35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Deniz Serinci

Deniz Serinci. Foredrag om Mellemøsten og Islam.
Deniz Serinci er journalist, forfatter og foredragsholder. Han har skrevet bøgerne “Terrorens kalifat – et indblik i Islamisk Stat (IS)“, Frydenlund (2015) og ”Tyrkiet 1923-2012 - fra Atatürk til Erdogan”, Frydenlund (2013). Han bliver tit brugt i de danske medier som ekspert på Mellemøsten og islam-relaterede emner.

Han har en kandidatgrad i journalistik fra Syddansk Universitet (2013). Deniz Serinci er desuden redaktør på JIYAN.DK – Danmarks Kurdiske Avis. Han har bidraget til bogen “Kampen om Mellemøstens Fremtid“, Ræson (2016).

Forespørg på foredrag med Deniz Serinci

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Deniz Serinci

Islamisk Stat og danske Syrienskrigere

I dette foredrag fortæller Deniz om Islamisk Stats historie og fremtid og deres finansiering. Deruover kommer foredraget også ind på problematikken med de danske Syrienskrigere. Deniz forsøger at forklare, hvad der har motiveret dem? Hvem er de? Hvilken socioøkonomisk og uddannelsesmæssig baggrund har de? Og hvordan kan vi forebygge radikalisering? Ifølge PET er 135 danskere taget til Syrien og Irak for at kæmpe, primært for IS. Heriblandt er ca. 30 kvinder. Det er et problem.

Tyrkiets historie

Deniz har skrevet bogen ”Tyrkiet – fra Atatürk til Erdogan” (2013, Frydenlund): Dette spændende og tankevækkende foredrag omhandler således Tyrkiets moderne historie fra oprettelsen af republikken i 1923 med general Atatürk i spidsen og frem til i dag. Vi vil se på statsideologien kemalismens opståen, afskaffelsen af sharia-lov og indførelsen af sekularisme, de mange militærkup og spændingerne mellem by og land. Endvidere vil vi komme ind på den kurdiske konflikt, der har varet ved siden 1984. Herudover indeholder foredraget en skildring af det kølige forhold til EU og ønsket om medlemskab, det meget varmere forhold til Mellemøsten, hvor Tyrkiet er en regional stormagt, samt politisk islams rolle i landet. Endvidere vil vi se på kupforsøget i sommer 2016.

Det kurdiske folks historie

Det kurdiske spørgsmål er igen aktuelt: I Syrien kæmpede kurderne og Islamisk Stat om byen Kobani. I Irak kæmper kurderne for at løsrive sig fra Bagdad. I Iran og Tyrkiet kæmper de ligeledes for mere kulturelt selvstyre. Konflikten har også berørt os i Danmark pga. sagen om den kurdiske tv-station ROJ-tv og 10 kurdiske mænd, der var anklaget for at samle penge ind til PKK. Deniz giver i dette foredrag et indblik i konflikten og historien bag det kurdiske folk.

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Deniz Serinci holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Fungerede fint - stor hjælpsomhed”

Beate Storm - HvidovreBibliotekerne

"Hurtig og nem kommunikation helt frem til dagen."

Esther Wissels - Signatur Skolen, afd. Tjæreborg

”Fin service.”

Christian Johansen - HK

”Flot service.”

Ellen Grangaard - Hvirring menighedsråd

”Hurtig respons på forespørgsel. Nåede lige præcis at trykke "send", inden jeg blev ringet op.”

Anja Roland - Skt. Josefs Skole, Roskilde

"Virkelig god service. Fik med det samme svar på min forespørgsel og en god ramme om foredraget."

Rekha Larsen, Direktoratet for Kriminalforsorgen

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere