Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Khaterah Parwani

Kultur, kontekst og co-eksistens: At forme en samfundsmæssig mosaik

Khaterah Parwani

Engageret samfundsdebattør og foredragsholder, kendt for sin stærke stemme i debatten om rettigheder, integration og ligestilling.

4.75 ud af 5 stjerner

Et relevant foredrag for vores organisation

Hildigunn Graakjær - Soroptimist klubber Se alle referencer

Et foredrag med Khaterah Parwani giver jer:

  • Indsigt i at vokse op i et socialt udfordret miljø med store ambitioner
  • Lektioner i at navigere mellem to kulturer og finde sin identitet
  • Strategier for integration og udnyttelse af etnisk diversitet i uddannelse
Uforpligtende forespørgsel på Khaterah Parwani

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Khaterah

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Khaterah Parwani er kendt for at dele tankevækkende perspektiver og sin praktiske erfaring inden for integrations- og ligestillingsområdet. Oplev hendes inspirerende foredrag, hvor hun deler ud fra sit eget liv. I 2014 blev Khaterah bl.a. udnævnt i Politiken blandt unge meningsdannere som: Fremtidens ligestillingsstemmer. Sidenhen, har hun skrevet utallige indlæg om kvinderettigheder, privilegieblindhed, identitetsdannelse, kulturel fleksibilitet og radikalisering. 

Et foredrag med Khaterah Parwani giver jer:

  • Indsigt i at vokse op i et socialt udfordret miljø med store ambitioner
  • Lektioner i at navigere mellem to kulturer og finde sin identitet
  • Strategier for integration og udnyttelse af etnisk diversitet i uddannelse

Fra kvoteflygtning til ligestillingsforkæmper

Khaterah Parwani kom til Danmark i i slutningen af 1986, som kvoteflygtning fra Afghanistan. Født i Kabul og opvokset i Urbanplanen på Amager og er en aktiv og central stemme i den offentlige debat.

Allerede i sine teenageår, arbejdede Khaterah frivilligt med flygtninge, og så tidligt at der var behov for mere fokus på at investere i kvinderne. I 2013, kom hun for alvor med i den offentlige debat med fokus på Danmarks minoriteter, hvor hun satte diskrimination og repræsentation på dagsorden, ved at insistere på at minoritetskvinder fik deres egne stemmer i den offentlige debat og fik mulighed og plads til at definere kvindekampen indefra.

For hendes enestående bidrag til ligestillingskampen blev Khaterah i 2014 tildelt Suzanne Gieses Mindelegat. Hun blev også hyldet som en af de mest inspirerende kvinder i Feminas guldnummer og kåret som en af Danmarks mest magtfulde feminister af Dansk Kvindesamfund i 2017.

Udover hendes offentlige arbejde hjælper Khaterah sårbare og udsatte unge som talskvinde, juridisk rådgiver og leder for exit-mentorkorps ved organisationen “exitcirklen – nej til psykisk vold og social, kulturel og religiøs kontrol”. Hun rådgiver også politikere, fagfolk, organisationer og skoler og har været en del af ekspertpanelet for udarbejdelsen af en ny handlingsplan mod social kontrol i Københavns Kommune.

Book Khaterah Parwani til et spændende foredrag og bliv klogere på integration, ligestilling og kultur

Se foredrag med Khaterah Parwani
Khaterah Parwani foredrag

Inspirationsoplæg: Min egen fortælling

Foredraget er en stærk inspirationskilde, særligt for unge. Khaterah vil vil rejse tilbage i tid og fortælle sin egen historie helt filterløst.

En fortælling, der starter i Afghanistan og ender der hvor hun står i dag. En fortælling om at være en ung pige i et socialt belastet område med store ambitioner og drømme om en verden med ligestilling. Ambitioner og drømme, der kommer af nogle svære oplevelser og nogle hårde erfaringer, der tvinger Khaterah til at tage stilling til visse normer og tradtioner.

Fortællingen handler om medgange og modgange og hvordan man som ung kæmper for sin plads og ret til indflydelse på sit eget liv, ens relationer, det miljø og det samfund, man lever med og i.

Khaterah Parwani foredrag

Dobbeltidentiteter og dannelse

Hvilken rolle spiller det, når man har etniske rødder i et andet land? Hvordan navigerer man bedst i to kulturer og to forskellige værdisæt og normsæt, selvom det kan være kaotisk?

Foredraget vil tildels tage afsæt i personlige erfaringer med en søgen efter ståsteder, men også erfaringer i arbejdet med unge med anden etnisk baggrund. Khaterah vil pege på fælles ståsteder og hvorfor hun i dag aldrig ville undvære, at have rødder i to forskellige lande. Foredraget vil pege på konkrete strategier og tage et kritisk blik på integrationsmetoder op til i dag og hvad vi kan gøre anderledes. Hvad kan skolerne gøre i undervisningen og hvordan lærer man de unge, at drage fordel af forskellige baggrunde?

Khaterah Parwani foredrag

Social, religiøs og kulturel kontrol

Social, religiøs og kulturel kontrol har længe været på dagsorden, men vi snakker mere OM de udsatte end MED dem.

Khaterah har selv stået overfor udfordringerne og taget en kamp, men til dagligt arbejder hun i dag som leder for et mentorkorps og kommer derfor helt tæt på nutidens unge, der kæmper en særlig kamp for deres individuelle friheder.

Foredraget vil tage afsæt i den personlige erfaring, men også den praktiske erfaring i arbejdet med negativ kontrol og hvordan et mentorkorps arbejder med empowerment gennem spejling og konfliktmægling som stærkeste våben. Der er fokus på præventive indsatser samt efterværn.

Khaterah Parwani foredrag

Radikalisering

Hvad er radikalisering?

Hvad driver en gruppe unge med opvækst i Danmark ud i radikaliserede/ekstremistiske miljøer?

Hvad er roden til problemet og hvorfor lige i denne tid? Hvornår skal man gribe ind og hvordan er den bedste fremgangsmåde?

Foredraget vil fokusere på eksisterende evidens og koble den mængde oplysning til en række cases fra den praktiske verden. Fokus vil være på unge i Danmark og hvordan vi bedst kan afhjælpe problemet på tværs af køn.

Khaterah Parwani foredrag

Kvindekamp og minoritet

Hvilke dilemmaer oplevede forældregenerationens kvinder og hvilke dilemmaer oplever efterkommer-generationen, samt hvilken indflydelse har generationsskiftet på ligestillingsproblematikkerne?

Minoritetsfeminisme, særligt med fokus på den muslimske minoritet, kan være et uoverskueligt tema, fordi den involverer utallige problemstillinger. Den kulturelle identitet samt den religiøse identitet får en central rolle i kvindekampen i denne tid.

Nu er tørklæder og retten til kønsadskilte svømmehaller pludselig til debat, men hvordan skal vi egentlig forholde sig til problematikkerne fra et ligestillingsperspektiv og hvad stiller vi op, når vi møder hinanden med to vidt forskellige indgangsvinkler?

Hvor befinder ungdommen sig og hvorledes kan vi styrke ligestillingskampen for fremtidens generationer?

Foredraget vil spænde fra den offentlige debat, hvor sårbare emner kommer til diskussion, til arbejdet på gadeplan, som praktikker. Her fortæller Khaterah også om sine egne visioner for fremtiden.

Khaterah Parwani foredrag

Ligestillingskampen - empowerment af nyankomne borgere

Især ligestilling og kvinders rettigheder er på dagsorden i denne tid, hvor vi står i den største humanitære krise, siden 2. verdenskrig.

En flygtningestrøm sætter kurs mod Danmark, i håb om en ny fremtid, men hvor er det feministiske perspektiv, når det kommer til denne gruppe piger og kvinder?

Hvilke problemstillinger og udfordringer findes der, når det kommer til nyankomne piger og kvinder og hvorledes kan vi arbejde strategisk anderledes, for at undgå fortidens fejltagelser?

Hvordan kan vi styrke nyankomne piger og kvinder og hvordan sikrer vi en forbedret indstilling til hvad ligestillingen kan bringe med sig?

Foredraget vil fokusere på hvordan vi debatterer problematikkerne, om myter og om hvor vi skal tage fat. Oplægget vil også i den grad fokusere på den praktiske viden på området, hvor viden og oplysning spiller en central rolle for pigers og kvinders bevidstgørelse omkring deres rettigheder.

Khaterah Parwani foredrag

Fællesskab og eksklusion

Hvad betyder et fællesskab for unge og hvorfor er det vigtigt at mærke at man tilhører et fællesskab?

Hvad gør vi med unge, der forføres af skadelige fællesskaber og hvad gør vi med unge, der mangler fællesskaber?

Foredraget vil tage afsæt i en række cases, hvor unge enten har stået i skadelige fællesskaber eller decideret manglet et fællesskab, fordi kravene til de sociale færdigheder ofte kan være høje.

Dette oplæg er en fortælling om en gruppe forskellige unge, der alle har været sårbare. Khaterah vil gå nærmere ind på skolens rolle, hvor unge mødes dagligt og påpege hvor vigtigt det er, at skabe indflydelse på hvilke sociale færdigheder og hvilken kultur, der skabes i de rum.

Referencer

Et relevant foredrag for vores organisation

Hildigunn Graakjær

Soroptimist klubber
Forespørg på Khaterah Parwani

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99
Khaterah Parwani
Khaterah Parwani

4.75 ud af 5 stjerner

Et relevant foredrag for vores organisation

Hildigunn Graakjær - Soroptimist klubber Se alle referencer