35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Leonora Christina Skov

Mag.art i litteraturvidenskab. Foredrag om eget forfatterskab.
Leonora Christina Skov er forfatter og litteraturanmelder ved Weekendavisen. Hun er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab, deltager jævnligt i Mads og Monopolet på P3 og var mangeårig deltager i Smagsdommerne på DRK og i samfundsdebatten generelt. I 2010 modtog hun Kunstfondens Treårige Arbejdslegat.

Overraskende plots, stramt og eksperimenterende sprog, skæve personer og masser af humor er Leonoras særkende. Hun debuterede i 2003 med den anmelderroste roman "Rygsvømmeren" og har siden skrevet bestselleren "Champagnepigen", børnebogen "Glashuset", en gendigtning af Alice i Eventyrland, ”Førsteelskeren” og den gotiske roman "Silhuet af en synder", der er oversat til norsk, tysk, spansk og græsk. Hun har desuden redigeret antologien "De røde sko - feminisme nu", hvor 30 unge kvinder skriver om stereotype forestillinger og fremstillinger af køn.

I 2015 udgav Leonora den anmelderroste bog: ”Hvor intet bryder vinden”, som hun også holder foredrag om. Her får syv danske kunstnere en måneds frit arbejdsophold på en øde dansk ø uden internetforbindelse og mobilsignal, hvorefter de forsvinder én efter én. Er der en morder iblandt dem? Og hvorfor er de overhovedet inviteret? ”Hvor intet bryder vinden” er en samtidsroman inspireret af de klassiske mysterier og et portræt af syv meget forskellige mennesker, der bliver tvunget til at se deres fortrængninger i øjnene.

Forespørg på foredrag med Leonora Christina Skov

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Leonora Christina Skov

Forfatteraften – med udgangspunkt i Hvor intet bryder vinden og dens tilblivelse

Vi hører om skriveprocessen, skriveopholdene i Shanghai, Schweiz, Skotland, Athen, USA, Indien og Etiopien og forfatterskabets hovedtematikker. F.eks. det usagte og det fortrængte, mødre, der ikke elsker deres børn, og mønstre, der gentager sig gennem generationer. Leonora trækker desuden tråde til sit eget liv og arbejdet som litteraturanmelder. Et levende og engageret foredrag krydret med oplæsning og spørgsmål fra salen.

At leve offline

I 2012 slettede Leonora sig selv fra de sociale medier og installerede internetblokeringsprogrammet Freedom. De næste to et halvt år levede hun offline og i sit manuskript frem for i den virtuelle virkelighed, hun før var afhængig af. I foredraget kommer hun ind på alle de overvejelser, hun gjorde sig, før hun tog springet, og de fordele og ulemper der er forbundet med at leve offline.

Et foredrag for alle der bliver stressede, bare de åbner deres indbakke, og i dårligt humør bare de kaster et blik på deres newsfeed.

Ung med de unge - et foredrag om alder

Kærlighed har ingen alder, siger vi, men samtidig er der intet, der optager os mere end netop alder. Vi er enten for unge eller for gamle til at blive taget alvorligt. Og i det lille vindue af tid derimellem gør vi alt for at udsætte alderdommen, hvor vi ikke længere kan starte på en frisk eller være ung med de unge. I hvert fald ikke uden at verden løfter det ene bryn. Med afsæt i litteraturen, massemediernes fremstillinger og sit eget liv med en 22 år ældre kvinde tager Leonora fat i de paradokser og fordomme, vi moderne mennesker knytter til alder.

Mere information om Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skov - 29,1 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Leonora Christina Skov holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

Kun ros til overs til jer for god service og hurtige tilbagemeldinger

Linda Fogtmann - Kohberg Bakery Group, Personaleforeningen Krummerne

”Jeg er tilfreds med den måde service der har været ifm. med arrangering af foredraget, nemt og let at få arrangeret, uden problemer.”

Preben Schunck - Københavns Fængsler - Afdeling 1

”Der har været en god kommunikation på mail, hurtige tilbagemeldinger og intet negativt fra min side at sige omkring denne.”

Beatrice Jørgensen

”Det fungerer særdeles professionelt. Nemt, hurtigt og enkelt.”

Jacob Madsen - Mettler-Toledo A/S

"Hurtig og nem kommunikation helt frem til dagen."

Esther Wissels - Signatur Skolen, afd. Tjæreborg

Kontakten har været meget positiv, venlig og imødekommende.

Sys Betina Harboe - Psykiatrisk Fagklub, Odense

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere