35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Erik B. Jørgensen

Foredragsholder, forfatter og eventyrer. Foredrag om ledelse, konflikthåndtering og oplevelsesrejser.
Den danske eventyrer, Erik B. Jørgensen, har gjort militærkarriere i mere end et årti, herunder længst tid i Jægerkorpset og Sirius Patruljen. Med lune, humor og befriende ærlighed fortæller Erik sine fantastiske historier og anekdoter i foredrag, der er spækfyldt med pointer, som deltagerne kan spejle i deres eget liv og hverdag.

Erik B. Jørgensen inspirerer som foredragsholder flittigt private og offentlige virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner, skoler og foreninger omkring samarbejde, ledelse, personlig indstilling, forandringsprocesser og konflikthåndtering.
Af flere omgange har Erik B. Jørgensen været udsendt på specialopgaver i Afghanistan og Irak. Som ekspeditionsleder på mange krydsninger af indlandsisen og som patruljefører, har han stor erfaring med at få grupper til at fungere optimalt under særdeles stressede forhold – samtidig med at humøret har skullet holdes højt i de værst tænkelige øjeblikke. For Erik handler udfordringerne ikke om at søge det ekstreme i at bestige et bjerg eller hoppe ud fra en flyver i iskoldt vand. Det drejer sig om, at vi som mennesker og medarbejdere udnytter de eventyr, vi meget let kan samle op i løbet af hverdagen og i livet generelt.

Forespørg på foredrag med Erik B. Jørgensen

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Erik B. Jørgensen

Eventyret begynder i din have – Et foredrag om personlig indstilling

I dette tankevækkende foredrag fokuserer Erik B. Jørgensen på, hvad der skal til for at man fungerer og handler optimalt som individ. Hvordan bliver det mulighederne man ser frem for begrænsningerne? Deltagerne erfarer, hvad der yder indflydelse på os som mennesker livet igennem, og hvad vi aktivt kan gøre ved dette? Hvilke værktøjer og huskeregler kan bringe os videre og give os overskud som mennesker?
Foredraget tager udgangspunkt i Eriks egne erfaringer fra et liv, hvor han har oplevet mange ekstreme situationer, men efterfølgende fastslår én ting, nemlig at det vi oplever i ekstreme situationer ikke adskiller sig stort fra det, vi som medarbejdere, ledere, ægtefæller og forældre oplever i hverdagen.

Far og datter i vildmarken - 45 dage i kano

Et fantastisk eventyr, hvor Erik på 36 år, Karen på 3 år og Dino, hunden på 2 år, forlod moderen, Kirsten, hjemme og tog ud i Vildmarken, for at nyde naturen, dyrelivet og komme tæt på hinanden. Forventningen gik på, at det ville være let og godt for os alle, selvom Erik aldrig har været den store børnepasser derhjemme.
Det blev til en unik tur, hvor man oplevede det nordlige Finland og Norge, det flotte natur- og dyreliv, og fandt frem til hverdagen, for man kom tæt på hinanden på godt og ondt. Det der står tilbage er en fantastisk tur, store naturoplevelser, et bånd mellem far og datter. Samt en erkendelse af, at det for Erik var ti gange lettere at rejse med Karen end forventet. Der er ingen undskyldning, det er bare om at komme af sted.
Hør et foredrag om bånd mellem far og datter, se den fantasistiske natur og oplev dagligdagen under 45 dage i Vildmarken. Et foredrag med humør og den gode historie i centrum, hjulpet godt på vej af flotte billeder og videoklip.

Sammenhold eller gå kold - et foredrag om at skabe fælles fodslag

I dette foredrag er fokus rettet mod skabelsen af et unikt sammenhold via stærkt samarbejde. Et stærkt sammenhold kommer ikke af sig selv. For at vi mennesker samarbejder bedst, har vi brug for nogle fælles værdier og en fælles historie – nogle oplevelser til at knytte os sammen. Udgangspunktet for et hvert velfungerende samarbejde er den enkelte persons indstilling til samarbejdet. Hvad skal der til for at sikre, at vi altid bevæger os mod et styrket samarbejde frem for det modsatte?
I foredraget tager Erik B. Jørgensen udgangspunkt i egne erfaringer fra bl.a. Jægerkorpset og Sirius Patruljen. Han giver sit klare bud på, hvilken personlig indstilling der kræves, for at være konstruktiv over for sine kolleger – og for at blive mødt konstruktivt af andre, hvad enten man befinder sig i en ”fredstid” eller ”krigszone”.

Punktér jeres konflikter, før de opstår - et foredrag om konflikthåndtering og forebyggelse af konflikter

Når man er 4 måneder i Nordøstgrønland sammen med den samme makker i ét tomandstelt, får man hurtigt et ustyrligt behov for til at undgå konflikter – alt andet er uudholdeligt. Her gælder det om at kende hinandens meninger, holdninger, styrker og begrænsninger. Det gælder om at kunne tale åbent om tingene – og om at tie, selv når man har lyst til at sætte tungen på glid.
For Erik B. Jørgensen hænger konflikter og samarbejde 100 % sammen. Langt de fleste konflikter opstår fordi vores forudsætninger for godt samarbejde ikke er på plads. Medarbejdernes evne til at lytte til andre og acceptere forskelligheder, er en stor udfordring på mange arbejdspladser.
Mange konflikter kan kommes i forkøbet, hvis vi blot ændrer vores indstilling til vores arbejde og kolleger. Dialogen med andre mennesker, herunder kolleger, skal være noget vi vitterligt “vil, kan og gør”, ikke noget der bare skal overstås og ses som et nødvendigt onde.

Få det bedste frem i andre - et foredrag om effektiv ledelse

Mange ledere udfører et stort stykke arbejde, som desværre bærer præg af for store arbejdsmængder, og manglende evne til uddelegering. Mange ledere oparbejder derfor en negativ og ustruktureret ledelsesstil.
For Erik B. Jørgensen handler ledelse kort og godt om, at trække det bedst frem i andre mennesker. God ledelse handler om at inddrage, når der er tid, og skære igennem, når der er behov for det. Ledelse er sjældent et en-mands-projekt, men et samarbejde hvor alle er inddraget og bidrager.
Hør hvorfor medarbejdere vil ”gå i døden” for den gode leder. For den leder, der formår at lytte, at tildele andre ansvar og udnytte sine medarbejderes kompetencer og færdigheder til fulde. Ingen leder er i princippet stærkere end sin gruppes svageste led.
I dette foredrag inspirerer Erik med erfaringer og anekdoter fra egne oplevelser i Jægerkorpset, Sirius, og fra de mange ekspeditioner han har ledet på Grønland for helt almindelige civile, der har villet afprøve deres egne grænser.
Ledelse er et nonstop projekt, der skal fungere optimalt i den helt almindelige hverdag, og i situationer, hvor tingene stresser til og presset er markant.

Andre foredrag

Slædepatruljen Sirius. Hør om hvordan man bliver optaget og om årets gang i Nordøstgrønlands fantastiske natur. Oplev historiens vingesus.

Jægersoldat. Hør om Eriks tid som jægersoldat, fra optagelsen til dagligdag, øvelser og missioner. Få et indblik i en ukendt verden.

Oplevelser i ukendt land. En tomandsfærd med kite og ski, 2700 km over Grønlands indlandsis og videre over land nord om Grønland. Hvor en blindtarmsbetændelse ændrede ekspeditionens udfald.

Danmark rundt i kajak – isvinteren 2009-10. Hør Eriks fantastiske beretning om kampen Danmark rundt under den hårdeste isvinter i 23 år. Der var flot natur og stor gæstfrihed fra danskerne rundt i landet.

Skandinavien rundt i kajak. I 2011 drog Erik ud i på en 175 dage lang rejse i sin havkajak og tilbagelagde 6.443 km langs Norges, Sveriges og Finlands kyst. Fra vinter over forår, sommer og efterår.

Nordøstgrønland. En fortælling om det fantastiske Nordøstgrønland. Den røde tråd er en 4-mands kajak-tur i 2013. Erik fortæller skrøner og historier fra de mange oplevelser i Nordøstgrønland undervejs, for at give et godt billede af dramaet og den helt enestående natur (fra jan. 2014).

Alaska på tværs: Hør om den 72 dage lange tur på tværs af Alaskas vildmark, med alle de udfordringer det giver. Et fantastik eventyr, i den storslåede natur og rige dyreliv.

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Erik B. Jørgensen holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

"God service hele vejen igennem."

Jonna Hollensen, Business College Syd

”Vi er meget tilfreds. Meget god service.”

Berit Mogensen - Essenbæk, Årslev, Virring og Hørning Sogn

”Fungerede fint - stor hjælpsomhed”

Beate Storm - HvidovreBibliotekerne

”God service. Der var hurtig svar på mine mails og fleksibilitet ift. aftalerne omkring kontrakten”

Vinni Vanting Johansen - Lundby Samråd

"Dygtige, hjælpsomme og kompetente"

Anne-Grethe Rosted - Faxe Kommunes Biblioteker

”Jeg synes vi har fået fin service. I har været lette at kontakte og har meldt hurtigt tilbage.
Jeg synes det er dejligt at vi kunne flytte foredraget fra lockout perioden til nu.”

Hanne Jensen - Kildegårdskolen, Herlev

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere