35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Jan Grarup

Fotograf og foredragsholder. Foredrag om livet som fotograf i verdens brændpunkter.
Jan Grarup er uddannet fra journalisthøjskolen i Århus. Han har igennem de sidste årtier rejst verden rundt flere gange for at dække krige, konflikter og humanitære katastrofer. Hans arbejde afspejler hans tro på, at fotojournalistikken bruges som et redskab og vidner om nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand fortælle deres egne historier.

Jan er blevet hædret med mange prestigefyldte priser, herunder to nomineringer til W. Eugene Smith fond for humanistisk fotografering, 8 World Press Photography Awards, en særlig pris fra Leica Oskar Barnack Award samt mange andre udmærkelser fra POYi og NPPA. Han har fire gange udstillet på VISA POUR L'IMAGE og vundet VISA D'OR for hans dækning af Darfurs humanitære krise.

Jan er medforfatter til bogen ”Mærket for livet”, som han også holder foredrag på baggrund af.

Forespørg på foredrag med Jan Grarup

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Jan Grarup

Mærket for livet

Jan Grarup fortæller i sin seneste bog "Mærket for livet" om Livgarden i Afghanistan. “Mærket for Livet” er historien om livgardens tatoveringer og menneskerne bag dem. Jan tilbragte tid sammen med kompagniet i Afghanistan som led i arbejdet med fotobogen.

I foredraget vil Jan fortælle om sine billeder, tilblivelsen af bogen og hans personlige beretning om sit arbejde som fotograf. Jans foredrag bærer præg af hans hudløse ærlighed, hvor han ikke lægger skjul på, at han har måtte betale en høj pris for at kunne dokumentere fra verdens skyggesider.

Jan har en fortid med misbrug, og har fået konstateret posttraumatisk stress. Som vidne til folkemord, hungersnød og krig, har han betalt en høj pris, men vigtigheden i hans arbejde afspejles i hans billeder. Når man lytter til hans fortællinger, kan man ikke andet end at blive rørt. Jan beder ikke sit publikum om at vælge side i konflikterne, men blot at åbne øjnene for det man helst ikke vil se.

Dobbeltforedrag

Oplev "Mærket for livet" som dobbeltforedrag med forfatterne til bogen: Jan Grarup og Jakob Fälling. Jakob Fälling er cand.scien.soc, journalist og forfatter bag flere biografier fra Gyldendal samt ekstern underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Mere information om Jan Grarup

Referencer:

"Stærke billeder og stærke fortællinger. Jan Grarup brændte igennem og gav sig god tid til at svare på tilhørernes spørgsmål"
- Anne Klara Bæhr, Albertslund Bibliotek 

"Fantastisk spændende og interessant oplæg. I forhold til vores arbejde, hvor første del mest interessant, andel del med (selv)portrætter var også spændende, men knap som relevant for vores arbejde. Alt i alt et rigtigt godt oplæg med en fantastisk fotograf."
- Seham Laghmoch, Udlændingestyrelsen


 
Jan Grarup - 91,2 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Jan Grarup holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Vi er meget tilfreds. Meget god service.”

Berit Mogensen - Essenbæk, Årslev, Virring og Hørning Sogn

"Kontakten har været meget tilfredstillende og professionel, især var jeg glad for bekræftelse lige før aftalte dato"

Jørgen Skov Petersen - Håndværker og Industriforening Assens

”Intet at påtale. Alt fungerede perfekt.”

Peter Roslev - Karlslunde Idræts Forening

”Kontakten har været helt perfekt.”

Johnny Simonsen - Frederiksværk Gymnasium og HF

”Flot service.”

Ellen Grangaard - Hvirring menighedsråd

”Der har været en meget fin dialog med jer, det gælder både op til selve bookning af foredraget og den efterfølgende kontakt med Ole vedrørende praktiske spørgsmål.”

Birgitte Bock - Region Hovedstadens Apotek

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere