35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Hans Jørgen Bonnichsen

Fhv. PET-chef, kriminalinspektør, terrorekspert og forfatter. Foredrag om terrorisme.
Hans Jørgen Bonnichsen har været chefkriminalinspektør ved politiet i mere end 40 år. I 20 år var han en del af Rejseholdet, hvor han beskæftigede sig med alt lige fra drab til bedrageri. Efterfølgende fungerede han som souschef for Rejseafdelingen og som operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste.

Efter Hans Jørgen i 2006 gik på pension, har han fungeret som TV-avisens efterretningsekspert, hvor han benytter sin viden og erfaring fra politiet, når han kommenterer på aktuelle sager. Hans Jørgen holder desuden spændende og vedkommende foredrag, som er fyldt med indlevelse og spænding, når han fortæller om politiets arbejde og arbejdsmetoder.

Hans Jørgen er forfatter til flere fagartikler og bøger. Han har også bidraget til antologier om overvågning, kunst og efterretning. Hans Jørgen har både en national og international politilederuddannelse. Han har desuden en BA i litteraturvidenskab med kunsthistorie fra Københavns Universitet. Af andre universitetskurser kan bl.a. nævnes symbolisme, Islam og renæssance.

Forespørg på foredrag med Hans Jørgen Bonnichsen

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Hans Jørgen Bonnichsen

Glem ikke Heidi - efterforskerens veje og vildveje

Vil man forstå politiets moral og efterforskningens etik, dens veje og vildveje, er den martrende sag om Heidi et lærestykke. Palmesøndag 8. april 1979 legede 4-årige Heidi i sandkassen uden for sin bopæl i Kolding. Det var det sidste glimt af pigen, moren fik.

Hans Jørgen Bonnichsen er pensioneret chefkriminalinspektør. Før han blev operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET), tilbragte han 20 år i Rigspolitichefens Rejseafdeling, også kaldet Rejseholdet, eller bare ‘Holdet’. Navnlig én glemt sag fra den tid nager stadig Bonnichsen: sagen om Heidi, der en dag forsvandt fra et socialt boligområde i Kolding.

I foredraget fortæller Bonnichsen om sagens detaljer, hvorfor den blev glemt, og ikke mindst hvorfor sagen er velegnet, hvis man vil forstå efterforskningens veje og vildveje.

Er spionagen et nødvendigt onde?

I dette foredrag vil Hans Jørgen Bonnichsen have fokus på spionage i forbindelse med efterretningstjenestens opgaver og arbejdsmetoder. På baggrund af sin tid som spionjæger vil han bl.a. sætte spørgsmålstegn ved, hvorvidt spionagen er et nødvendigt onde i politiets arbejde. Kan spionage undværes?

”Mennesket i ondskaben” erfaringer fra 41 års politilivs møde med ondskaben”

Hans Jørgen Bonnichsen vil på baggrund af personlige og professionelle erfaringer og oplevelser fortælle om den ondskab, han gennem tiden er stødt på. I foredraget vil han tage os med på en rejse, hvor vi først bliver ført fra de små danske byer, videre til New York og slutteligt til Guantánamo-lejren. Et af Hans Jørgens budskaber i foredraget er bl.a. at fortælle om, hvor vigtigt, men samtidig hvor svært, det er at se mennesket i al den ondskab, han har set!

Frygt og fornuft – i terrorens tidsalder

Hvorfor deltager unge mennesker i Islamisk Stats grusomheder? Hvad er det, der gør, at unge mennesker vil udsætte sig selv for dette? Hvordan kan politiet og efterretningsfolkene håndtere en terrortrussel, og hvad skal de være forberedt på? Det er nogle af de spørgsmål, Hans Jørgen Bonnichsen vil besvare i foredraget.

Jagten på sandheden og politiets afhøringsmetoder

I "Jagten på sandheden og politiets afhøringsmetoder" vil Hans Jørgen Bonnichsen ved hjælp af sine mange års erfaring med efterforskning bl.a. fortælle om, hvordan afhøringer egentlig foregår i de frygtindgydende sager om alt lige fra seksuel udnyttelse af børn til drab og terrorsager. I foredraget vil man høre om konkrete redskaber, politiet gør brug af. Han vil desuden komme ind på, hvordan det i virkeligheden fungerer i afhøringslokalernes bag de mørklagte ruder.

Højreekstremismen i Danmark og Europa – et vækstgrundlag for terror?

Hans Jørgen Bonnichsen vil i foredraget inddrage konkrete sager, når han giver eksempler på bekæmpelse af højreekstremismen i Europa og Danmark. Her vil han desuden fortælle om ideologier i ekstremismen og til sidst vurdere ekstremismens trusler for europæiske samfund.

FBI og CIA – verdens magtfuldeste politi- og efterretningstjeneste

Som en af de eneste i Danmark har Hans Jørgen Bonnichsen, gennem sin graduation fra FBI National Academy og sin funktion som chefkriminalinspektør i PET gennem 9 år, et stort kendskab til både PET, CIA og FBI. På baggrund af dette kendskab vil Hans Jørgen give et indblik i sager om terrorister og spioner, der har haft stor betydning for politiets og efterretningstjenestens arbejde gennem de sidste mange år!

Mere information om Hans Jørgen Bonnichsen

Referencer:

"Det var fremragende. Bonnichsen har styr på det. Det var årets mest velbesøgte møde i Grænseforeningen med over hundrede tilhørere."
- Michael Bruun, Grænseforeningen i Aarhus 

"Kære Hans Jørgen, tusind tak for en spændende aften, et underfundigt vidensbombardement, hvor mange fik materiale med hjem til revurdering af måske gamle opfattelser. Jeg kendte 98% af de fremmødte og fik mange tilkendegivelser af en spændende aften og flere "thums up" ved hoveddøren, da folk var på vej hjem."
- Ole Vagn Larsen, Husby Tanderup Borgerforening 

"Det var utrolig spændende og Hans Jørgen Bonnichsen var meget veltalende og kompetent!!"
- Pernille Svender, Varde Fritidscenter 

"Super engageret og medlevende oplæg."
- Niels Bang-Ebbestrup, F5 Erhvervsservice Halnaes

”Meget vedkommende fordrag. Fremmødte lyttede intenst, og alle havde fået en stor oplevelse med hjem efter denne eftermiddag.”
- Birte Jacobsen, Rolfsted Kirke

"Der var store forventninger, og du levede til fulde op til disse. Flere deltagere har efterfølgende udtalt, at det var et fantastisk foredrag, og vi arrangører må give dem ret: Veldisponeret emne, interessant og vedkommende indhold, tilpas tempo med dramatiske effekter, sjove "stuerene" vittigheder smukt fordelt ved indledning, afslutning og også indimellem. Stor følsomhed og indlevelse ved beretning om de små marginaler, der kan tænde et menneskes instinkt til begå drab, medmenneskelighed ved beretning om voldsomme drab og alt i alt nuanceret, også ved de store terrorsager og vedr. ekstremister af enhver baggrund. TAK for en meget spændende dag. Det kan ikke gøres bedre! - Og vi er godt vant ."
Hanne Hovmøller, Hammelev Menighedsråd 

Jeg tror alle synes det var et rigtig godt foredrag. Imponerende at han ikke medbragte pc eller nogen former for manuskript. Det hørte jeg også folk tale om, positivt.
Lene Juel, Nyborg Højskoleforening

Hans Jørgen Bonnichsen - 350,2 KB

Hans Jørgen Bonnichsen - 22,2 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Hans Jørgen Bonnichsen holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Jeg har været glad for kontakten til Forfatterforedrag. Venligt og kompetent personale.”

Ole Laursen - Esbjerg Kommunes Biblioteker, Kvaglund Bibliotek

”Fin service.”

Christian Johansen - HK

”Perfekt. Meget overrasket over at jeg fik direkte linie til Grau som straks vendte tilbage. Fin fin kommunikation.”

Jeanette Kjær Christiansen - Fredericia Bibliotek

Kontakten har været meget positiv, venlig og imødekommende.

Sys Betina Harboe - Psykiatrisk Fagklub, Odense

"Vi er meget tilfredse og vil gerne benytte jer en anden gang."

Maria Lindahl Strøm - Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

”Der har været en meget fin dialog med jer, det gælder både op til selve bookning af foredraget og den efterfølgende kontakt med Ole vedrørende praktiske spørgsmål.”

Birgitte Bock - Region Hovedstadens Apotek

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere