid spiller efter de konventionelle regler.

Dette foredrag efterlader deltagerne med en øget indsigt i Carsten Jensens forfatterskab og ikke mindst med en nysgerrighed.

Mere information om Carsten Jensen

Referencer:

"Ikast-Brande Bibliotek oplevede en meget imødekommende og inspirerende Carsten Jensen. Han indledte med at fortælle om sin baggrund for at skrive, og gik derefter hurtigt over til at fortælle om sin seneste bog ”Den første sten”. Publikum fik forklaret ideen med bogen, hvor synsvinklen flytter sig, så man først følger og sympatiserer med de danske soldater, og senere fornemmer, hvordan det er at være afghansk bonde i et land i krig. Han fortalte meget udførligt, både forholdene i Afghanistan, og hvordan han har fået ideen til de forskellige hovedpersoner i bogen. Publikum var meget spørgelystne, og han svarede meget åbent og personligt på alle spørgsmål."
- Anette Bach, Ikast-Brande Bibliotek 

"Carsten Jensen fortæller meget engageret om sit forfatterskab og giver meget gerne sin mening til kende om f.eks. krigen i Afghanistan, i relation til hans kommende nye bog - han var uhyre spændende at høre på, han og tilhørerne havde svært ved at give slip på hinanden - en dejlig aften."
- Anne-Grethe Rosted, Faxe Kommunes Biblioteker

 - 20 KB

Carsten Jensen - 37,1 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Carsten Jensen holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

Rigtig god service og hjælpsomhed hele vejen igennem!

Malene Rasmussen - Rockwool A/S

”Intet at påtale. Alt fungerede perfekt.”

Peter Roslev - Karlslunde Idræts Forening

”I var meget kvikke til at foreslå, beskrive og udvælge et alternativ til Nils Villemoes. Det var et godt alternativ.”

Dorthe Sørig - Ungiaarhus Fritidscenter Randersvej

”Jeg er tilfreds med den måde service der har været ifm. med arrangering af foredraget, nemt og let at få arrangeret, uden problemer.”

Preben Schunck - Københavns Fængsler - Afdeling 1

Hurtige og klare svar: stor ros!

Birthe Zimmermann, Alssundgymnasiet Sønderborg

”Servicen har fungeret upåklageligt.”

Lene Correll - Kirkens Korshærs Udviklings og Behandlings Center

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere