35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Leif Davidsen

Forfatter, journalist og foredragsholder. Foredrag om eget forfatterskab og Rusland.
Leif Davidsen er en af Danmarks mest populære forfattere, og har i den forbindelse modtaget adskillige priser for sit forfatterskab; bl.a. Europabevægelsens Litteraturpris, Læsernes Bogpris og Årstidens bog. Leif fokuserer i sit forfatterskab på mennesker i sin tid, men også på forskellige politiske, historiske og sociale problemer rundt i verden.

Leif er en utrolig efterspurgt foredragsholder, hvad angår eget forfatterskab og Rusland. Kendetegnene for hans foredrag er, at de er levende, personlige, humoristiske og fyldt med stor viden og indsigt.

Leif er uddannet journalist, og har i over 20 år arbejdet som udenrigsjournalist for Danmarks Radio. Leifs liv som udenrigsrapporter har ifølge ham selv givet litterært råstof til romanerne. Leif belyser bl.a. internationale brændpunkter og lurende katastrofer i sit forfatterskab, og har hertil udgivet ”10 minutter i vor tid”, som er en novellesamling, der indeholder 21 historier om menneskelige skæbner i vores tid.

Forespørg på Leif Davidsen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Leif Davidsen

Forfatteraften med udgangspunkt i den seneste roman – Djævelen i hullet.

En intens spændingsroman om forræderi og loyalitet, en families opløsning og genforening, og de politiske spændinger mellem Vesten og Rusland. I 1993 forsvinder den danske efterretningsagent John Arnborg. Da han dukker op igen, er det på russisk side. Arnborg har forelsket sig i en russisk kvinde og arbejder nu for efterretningstjenesten FSB. Hjemme i Danmark har han efterladt sin kone og teenagedatteren, Laila. Faderens forræderi kaster en skygge over Lailas liv. Hun uddanner sig til sprogofficer, men efter to udsendelser til Irak bestyrer hun en campingplads i Bogense. Her modtager hun pludselig et brev fra sin far, og konfrontationen med fortiden sender Laila ud på rejse til det moderne Rusland. Hendes far har efterretninger, der kan blive afgørende for Danmark og de baltiske lande, men stærke kræfter søger at forhindre oplysningerne i at slippe ud. Laila bliver viklet ind i sin families ukendte historie, der trækker tråde tilbage til Den Kolde Krig. Med "Djævelen i hullet" vender Leif Davidsen igen tilbage til Rusland i et spændende drama.
Forspørg på dette foredrag

Religionens renæssance i Rusland

Den russisk-ortodokse kirke er i dag en vigtig magtfaktor i Rusland. Kirken støtter varmt Putins såkaldte genrejsning af Rusland og hans forsvar for den russiske verden, som er sproget, kulturen og den ortodokse tro. Den russisk-ortodokse kirkes 1000 årige historie er yderst dramatisk. I 1924 var den så godt som udslettet under Stalin, der dog tillod den at eksistere under skrappe forordninger, fordi han havde brug for dens evne til at appellere til russernes fædrelandskærlighed, da Nazi-Tyskland angreb i 1941.

Med udgangspunkt i romanen Patriarkens hændelige død fortæller Leif Davidsen om kirkens dramatiske historie fra dens næsten udslettelse, dens overlevelse i kommunisttiden og frem til religionens renæssance i tiden efter sovjetstatens opløsning i 1991. Med dens aktuelle tætte bånd til Kreml har kirken genvundet sin styrke, velstand og respekt i befolkningen.

Efter foredraget er der rig mulighed for spørgsmål og debat.
Forspørg på dette foredrag

Rusland og Ukraine – broderfolk i konflikt

Foredraget tager udgangspunkt i den geopolitiske situation, der er opstået efter Ruslands annektering af halvøen Krim. Hvad er præsident Vladimir Putins planer, og hvordan ser et nu styrket Rusland sin rolle i Europa og Verden? Udgør Rusland en ny trussel mod NATO og Europa, og hvordan bør vi forholde os til den store nabo mod øst, hvor Danmark og det øvrige Europa har store økonomiske interesser? Verden forandrede sig endegyldigt, da Sovjetunionen ophørte med at eksistere i julen 1991, og Vesten vandt Den Kolde Krig. Vi glemte måske i vores sejrsrus at forstå, hvordan Rusland efterfølgende opfattede de sidste 25 års udvikling. Putin mener, at Sovjetunionens opløsning var en geopolitisk tragedie, men han har også sagt, at den, der ikke begræder Sovjetunionens opløsning, er uden hjerte, mens den, der savner Sovjetunionen, er uden hjerne.

Efter foredraget er der rig lejlighed til debat og spørgsmål.
Forspørg på dette foredrag

Steinbecks spøgelse og jagten på en hovedperson

Et foredrag om Leif Davidsens bog "Steinbecks spøgelse" som bygger på en 13.000 kilometer lang rejse i USA i en camper, som Leif foretog sammen med sin kone Ulla i 2012, hvor Barack Obama kæmpede for at blive genvalgt. Med Bruce Springsteen på afspilleren kører ægteparret i hjulsporene på den amerikanske nobelpristager John Steinbeck. I 1960 kørte Steinbeck med sin hund Charley rundt i USA og skildrede sin rejse i bogen "På rejse med Charley".

Leif er mest kendt som manden fra Rusland, mens det nok er mere ukendt, at USA har betydet meget for hans liv og forfatterskab. Som 17-årig rejste Leif fra Fyn til USA som udvekslingsstudent. Det var første gang, han kom til udlandet, og rejsen blev et afgørende vendepunkt i hans liv. Den personlige rejsebog rummer også erindringer om barndom og ungdom samt beskrivelser af de amerikanske bøger, film og musik, der har inspireret ham. "Steinbecks spøgelse" føjer nye og overraskende aspekter til Leifs forfatterskab. Det handler også om arbejdet med romanerne, og om jagten på den hovedperson der altid er udgangspunktet, når han skal begynde på en ny roman.

Efter foredraget er der rig lejlighed til at stille spørgsmål.
Forspørg på dette foredrag

Back in the USSR – bøgerne og livet bag Jerntæppet

Leif Davidsen fortæller i dette foredrag om baggrunden for de sovjetiske romaner ”Den Russiske Trilogi” og ”Den Ukendte Hustru” samt rejsebogen ”Dostojevskijs Sidste Rejse”. Det hedengangne Sovjetunionen og nutidens Rusland har leveret et rigt materiale til Leifs forfatterskab. Leif beretter om, hvordan Sovjetunionens sammenbrud i 1991 var en historisk begivenhed, der forandrede verden radikalt og om baggrunden for sine sovjetiske romaner, der realistisk skildrer livet bag Jerntæppet under den kolde krig.

I foredraget vil der blive trukket linjer op til det moderne Rusland, som stadig kæmper med fortidens arv. Det personlige foredrag om oplevelserne i USSR, bøgerne og dagens Rusland er efterfulgt af muligheden for spørgsmål og debat.
Forspørg på dette foredrag

Rusland i forandring eller en nations kamp for demokrati

Et foredrag om det ny Rusland, hvor befolkningen stadig kæmper for at skabe en ny og demokratisk nation imod svære odds, og en tung arv på ruinerne af det opløste Sovjetunionen. Baggrunden for foredraget er Leif Davidsens utallige rejser i Rusland og Sovjetunionen siden 1980 og rejsebogen ”Dostojevskijs sidste rejse”.

Foredraget er opdateret i forhold til den skiftende politiske situation, men kan, hvis det ønskes, også vægtes således, at det mest handler om religionens renæssance i Rusland med særligt henblik på den russisk-ortodokse kirkes betydning, virke og historie.
Forspørg på dette foredrag

Mere information om Leif Davidsen

Referencer:

"Leif Davidsen leverede et veloplagt og levende foredrag, der både var informativt og underholdende. Som arrangør var det også positivt at mærke, at Leif Davidsen var interesseret i forinden at sætte sig ind i målgruppe og kontekst. Foredraget levede til fulde op til forventningerne."
- Jeanette Serritzlev, Hjemmeværnet

"Leif Davidsen har så stor viden om temaet, han fortæller om, og går i dybden. På samme måde med svar på spørgsmål. Og... han så ikke på klokken, selv om det gik en halv time over tid. Tilhørerne var mere end tilfredse, fortsat får vi tilkendegivelser om, at det var en god aften, og mange roser til L.D. for hans væremåde. Herfra kan vi kun give de bedste anbefalinger."
- Sigrun Gran, Foreningen Norden, Ringkøbing 

"Leif Davidsen fortæller levende og personligt om Rusland - det er næsten som at være der selv".
- Jens-Kristian Lütken, Venstre

"Leif Davidsen var meget engageret, humorristisk og vidende. Han øste af sin store indsigt i Rusland - Ukraine konflikten, havde ingen hastværk og svarede beredvilligt på alle spørgsmål. Ja, jeg vil sige, at vi i forbindelse med spørgsmålene næsten fik et ekstra foredrag. Vi som arrangør samt publikum fik, hvad vi kun havde turdet håbe på.
- Finn Jensen, Menighedsrådet

”Leif Davidsen er en fortræffelig foredragsholder han er inspirerende og interessant personlighed. Leif Davidsen mødte frisk og veloplagt frem og holdt et bragende godt foredrag. Han var meget inspirerende og underholdende og vi fik valuta for pengene. At høre en så vidende forfatter er bare en gevinst som man bør høre på mere end en gang. En stor tak til Leif Davisen for hans fremragende foredrag - og ikke mindst for hans mange dejlige bøger.”
- Winnie Andersen, Aktivitetshuset Borup

"Han er en dygtig foredragsholder, og han mødte op til tiden, yderst velforberedt og veloplagt. Der var fin kontakt til publikum, og spørgsmål fra salen blev besvaret udtømmende og morsomt."
- Annette Ridder, Halsnæs bibliotekerne

 - 91,4 KB

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere