35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Merete Pryds Helle

Forfatter, foredragsholder og pioner i digital litteratur. Foredrag om eget forfatterskab og digitale muligheder.
Merete Pryds Helle fik sit gennembrud med romanen "Fiske i livets flod" i 2000. Hun har sidenhen udgivet alt lige fra børnebøger og essays til anmeldelser og prosa. I 2012 udgav hun ”Kære Mai”, som i Berlingske blev beskrevet som ”(…) et modigt og medrivende monstrum af en bog, som involverer læseren i en kvindes mest private lægebesøg og lykkepiller”.

I 2017 vandt Merete Pryds Helle De Gyldne Laubær for sin slægtskrønike "Folkets Skønhed", der udkom i 2016. Hun er desuden nomineret til Weekendavisens Litteraturpris, DR Romanprisen og Politikens Litteraturpris.

Merete har en bacheloruddannelse i litteraturvidenskab, og har derudover specialiseret sig i middelalder og renæssance. Merete er pioner indenfor den digitale litteratur i Norden, og er den første, der har skrevet SMS-fortællinger i Danmark. Merete har udgivet adskillige apps for både voksne og børn, heriblandt den prisvindende Wuwu & Co, der er en interaktiv fortælling, der på fornemste vis integrerer en traditionel fortælling med nyskabende teknologi.

I sine foredrag fortæller Merete om udfordringer og fornøjelser ved digitale fortællinger, og viser eksempler på både egne og andres værker. Det er desuden muligt at booke Merete til workshops i at skrive SMS-fortællinger af 3-4 timers varighed.

Forespørg på foredrag med Merete Pryds Helle

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Merete Pryds Helle

Folkets skønhed

I 2016 udkom Merete Pryds Helles roman Folkets skønhed, som er en socialrealistisk slægtsroman om livet i en fattig landsby på Langeland i 30’erne og under krigen. Vold og misbrug er dagligdag og børneflokken vokser, og munder ud i en dannelsesroman om den lille fattige Marie, som drager til København for kærligheden, men aldrig river sig fri fra sit ophav og sin familie.

Merete Pryds Helle har skrevet romanen på sin mors historie og er således et autentisk billede på den familie, som moren Marie voksede op i. Romanen er i skrivende stund nomineret til flere priser blandt andet Weekendavisens Litteraturpris, Politikens Litteraturpris og DR Romanprisen. I januar 2017 modtog Merete Pryds Helle De Gyldne Laurbær af landets boghandlere efter flere ugers placering på bestsellerlisterne.

I dette gribende, personlige og tankevækkende foredrag fortæller Merete Pryds Helle om arbejdet med at skrive romanen, om at tage tilbage til daglejerhuset i Østerskov på det sydøstlige Langeland, og om udfordringerne med at skrive romanen, som henter inspiration i Meretes egen opvækst.

Digitale muligheder

Merete Pryds Helle har udgivet Danmarks første SMS-roman, iPad-roman og novelle i en computerkalender, som hun holder foredrag på baggrund af. I foredraget belyser hun bl.a., hvordan de mange digitale muligheder puster nyt liv i litteraturen, og hvordan de nye medier påvirker fortælleformerne.

Kære Mai

Merete Pryds Helle fortæller om livet bag sin bog "Kære Mai", som er en samling af mange mails til en nær veninde, som hun sendte i de otte år, hun boede i Italien - fra 1996 til 2008. De mange mails handler bl.a. om livet i Italien, livet som forfatter, om de mennesker hun møder, og om hvor svært det kan være at være til i et fremmed land men også i sig selv.
Merete fortæller desuden om, hvad det vil sige at skrive en autobiografi, hvor stoffet er livet selv og hvilken litterær trend, vi ser i disse år, hvor mange forfattere skriver tæt på deres eget liv.

Christina Rossetti

Christina Rossetti er en engelsk digter fra 1800-tallet, som har skrevet stærke, sansemættede og lystfuldte digte, som er meget anderledes, end hvordan vi opfatter litteraturen fra den periode. I dette foredrag fortæller Merete Pryds Helle om Rossetti, og læser op af sine egne oversættelser af digteren.

Eget forfatterskab

I dette foredrag fortæller Merete Pryds Helle om skriveprocessen og baggrunden for sine værker. Det er desuden også muligt at få skræddersyet et foredrag.

Mere information om Merete Pryds Helle

Referencer: 

"Meget relevant og veludført. Kursisternes kommentarer inkluderer blandt andet: "hun får et 12-tal", "Det var inspirerende", "Hun var meget intelligent", "Det var nogle gode svar, hun gav på spørgsmålene", "Det var en god oplæsning". Som lærer var det især godt at se, hvordan hun tilpassede foredraget til modtagerne. Hun ramte plet!"
- Bodil Tvede, Københavns VUC, HF

 - 34,8 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Merete Pryds Helle holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Jeg har været glad for kontakten til Forfatterforedrag. Venligt og kompetent personale.”

Ole Laursen - Esbjerg Kommunes Biblioteker, Kvaglund Bibliotek

”God service :-)”

Maria Winther - Ballerup Kommune

”Forfatterforedrag har leveret en god service i forbindelse med bookning af foredraget.”

Inge Huus - Svendborg Erhvervsskole

"Ekstremt professionelt hele vejen igennem."

Morten Kjelmann - Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum

”Der har været en god kommunikation på mail, hurtige tilbagemeldinger og intet negativt fra min side at sige omkring denne.”

Beatrice Jørgensen

"Fin service undervejs og styr på tingene."

Sarah Skøtt - Crisplant

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere