35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Lisbeth Zornig Andersen

Tidligere formand for børnerådet, direktør og foredragsholder. Foredrag om eget liv.
Lisbeth Zornig Andersen er institutionsbarn, mor til fem, forfatter og erhvervskvinde. Fra 2010 til 2012 var hun formand for Børnerådet. Daværende Indenrigs- og Socialminister Karen Ellemann udtalte i den sammenhæng: ”Lisbeth Zornig Andersen er et meget engageret, visionært og vidende menneske, som interesserer sig brændende for socialpolitik og børns vilkår. Lisbeth er selv mønsterbryder, og har på sin egen krop følt, hvordan det er at vokse op under meget svære vilkår. Jeg er overbevist om, at hun vil være et stærkt talerør for børnene i Danmark.” I maj 2012 kom Lisbeth for alvor i rampelyset gennem den rystende dokumentarudsendelse på DR ”Min barndom i helvede” om Lisbeths trøstesløse opvækst, som var fyldt med svigt og seksuelle overgreb. Lisbeth holder bl.a. et foredrag på baggrund af dokumentaren kombineret med hendes bog ”Zornig – Vrede er mit mellemnavn”, hvor hun fortæller om sin overlevelsesstrategi.

Lisbeth er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet. Efter sin uddannelse blev hun systemudvikler i virksomhederne; Codan, KMD og Danske Bank. Sidenhen har hun været henholdsvis underdirektør og direktør for Specialisterne ApS, men etablerede i 2009 sin egen virksomhed, som specialiserer sig indenfor socialt udsatte.

Forespørg på Lisbeth Zornig Andersen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Lisbeth Zornig Andersen

Zornig - vrede er mit mellemnavn

Følg i dette foredrag med Lisbeth Zornig Andersen på en rejse gennem et sted, der for de fleste er ukendt land – et sted, hvor vold, druk og seksuelle overgreb er en del af hverdagen. Hør historien om, hvordan de voksne og systemerne svigtede, mens få af hverdagens helte greb ind, motiverede og hjalp Lisbeth til at finde vejen ud af barndommen i helvede til voksenlivet med akademisk uddannelse og et rigt familieliv.

Lisbeth fortæller i foredraget om sin overlevelsesstrategi, som skulle kompensere for det, hun ikke fik med sig fra barndommen. Foredraget tager udgangspunkt i DR-dokumentaren "En barndom i helvede” og Lisbeths bog "Zornig - vrede er mit mellemnavn".
Forspørg på dette foredrag

Succesfuld børnestrategi – sådan redder du et barn

Samfundet taber hvert år titusinder af børn, som vokser op i udsatte hjem og med vanskelige vilkår. Mange af de børn ender som voksne på offentlig forsørgelse, uden uddannelse og i kriminalitet. Men hvordan kan offentlige institutioner, frivillige institutioner og almindelige mennesker omkring børnene gøre den forskel, der skal til, for at den lille pige med tændstikkerne ender som en prinsesse?

I dette foredrag giver Lisbeth Zornig Andersen sit bud på en opskrift til en børnestrategi, som kan gøre forskellen på et liv i samfundets skygge og et rigt og produktivt liv. Udgangspunktet er Lisbeths egne erfaringer som mønsterbryder, hvor hun har tilbragt store dele af en barndommen og ungdommen på institution pga. en dysfunktionel familie.
Forspørg på dette foredrag

Bliv fyrtårn og rollemodel for et barn

Frygten for at såre ved ikke at gå hele vejen for et barn afholder mange voksne fra at være noget for andre folks børn. Men man behøver ikke gå så langt som at adoptere et barn for at hjælpe det med at finde en retning i livet og en følelse af at være vigtig. Fordommen afholder mange voksne fra at investere i et barn. Ofte er det nok med nærvær og en varm kop kakao, hvis man vil hjælpe et barn, der mangler et fyrtårn eller en rollemodel.

Pointen i foredraget er, at lidt opmærksomhed er langt bedre end ingenting. Med afsæt i eget liv fortæller Lisbeth Zornig Andersen om, hvordan man kan gøre en forskel for børn og unger, der har brug for en hånd og ekstra støtte. Som institutionsbarn oplevede Lisbeth en række kærlige mennesker, der tog over og støttede, der hvor Lisbeths forældre ikke magtede.
Forspørg på dette foredrag

Bliv mester i løvetandsledelse

Som leder kan du vælge at flå mælkebøtterne op ved rode og smide dem ud - eller forædle løvetænderne til helbredende medicin, der koster mange gange sin egen vægt i guld. God ledelse handler om at udvinde og fokusere på det bedste i hvert enkelt individ – og ikke om at reparere på manglerne. Det er nøglen til at skabe produktive og ikke mindst glade medarbejdere. Og har man positive og glade medarbejdere skaber det glade kunder og en konkurrencedygtig virksomhed – det beriger samfundet økonomisk og menneskeligt.

Lisbeth Zornig Andersen fortæller i dette foredrag om, hvordan hun som administrerende direktør for Specialisterne praktiserede ”løvetandsledelse” og ansatte mennesker med autisme som konsulenter for dansk erhvervsliv.
Forspørg på dette foredrag

Fornyelse af velfærdskulturen

Hvis det skal lykkes at bevare velfærdssamfundet i de kommende år, står Danmark over for store udfordringer. Ifølge Lisbeth Zornig Andersen er nøglen til mere effektive og innovative velfærdsløsninger et større samspil mellem det private erhvervsliv og det offentlige. Hvordan man får to så forskellige kulturer til at samarbejde har Lisbeth Andersen måske svaret på. Som administrerende direktør for Specialisterne formede hun en virksomhedskultur, hvor pædagoger fra det offentlige samarbejdede med it-projektledere fra den private sektor om levering af ydelser og rådgivning til dansk erhvervsliv.
Forspørg på dette foredrag

Et partnerskab for livet – socialpædagogen og børnehjemsungen

Oftest er mønsterbrydere kendetegnet ved at have fået hjælp og støtte fra en eller flere særlige voksne. Hør Lisbeth Zornig Andersen og socialpædagog Karen Gjesings historie om, hvordan de i fællesskab skabte et godt ungdomsliv for Lisbeth, og hvordan det sidenhen udviklede sig til et livslang ven- og partnerskab. Få en opskrift på hvordan man som voksen professionel kan investere sig selv i et barns liv, så begge parter får glæde ved det.
Forspørg på dette foredrag

Mere information om Lisbeth Zornig Andersen

Referencer:

"Lisbeth holdt foredraget "sociale udfordringer for folkeskolen" for alle lærere, skolepædagoger og ledelse på Brøndby Strand Skole fredag d. 11. august - foredraget var afslutningen på en god opstartsuge uden børn med samarbejde på tværs af både kommune og skole. Den efterfølgende mandag var der mange positive tilbagemeldinger, men der var også flere (stadig positive :-) der meldte tilbage, at en anden gang skulle vi ikke have et foredrag af den karakter en fredag - "det sad i kroppen hele weekenden", som en sagde.Og det rammer meget godt foredraget ind, det sidder i kroppen fordi det er fortvivlende, at nogle børn og unge skal opleve så barske udfordringer. Men samtidig er der heldigvis også lys for nogle af disse børn og unge, og Lisbeths pointe med, at de i alt det barske opøver brugbare kompetencer er super interessant, særligt når de bliver understøttet af lærere/pædagoger der yder deres bedste omsorg og opmærksomhed. Foredraget passede rigtig godt med Brøndby Strand Skoles arbejde med growth mindset - det er det der skal hjælpe vores børn videre i en verden fuld af barske udfordringer og kompleksitet, måske for nogen med en understøttende hånd i form af mentor eller anden hjælp."
- Per S. Trudslev, Brøndby Strand Skole

  - 46,9 KB

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere