35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Imran Rashid

Innovationschef, speciallæge, forfatter og foredragsholder. Foredrag om digital udvikling og innovation.
Imran Rashid kaster i sine tankevækkende foredrag lys over konsekvenserne af den rivende digitale udvikling, der påvirker os alle sammen. Imran har en baggrund som speciallæge i almen medicin, som han i sine foredrag dygtigt kombinerer med sin brede erfaring inden for digitalisering og innovation.

I foredragene bliver du inspireret til, hvordan vi som samfund, som mennesker og som virksomheder kan udnytte digitaliseringen og dens muligheder og samtidig være opmærksomme på de faresignaler, der også følger med. Imran er i dag innovationschef i, Danmarks største kæde af privathospitaler. Han forlod det offentlige sundhedsvæsen, fordi han var træt af, at lægeverdenen ikke fulgte med den digitale udvikling og et bureaukrati, der ikke ansporede til nytænkning.

Imran Rashid leverer nærværende og inspirerende foredrag, som er kendetegnet ved stor faglighed. Deltagere kan ikke undgå at blive inspireret af Imrans store interesse og forståelse for mulighederne ved den digitale udvikling. Særligt interesserer Imran sig for, hvordan den moderne teknologi påvirker vores fysiske og mentale sundhed. Han har gennem sin ansættelse som innovationschef været med til at lancere både nationale og internationale digitale sundhedsløsninger. Som læge har han desuden gennemført over 2000 forebyggende helbredssamtaler med ledere fra det danske erhvervsliv. Imran har dermed fået en hel unik indsigt i sammenhængen mellem ledelse og lidelse.

Imran Rashid er forfatter til bogen ‘SLUK - kunsten at overleve en digital verden’ (april 2017). En tankevækkende bog, der sætter fokus på, hvordan digitaliseringen konkret påvirker mennesker, og hvordan konstant opmærksomhed på vores telefoner og bearbejdelse af enorme mængder digital information påvirker vores fysiske og mentale sundhed. Med Imran Rashid får du en entusiastisk foredragsholder, der på baggrund af sine mangeartede erfaringer taler flydende forretningsudvikling, innovation og lægefaglighed.

Forespørg på foredrag med Imran Rashid

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Imran Rashid

Sluk - kunsten at overleve i en digitaliseret verden

Her gennemgår Imran Rashid forudsætningerne, der er vigtige at kende til for at forstå, hvordan digitaliseringen konkret påvirker os. Han kommer desuden ind på, hvad der skal til for, at vi kan genvinde en større del af kontrollen over eget liv.

Børn og den sunde digitalisering

I foredraget behandler Imran Rashid en af nutidens største bekymringer blandt forældre. Er de mange skærme farlige for børnenes hjerner? Hvordan undgår vi en sydkoreansk samfundsudvikling hvor det anslås, at 14% af teenagere er afhængige af digitale medier og spil? Hvad skal børn lære i hjemmet, for at de kan styre deres hjernes trang til dopamin? Og hvordan håndterer man det bedst muligt?

De 6 trin til et familieliv i flow

I dette foredrag gennemgår Imran Rashid de seks trin, der er vigtige for at kunne genetablere et familieliv, som tager hensyn til de væsentligste behov hos alle medlemmer. FLOW-modellen er Imrans egen model for, hvordan det digitaliserede liv kan gribes an på en måde, der sikrer, at man prioriterer det, der er vigtigt, og i højere grad forpligter sig til det.

Derfor er du blind passager i dit eget liv

De nyeste bevidsthedsteorier peger på, at vi er langt mindre bevidste om vores handlinger i hverdagen, end vi tror. Hvilken betydning har det for vores hverdag? Foredraget handler om, hvordan bevidstheden virker, og hvorfor viden betyder så lidt i styringen af vores adfærd. Derudover lærer du om den vigtigste menneskelige egenskab, du bør være opmærksom på, for bedre at kunne navigere i dit eget liv.

Det menneskelige lederskab

Her bliver alle de faktorer, der spiller ind på menneskers evne til at præstere deres bedste, gennemgået. En essentiel viden for dig som leder, da du hermed bedre kan understøtte det menneske, du skal lede. Du får konkrete værktøjer, der gør det muligt at italesætte de ting, der er vigtige for dine medarbejderes produktivitet, uden at kompromittere deres privatliv.

Foredraget egner sig særligt til ledere og VL-grupper.

Undgå disruption af virksomhedens medarbejdere

I virksomheders forsøg på at forholde sig til den teknologiske disruption, overses den største fare - medarbejdere tabes af synes, og det er i stedet dem, der bliver disruptet. Her gennemgår Imran Rashid principperne for sund digitalisering, hvor det menneskelige perspektiv bevares i det teknologiske kaos.

Foredraget egner sig til ledere, medarbejdere og gå-hjem-møder.

At overleve i det grænseløse arbejdsliv

Med baggrund i tusindvis af helbredssamtaler med danske top- og mellemledere beskriver Imran Rashid de principper, man bør fokusere på, hvis man vil bevare sundhed i krop og sind. Imran gennemgår sin egen FLOW-model sammen med værktøjer, som kan sikre, at sundhed gøres til et dagligt grundvilkår.

Foredraget egner sig til ledere, medarbejdere og gå-hjem-møder.

Sundere mennesker i sunde virksomheder

I mange virksomheder er sundhedsindsatsen ikke præcis nok til at understøtte medarbejdernes muligheder for at passe bedre på sig selv. Foredraget handler om de principper og konkrete sundhedspolitikker, som enhver virksomhed bør have fokus på, hvis medarbejderne skal hjælpes til bedre at kunne hjælpe sig selv.

Foredraget egner sig til HR-chefer og alle, der har interesse i et arbejdsmiljø, som virker sundhedsfremmende.

Det vedholdende menneske

Imran Rashid punkterer i foredraget myten om, at viden er vejen til succes. Han demonstrerer gennem en række konkrete eksempler, hvorfor vi som samfund er nødt til at redefinere os fra at være videnssamfund til i stedet at have fokus på vedholdenhed, hvis vi skal overleve skyggesiderne ved digitaliseringen. Imran forklarer desuden, hvor i samfundet denne transformation skal finde sted.

Digitalisering af sundhedsvæsenet

Teknologi finder i stigende grad vej ind i sundhedsvæsenet. Hvordan kan vi sikre, at vi ikke blindt implementerer teknologiske løsninger, men rent faktisk sikrer, at vi får et bedre sundhedstilbud? Imran giver konkrete eksempler på innovation og IT-understøttende redskaber og sætter herigennem ord på fremtidens patienter og det sundhedsvæsen, der bedst kan hjælpe dem.

Det digitale fix

Findes ‘den digitale junkie’, eller er begrebet blot en myte? Hvad er de konkrete risici, som samfundet er nødt til at forholde sig til, hvis næste generation virkelig består af digitalt afhængige individer, der ikke er herre over deres eget liv? Hvordan kan vi som samfund undgå, at en hel generation bliver ramt af digitale følgesygdomme, der kan udvikle sig til en risikofaktor, som slår flere mennesker ihjel, end hvad overvægt, rygning og alkohol gør til sammen? Det er spørgsmål, som fremtidens samfund må tage stilling til, og som Imran Rashid i foredraget giver sit bud på.

Når teknologien misbruger mennesket

Hvilke psykologiske faktorer spiller ind på designet af sociale medier og fænomener som nudging? Hvorfor er menneskehjernen sårbar overfor disse metoder? Det giver Imran Rashid en forklaring på. Konkret lærer du, hvordan teknologi i dag både kan anvendes og bliver anvendt til hacking af din hjerne, og ikke mindst hvordan du kan beskytte dig mod det.

Mere information om Imran Rashid

Referencer:


"God balance mellem ny viden og "tingenes tilstand" i den digitaliserede virkelighed. Der var ingen løftede pegefingre (altid en risiko når det trods alt handler om at undgå overforbrug) men fornuftig oplysning."
- Lena Hardis, Køge Bibliotekerne

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Imran Rashid holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Jeg synes vi har fået fin service. I har været lette at kontakte og har meldt hurtigt tilbage.
Jeg synes det er dejligt at vi kunne flytte foredraget fra lockout perioden til nu.”

Hanne Jensen - Kildegårdskolen, Herlev

"Hurtig og nem kommunikation helt frem til dagen."

Esther Wissels - Signatur Skolen, afd. Tjæreborg

”Synes I har været dejlige at booke hos, der har været en god kommunikation med Michaël Bakkum.”

Hannah Karina Mikkelsen - Teatret Masken

”Vi er meget tilfredse og vil gerne benytte jer en anden gang.”

Maria Lindahl Strøm - Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

"Professionel og på pletten"

Marianne Klöcker - Albertslund Kommune, Skoler og uddannelse

”Det var rart med den direkte kommunikation i forbindelse med booking. Der var hurtig respons og styr på detaljerne.”

Sanne Majgaard - Nordea, APS DK

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere