35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Lars Husum

Forfatter, dramaturg og foredragsholder. Foredrag om eget forfatterskab.
Lars Husum fik sit gennembrud i 2008 med sin debutroman ”Mit venskab med Jesus Kristus”, som er en mørk komedie om skyld, soning, vold, tro og popmusik. Romanen blev kåret som årets bedste i Deadline på DR2, og blev også solgt til bl.a. Kina, Frankrig, Italien og England, hvilket er exceptionelt for en debutroman. I 2010 udgav Lars ”Jeg er en hær”, hvor han skildrer en professionel soldats langsomme sammenbrud.

Lars holder foredrag om begge sine bøger, hvor han fortæller om sit forfatterskab, ambitionerne, skriveprocessen og modtagelserne af bøgerne i både udlandet og i Danmark.

Lars er uddannet dramaturg, og arbejder stadig med teater, men har siden sin debut været fuldtidsforfatter.

Forespørg på foredrag med Lars Husum

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Lars Husum

Jeg er en hær

I oktober 2010 udkom Lars Husum med romanen "Jeg er en hær". En samtidsroman om de mennesker, hvor krig er et arbejde og et livsvilkår. Det er en historie om de udsendte soldater såvel som familierne derhjemme. Lars' ambition med denne roman har været følgende: "Der er skrevet mange journalistiske bøger om de danske soldater i Afghanistan, Irak og Eks-Jugoslavien, men temaet er stort set ikke til stede i dansk skønlitteratur, selvom det rummer både liv og død, krig og kærlighed. Det er mennesker, der vælger et arbejde, hvor de risikerer at dø og at slå ihjel. Jeg mener, at det er vigtigt, at dette emne, som vi alle dagligt bliver gjort opmærksomme på, også behandles i fiktionens form som i "Jeg er en hær"".

Roman er blevet modtaget med følgende ord: "Lars Husum er med blot to romaner blevet en forfatter, der sætter niveau ... Den bliver siddende i nerverne og mellemgulvet, og afgrunden bliver ved med at kigge tilbage." ***** Jyllands-Posten og "Lars Husums anden roman skildrer indgående og gribende en professionel soldats langsomme sammenbrud?.... Jakobs langsomme sammenbrud, med mareridt, virkelighedsforstyrrelser, skyldfølelser og alskens andre stresssymptomer, er skildret med uhyggelig livagtighed," '**** Politiken.

I dette foredrag beretter Lars om sit forfatterskab, ambitionerne, skriveprocessen og modtagelserne både herhjemme og i udlandet.

Mit venskab med Jesus Kristus

Lars Husum tager udgangspunkt i sin roman 'Mit venskab med Jesus Kristus'. Han fortæller om romanen, modtagelsen såvel som skriveprocessen. En proces han beskriver som dybt overraskende, da han føler sig som forfatter ved et tilfælde. Lars havde ikke ambitioner om at blive forfatter, før han en dag fik idéen til 'Mit venskab med Jesus Kristus', satte sig foran sin computer og skrev hver dag i to år. Han er derfor overrasket over nu at have skrevet en roman, som det endda er gået fremragende med, bl.a. med salg til adskillige lande samt filmatisering.

Romanen er en vild, voldsom og bizar roman om Nikolaj, en voldelig og selvdestruktiv knægt, der smadrer alt og alle i sit liv, til han intet har tilbage. En lørdag nat er der så indbrud i hans lejlighed. Han vælger at slå indbrudstyven ned med et askebæger, men det viser sig at være en mand, der påstår, at han er Jesus Kristus. Han vil have Nikolaj til at ændre sit liv. En historie om soning og kærlighed fyldt med en skæv, mørk humor og en original fortællerstemme. Underholdende, sexet, filosofisk, sjov og tragisk på en og samme tid.

Mere information om Lars Husum

Lars Husum - 94,5 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Lars Husum holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”En fin service med aftaler der kørte som på en snor.”

Carsten Gaulshøj - Udviklingscenter Esbjerg

"Virkelig god service. Fik med det samme svar på min forespørgsel og en god ramme om foredraget."

Rekha Larsen, Direktoratet for Kriminalforsorgen

”Det var rart med den direkte kommunikation i forbindelse med booking. Der var hurtig respons og styr på detaljerne.”

Sanne Majgaard - Nordea, APS DK

"Ekstremt professionelt hele vejen igennem."

Morten Kjelmann - Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum

"Det har været en positiv oplevelse at booke et foredrag igennem Forfatterforedrag. Forfatterforedrag har leveret en rigtig god service - bl.a. med hurtige svar og behagelig og professionel kommunikation"

Marianne Dietz - HistorieLab, UCL, Jelling

"Jeg vil også rose forfatterforedrag for deres service i forbindelse med aftaler vedrørende foredraget - alt klappede og foregik på en rolig måde."

Esther Sørensen, Menighedsråd ved Allesø Næsbyhoved Broby Sogn

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere