35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Mogens Lykketoft

Politiker og formand for FN’s 70. generalforsamling i New York
Mogens Lykketoft, født 1946, uddannet cand.polit. 1971 og blev i 1981 valgt ind som socialdemokratisk folketingsmedlem. Mogens har været både skatteminister, finansminister og udenrigsminister samt formand for Folketinget.

I perioden 2015-2016 varetog Mogens Lykketoft formandsposten for FN’s 70. generalforsamling i New York. FN’s generalsekretær Ban Ki-moon sagde, at Lykketofts formandskab var det bedst forberedte i hans tid. Det blev et enestående år., hvor Verdensmålene om bæredygtig udvikling blev vedtaget, klimaftalen i Paris blev indgået, og hvor Lykketoft satte sig i spidsen for en helt ny, åben proces om valget af ny generalsekretær.

Photocredit: UN Photo

Forespørg på Mogens Lykketoft og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Mogens Lykketoft

I verdens tjeneste

Mogens Lykketoft fortæller i dette foredrag engageret om hans tid i New York under hans formandskab for den 70. generalforsamling i FN, 2015-2016. Vi hører om arbejdet og hans hverdag som formand. Foredraget er også en kort introduktion til FN som organisation, og de udfordringer verdenssamfundet står over for - ikke mindst set i lyset af de seneste års terrorhandlinger, miljøudfordringer og chokerende valgresultater. Verden står overfor en lang række udfordringer f.eks. klimaforandringer, miljøkatastrofer, rystende fattigdom og ulighed, krige og terror, der simpelthen ikke kan overkommes medmindre nationerne arbejder sammen og i den sammenhæng er FN uundværlig. I dette foredrag giver Mogens Lykketoft et enestående og topaktuelt indblik i FN´s vigtige arbejde for de 17. verdensmål og sætter dem i et historisk perspektiv.
Forspørg på dette foredrag

FN’s rolle i en bæredygtig udvikling og klimaindsats

I dette foredrag gør Mogens Lykketoft deltagerne klogere på FN’s nuværende rolle set i henhold til en bæredygtig udvikling og klimaindsatsen - to områder, der er højst aktuelle globalt set. Mogens Lykketoft var formand for FN’s 70. generalforsamling i New York i 2015-2016 og tager i foredraget afsæt i Mogens’ arbejde der.
Forspørg på dette foredrag

International politik

I dette foredrag fortæller Mogens Lykketoft om sine mange år i international politik, hvordan partier arbejder sammen og mod hinanden, hvordan demokrati og velfærd bliver formidlet internationalt og han giver tilhørerne et sjældent indblik i livet som toppolitiker.
Forspørg på dette foredrag

Økonomi, kriser og velfærd - erfaring fra tiden som skatte- og finansminister

Mogens Lykketoft var skatte- og finansminster fra 1993-2000 og forklarer i dette foredrag de politiske beslutninger, der ligger bag økonomien, kriserne og velfærden i Danmark dengang som nu.
Forspørg på dette foredrag

Mit politiske liv gennem mere end 50 år

I dette autentiske og personlige foredrag lukker Mogens Lykketoft sine tilhørerer helt ind i maskinrummet og fortæller om sit lange politiske liv gennem mere end 50 år, der har budt på flere minister- og formandsposter, store beslutninger og krisehåndteringer. Et foredrag der kommer helt tæt på mennesket og politikeren Mogens Lykketoft.
Forspørg på dette foredrag

Dobbeltforedrag med Mette Holm

I Verdens tjeneste – om FN og verdensmålene med udgangspunkt i parrets fælles bog om tilværelsen i FN under Mogens Lykketofts formandskab for FN’s 70. Generalforsamling. Parret holder også fælles foredrag om Kina og Myanmar, som de også har skrevet fælles bøger om.
Forspørg på dette foredrag

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere