35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Danni Travn

Selvstændig journalist, forfatter og kommunikationsrådgiver.
Danni Travn har haft forskellige samarbejde med hhv. Jacob Juul Hastrup, Jesper Langberg og senest Bent Fabricius-Bjerre, som han har skrevet selvbiografier for, og som han holder foredrag på baggrund af. Generelt for Dannis foredrag er, at man går derfra med nye perspektiver på det kulturliv, der dagligt omgiver en. Derudover er de kendetegnet ved en uhøjtidelig tone, stor ærlighed og åbenhed over for spørgsmål og diskussion.

Danni er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og MA i cultural studies fra Goldsmiths University i 2007. Han arbejder i dag som journalist, forfatter og kommunikationsrådgiver med kultur som omdrejningspunkt. Han har gennem årene foretaget talrige interviews med især musikere og scenekunstnere.

Forespørg på foredrag med Danni Travn

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Danni Travn

Dobbeltforedrag med Michael Juul Eriksen

I dette foredrag giver Michael Juul Eriksen og Danni Travn et indblik i det retsvæsen, alle har en holdning til, men de færreste egentlig kender. Man får dramaerne fra retssalen, efterforskningsforløbets mange krinkelkroge, de etiske overvejelser, de specielle karakterer og spillet mellem politi, anklager, dommer, forsvarer og klient.
Michael Juul Eriksen er den perfekte tourguide ind i kulisserne på det danske retssystem. Gennem de seneste to årtier har han vundet den ene opsigtsvækkende sag efter den anden, hvilket har gjort ham til en landskendt figur. For at få så gode resultater skal man være snu som en detektiv, klog som en professor og fræk som en gadedreng. Det har han levet op til, når han har forsvaret Brian Sandberg, Jørn 'Jønke' Nielsen, Nicholas Bendtner, Yahya Hassan, tys-tys-kilden,en af de terrortiltalte efter angrebet på Krudttønden og Københavns Synagoge, en af hackerne i 'nordens største hackersag' - den såkaldte CSC-sag, datteren i en af landets mest tragiske mordgåder, Suldrup-sagen, ligesom det var ham, der fik omstødt sigøjnerbossen Gimi Levakovic' udvisningsdom i Højesteret.

Såvel Michael Juul Eriksen som Danni Travn selv er rutinerede foredragsholdere og tilstræber en let, levende og åben tone i simple rammer. Formålet er klart: Alle skal gå klogere, men ikke nødvendigvis enige fra arrangementet.

Menneskehistorier

Er et liv en historie? Og hvordan skal den historie i så fald fortælles? Spørgsmålene er evigt relevante med den stadige strøm af biografier og erindringsbøger fra ind- og udland. I dette uhøjtidelige foredrag trækker forfatteren Danni Travn på eksempler fra egne og andres livtag med de store livsfortællinger. Han dykker ned i researchudfordringer, sproglige valg, dramaturgiske overvejelser, sceneopbygninger og meget andet. Samtidig giver han et ærligt blik ind i kulissen i sit eget arbejde med store personligheder som Jesper Langberg og Bent Fabricius-Bjerre. Danni stod nemlig i 2013 bag Jesper Langbergs erindringsbog "Ikke sekund spildt", der gik nummer et på bestsellerlisten, fik fem hjerter i Politiken og Berlingske Tidende og var – som eneste fagbog – på Berlingske Tidendes topti over årets bedste bøger. I 2014 kastede han sig over det allestedsværende kulturikon Bent Fabricius-Bjerre med det resultat, at "Bent Fabricius-Bjerre – en biografi" blev kaldt: "(...) et fornemt lille stykke danmarkshistorie" i en femstjernet anmeldelse i Jyllands-Posten.

Foredraget er rettet mod mennesker med interesse for dansk kulturliv, skriveteknik og journalistik. Foruden at give et billede af en biografiforfatters spændende proces, vil det give lidt tips til forbedringer af ens eget sprog.

Bent Fabricius-Bjerre. Én mand. 100 års dansk kulturhistorie

I 2014 fyldte Bent Fabricius-Bjerre 90 år. Og han rummer virkelig næsten 100 års dansk kulturhistorie. Det kan Danni Travn, forfatteren bag den anmelderroste "Bent Fabricius-Bjerre – en biografi", skildre levende og engageret i dette foredrag. Det begynder i 1920'ernes jazzbrydninger, går over de gyldne swing-år under besættelsen og glider ind i refræn- og popmusik i 1950'erne, hvor Fabricius-Bjerre stod bag blandt andre Nina & Frederik og Grethe og Jørgen Ingmann. Så kommer 1960'erne med hans revolution af dansk filmmusik og selvfølgelig "Alley Cat". I 1970'erne viste han sit forretningstalent ved at udgive blandt andet "Svantes Viser", og så var der lige temaet til "Matador", som Erik Balling startede med at kalde "noget lort". Senere vender Fabricius-Bjerre sig pludselig vender sig mod en yngre generation og laver "Jukebox" med Infernal, og siden samarbejder han med navne som Clemens, Kato og Mike Sheridan.

Dette underholdende eventyr serveres med små lyd- og billedeksempler fra hele perioden. Og det vil vække minder hos enhver, der har set og lyttet de sidste mange årtier. Samtidig bliver der perspektiveret både ind i Bent Fabricius-Bjerres hårdføre psyke og ud til resten af kulturlivet nationalt og internationalt.

Jesper Langbergs levende liv – samtale mellem skuespilleren og hans forfatter

I dette varme og nærværende foredrag kommer man helt tæt på Jesper Langberg. Med afsæt i hans anmelderroste erindringsbog og assisteret af bogens forfatter, Danni Travn, fortæller Langberg ærligt om livet som skuespiller – komplet med de professionelle sejre og personlige nederlag, der fulgte med. Det er historien om en uforbederlig drømmer, der først fandt sit ståsted, da han fulgte familietraditionen og stillede sig på scenen – som hans far, mor og storebror før ham. I foredraget passerer Langberg selvfølgelig Matador samt alle de stjerner, han gennem årene har krydset veje med.

Foredraget har allerede høstet stående bifald flere steder i landet.

NB: Udbydes kun på Sjælland

Mere information om Danni Travn

Danni Travn - 25,2 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Danni Travn holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Meget god - efterlyste et godt pr foto og det skaffede i hurtigt.”

Søren Dahl Mortensen - Odense Centralbibliotek

”Jeg har været glad for kontakten til Forfatterforedrag. Venligt og kompetent personale.”

Ole Laursen - Esbjerg Kommunes Biblioteker, Kvaglund Bibliotek

"Dygtige, hjælpsomme og kompetente"

Anne-Grethe Rosted - Faxe Kommunes Biblioteker

”Vi har fået en god service og har været rigtig glade for det valg vi tog.”

Hanne Marie Hammer Hansen - Haderslev Kommune

”Servicen har fungeret upåklageligt.”

Lene Correll - Kirkens Korshærs Udviklings og Behandlings Center

"Det har været en positiv oplevelse at booke et foredrag igennem Forfatterforedrag. Forfatterforedrag har leveret en rigtig god service - bl.a. med hurtige svar og behagelig og professionel kommunikation"

Marianne Dietz - HistorieLab, UCL, Jelling

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere