35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Jeanette Varberg

Museumsinspektør, arkæolog, forfatter og foredragsholder
Jeanette Varberg er museumsinspektør på Moesgaards Museum. Hun skriver fast for Kristeligt Dagblad og er ofte i medierne med sine skarpe, historiske vinkler på nutidens store udfordringer som klimaændringer, konflikt og migration.

Hun er en meget aktiv formidler af vores forhistorie som forfatter, debattør og foredragsholder, og er ekspert på DRs store serie Historien om Danmark

I 2014 modtog Jeanette Varberg Danmarks Radios store formidlingspris Rosenkjærprisen og Blixenprisen for sin bog ”Fortidens slagmarker - krig og konflikt fra stenalder til vikingetid” (Gyldendal). Bogen levendegør detaljer fra fortiden så tilpas underholdende og menneskeligt vedkommende, at læserne fanges ind, og samtidig redegør Jeanette Varberg for de store historiske linjer.

Lige fra hun var helt lille, har historier om fortiden altid optaget Jeanette Varberg. Især var hun fascineret af fortællingen om barnekongen Tutankhamon, der blev fundet i Kongernes Dal.Tanken om, at der rundt omkring i verden ligger ældgamle skatte og fantastiske historier gemt i jorden, har fulgt og betaget hende lige siden.

Forespørg på foredrag med Jeanette Varberg

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Jeanette Varberg

Fortidens slagmarker

Vikingerne kom ikke ud af ingenting. Mange tusinde år med vold og krige gik forud for de berømte krigere. Historien om fortidens slagmarker bliver fortalt i øjenhøjde med levende skildringer af tabte verdener og et rigt billedunivers, som guider tilhørerne gennem de mange pragtfulde våben og andre skatte fra fortiden.

I jorden under vores fødder har arkæologerne fundet spor efter voldsomme krige, som rullede ind over Danmark for flere tusinde år siden. Historien om disse krige er aldrig blevet skrevet ned eller husket og derfor er de et stort mysterium. Jeanette Varberg fortæller om krig og ufred fra stenalderen og frem til vikingetiden. 6500 års glemt historie bliver rekonstrueret gennem arkæologiske spor, og hun prøver at give svar på nogle af vores fælles histories store gåder.

Danmarkshistorien

Historien om Danmark begyndte for længe siden. Jeanette Varberg fortæller om det landområde, der dukkede frem, da isen smeltede og de første mennesker kom vandrende for mange tusinde år siden. I foredraget kan man høre om stenalder, bronzealder, jernalder og vikingetid, rensdyrjægere og de første bønder, om moselig, skattefund og våbenofringer, om hærgende vikinger og fromme missionærer, og om hvordan Danmark blev til.

Mennesket har altid vandret - Folkevandringer og vendepunkter i historien.

Mennesket har altid vandret, og de store vandringer har formet vores historie og defineret, hvordan vores samfund ser ud i dag. Folkevandringer hører tæt sammen med store vendepunkter i historien. Krig, klimaændringer og sult. Jeanette Varberg tegner de store linjer i en fortælling om en række af menneskets mest markante vandringer. En indsigt, som stadig er relevant og sætter nutidens folkevandringer i perspektiv.

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Jeanette Varberg holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”God service, både ved bestilling og spørgsmål omkring regning som blev modtaget længe før foredraget. Vi kommer igen!”

Mette Rasmussen - HK Klub Mariagerfjord

"Vi er meget tilfredse og vil gerne benytte jer en anden gang."

Maria Lindahl Strøm - Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Kontakten har været meget positiv, venlig og imødekommende.

Sys Betina Harboe - Psykiatrisk Fagklub, Odense

”Vi er meget tilfredse og vil gerne benytte jer en anden gang.”

Maria Lindahl Strøm - Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

”STOR ROS”

Dorthe Hect - CBSI Sprogcenter

”Hurtig respons på forespørgsel. Nåede lige præcis at trykke "send", inden jeg blev ringet op.”

Anja Roland - Skt. Josefs Skole, Roskilde

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere