35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Manu Sareen

Manu Sareen: Foredrag om børnebøger og kulturforskelle
Manu Sareen er uddannet socialpædagog, og konfliktmægler. Han har stor erfaring med integrationsarbejde og underviser i socialt arbejde på blandt andet lærerseminarier, i kommuner, ministerier og ved politiet.

Han har været ansat i Døgnkontakten/Etnisk konsulent Team, krisecenter for børn og unge (1997 – 2007) og været tilknyttet Københavns Kommune som etnisk konsulent (1999 – 2007) I 2006 blev Manu gruppeformand for det Radikale Venstre og
fra 2011 til 2015 var Manu Sareen ligestillings og kirkeminister. Sideløbende var han Minister for nordisk samarbejde fra 2011 til 2014. Fra 2008 til 2010 var han desuden statsrevisor.

Manu Sareen har skrevet flere fag- og børnebøger, bl.a. den populære Iqbal Farooq serie of de frie gendigtninger af HC Andersen ”Klods-Hassan” og ”Hvad fætter gør er altid det rigtige”.

Manu Sareen arbejder i dag som forfatter.

Forespørg på foredrag med Manu Sareen

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Manu Sareen

Manu Sareen og ”Gaven at have været ramt af stress”

Manu deler, i dette medrivende foredrag, ud af sine personlige erfaringer om stress, psykisk sårbarhed og udfordringer med en sjældent ærlig stemme. Vi får fortællingen om, hvordan den tidligere minister formår at opretholde sit krævende arbejdsliv som minister og sin professionelle styrke. I kølvandet på en socialministerstilling og en voldsom skilsmisse, blev Manu stress- og angstramt. Vi hører om Manus rejse igennem svære følelser, umulige beslutninger og hjerteskærende personlige oplevelser. Dette foredrag giver både en sjælden indsigt og noget til hovedet og hjertet.

Manu Sareen og børnebøgerne.

Manu Sareen fortæller i dette foredrag om sine enormt populære børnebøger, Iqbal Farooq serien og hans nyfortolkninger af H.C. Andersen historierne Klods-Hassan” og ”Hvad fætter gør er altid det rigtige”.
Manu fortæller også om, hvordan det er at være forfatter, skriveprocessen, samt om hans bud på hvorfor, at Iqbal Farooq bøgerne er blevet en så stor succes. Han fortæller ligeledes om de rigtige personer i hans bøger og om det virkelige liv, hvor handlingen udspiller sig på Nørrebro.

”Når kærlighed bliver tvang”

Manu Sareen har i de sidste mange år arbejdet med etniske minoriteter og fortæller i dette foredrag om tvangsægteskaber, arrangerede ægteskaber og om æresrelaterede konflikter. Han fortæller om, hvilket liv mange indvandrerkvinder egentlig lever i Danmark og giver et indblik i det stille oprør i blandt mange indvandrerkvinder, som vi er vidne til i dag og om de store udfordringer indvandrermændene oplever i det danske samfund.

Det delte Danmark

Danmark er ved at blive delt mellem danskere og folk med anden etnisk baggrund. I storbyerne er der ”sorte” og ”hvide skoler”, danskere og indvandrere mødes kun i den lokale grønthandler og kommunikationen er præget af fordomme og uvidenhed. Politikerne har i årevis snakket om integration, men i stedet er der ved at opstå to parallelsamfund. Hvordan vil Danmark se ud i år 2027, hvis vi forsætter den nuværende kurs? Og er integration overhovedet mulig, når danskere og indvandrere ikke taler sammen?

Den svære dialog med andre kulturer

Dialog kan være vanskelig, specielt i mødet med værdier og kulturer vi ikke kender. Der kan let opstå situationer, hvor forskellige normer, værdier og sociale koder vanskeliggør kommunikationen. Manu Sareen fortæller i dette foredrag om unges to kulturelle problematikker, det særlige karakteristika i mødet mellem etniske minoriteter og det danske samfund og stigmatiserings og udstødelses processer i blandt marginaliserede unge. Manu kommer også med løsninger på kulturelle konflikter og løsninger generelt indenfor integrationsområdet.

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Manu Sareen holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Vi har fået en god service og har været rigtig glade for det valg vi tog.”

Hanne Marie Hammer Hansen - Haderslev Kommune

”Flot service.”

Ellen Grangaard - Hvirring menighedsråd

"Vi er meget tilfredse og vil gerne benytte jer en anden gang."

Maria Lindahl Strøm - Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

”Intet at påtale. Alt fungerede perfekt.”

Peter Roslev - Karlslunde Idræts Forening

"Dygtige, hjælpsomme og kompetente"

Anne-Grethe Rosted - Faxe Kommunes Biblioteker

”Hurtig respons på forespørgsel. Nåede lige præcis at trykke "send", inden jeg blev ringet op.”

Anja Roland - Skt. Josefs Skole, Roskilde

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere