35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Kristian Ditlev Jensen

(Foto: Søren Rønholt) Forfatter, kulturkommentator, litteraturkritiker og rejseskribent. Foredrag om rejser og litteratur.
Kristian Ditlev Jensens karriere som skribent startede tidligt. Ved siden af gymnasiet og universitetsstudierne har han blandt andet været redaktionssekretær på Den Store Danske Encyklopædi, skrevet artikler for litteraturmagasinet Griflen og internet-magasinet Scope. Herudover har han bidraget med litteraturvidenskabelige artikler og kronikker om litteratur i diverse sammenhæng.

I perioden 1995 til 1997 blev han uddannet på forfatterskolen, og var sideløbende tilknyttet Politiken som litteraturkritiker og kulturjournalist. Fra 1997 til 2002 var Kristian på Berlingske Tidendes kulturredaktion, hvor hans primære område var litteratur. Herudover beskæftigede han sig med en lang række andre emner, ikke mindst rejsebeskrivelser og gastronomi, som sidenhen har fundet plads i flere af hans bøger. Kristian har været litteraturkritiker og kulturjournalist på både Berlingske Tidende og Politiken samt litteraturredaktør på Dagbladet Dagen. Ligeledes har Kristian været fast deltager i DR2’s ”Smagsdommerne” og haft sit eget bogprogram ”Bøger” på DK4.

Kristian har modtaget det treårige arbejdslegat fra Statens Kunstfond (2006-2009) og diverse mindre arbejdslegater fra Statens Kunstfond, Litteraturrådet, Autorkontoen, Veluxfonden og Arne Meyers Legat.

Forespørg på foredrag med Kristian Ditlev Jensen

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Kristian Ditlev Jensen

Vi mødes i Brugsen

Foredraget er baseret på Kristian Ditlev Jensens bog "Vi mødes i Brugsen". I bogen har Kristian fokus på årtierne fra 1940’erne til 2010’erne med det formål at minde os om den grundlæggende ide bag Brugsen, Brugsens historie, og hvordan Brugsen skal agere i fremtiden.

Brugsen har store udfordringer i dagens samfund, hvor flere og flere Brugser lukker, eller holdes i live, selvom de ikke giver overskud. I foredraget giver Kristian sit bud på, hvad der skal til for, at Brugsen kan overleve i fremtiden med henblik på danskernes forbrugs- og indkøbsvaner, hvorvidt Brugsen skal ændre koncept, og hvordan vi som forbruger påvirker udviklingen.

Jorden rundt - foredrag om togrejserne med Ud & Se

I løbet af otte måneder i 2005-2006 rejste Kristian Ditlev Jensen med tog på alle kontinenter undtagen Sydpolen. I dette foredrag fortæller Kristian om sine oplevelser med mennesker, kultur, mad, sproget, stederne og livet i det hele taget. Artiklerne om togrejserne oprindeligt skrevet for Ud&Se (DSB) er siden blevet til bogen ”Ord i orientekspressen”.

Det bliver sagt - foredrag om pædofili

I tre år af sin barndom blev forfatteren Kristian Ditlev Jensen udnyttet seksuelt af en pædofil. På baggrund af disse oplevelser har han sidenhen skrevet den prisbelønnede selvbiografi ”Det bliver sagt”. I bogen fortæller Kristian om, hvordan en pædofil tænker, og hvem deres ofre er.

Foredraget kan tilpasses til en specifik målgruppe, såsom lærer, socialarbejdere, forældre osv.

Selvmord

Med udgangspunkt i sin prisbelønnede roman "Livret", fortæller Kristian Ditlev Jensen om sine egne erfaringer med selvmord i familien og om selvmord som et samfundsfænomen. Han fortæller ligeledes, hvad der driver folk til selvmord, og hvordan man måske kan forhindre, at tragedien sker. Desuden fremhæver han eksempler fra verdenslitteraturen og verdenshistorien generelt.

Michael Moores skæve verden

Kristian Ditlev Jensen, som har oversat Michael Moores bøger til dansk, beretter om den kontroversielle amerikanske filmskaber og hans værker. Foredraget er krydret med karakteristiske klip fra Michael Moores’ film og tv-serier, og deltagerne får et førstehånds indtryk af, hvordan man med lidt snilde kan manipulere med ”virkeligheden” og tryllebinde et intetanende publikum. (Bemærk at dette foredrag forudsætter muligheder for fremvisning af film).

Gastronomi i litteraturen

Med det prisbelønnede værk "Livret" trodsede Kristian Ditlev Jensen den litterære No No og viste, hvordan man godt kan kombinere mad og litteratur indenfor den skønlitterære genre. Dette foredrag er et resultat af Kristians store passion for og indsigt i god litteratur og god mad.

Mere information om Kristian Ditlev Jensen

Referencer:

"Et fantastisk vedkommende foredrag for alle der arbejder med socialt udsatte unge og voksne"
- Lisbeth Kudahl, Nyborg Ungdomsskole

”Kristian er meget rørende når han fortæller om sin barndom - og om at være offer for pædofili. Han formår at løfte det meget personlige og afskyelige emne op på et niveau hvor det bliver anskuet fra flere forskellige vinkler, hvilket gør at man som tilhører bliver grebet, engageret og inspireret til også at læse hans bog "Det bliver sagt", og få skabt mere fokus på hvor gennemgribende og altødelæggende det er for de mange børn der bliver ofre for pædofile.
Det er så fælt at tænke på - At vi har tilbøjelighed til at glemme det - og derved lader ofrene tilbage i en dyb ensomhed. Det er forfærdeligt!”
- Lene Correll, Kirkens Korshærs Udviklings og Behandlings Center

Kristian Ditlev Jensen - 55,7 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Kristian Ditlev Jensen holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Jeg synes vi har fået fin service. I har været lette at kontakte og har meldt hurtigt tilbage.
Jeg synes det er dejligt at vi kunne flytte foredraget fra lockout perioden til nu.”

Hanne Jensen - Kildegårdskolen, Herlev

"Jeg vil også rose forfatterforedrag for deres service i forbindelse med aftaler vedrørende foredraget - alt klappede og foregik på en rolig måde."

Esther Sørensen, Menighedsråd ved Allesø Næsbyhoved Broby Sogn

”Fin service.”

Christian Johansen - HK

”God service. Der var hurtig svar på mine mails og fleksibilitet ift. aftalerne omkring kontrakten”

Vinni Vanting Johansen - Lundby Samråd

”Meget god - efterlyste et godt pr foto og det skaffede i hurtigt.”

Søren Dahl Mortensen - Odense Centralbibliotek

"Dygtige, hjælpsomme og kompetente"

Anne-Grethe Rosted - Faxe Kommunes Biblioteker

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere