35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Morten Møller

Historiker, forfatter og foredragsholder.
Morten Møller (f. 1978) er historiker, forfatter og foredragsholder. Han har skrevet meget roste biografier om de centrale modstandsfolk Mogens Fog og Børge Houmann.

I 2014 udkom Ellen og Adam om politisk radikalisering i Mellemkrigstiden, og i 2017 er han aktuel med bogen De glemtes hær - danske frivillige i Den Spanske Borgerkrig. Morten Møller har modtaget Arbejderhistorieprisen, Henry Nathansens Fødselsdagslegat, Prisen for Årets Historiske Bog samt Søren Gyldendal Prisen.

Morten Møller er født og opvokset i Sønderborg og bor til daglig i Svendborg.

Forespørg på foredrag med Morten Møller

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Morten Møller

Danske frivillige i den spanske borgerkrig

Med udgangspunkt i bogen 'De glemtes hær' dykker historiker og forfatter Morten Møller ned i historien om de omkring 500 danske frivillige, der kæmpede i Den Spanske Borgerkrig (1936-1939). Det er en beretning om unge mennesker, der som det nemmeste i verden kunne have sagt nej, om en kamplysten ungdom i oprør mod en verden af i går, om rene idealer og beskidte realiteter. Og det er en fortælling, der ud fra helt nye kildestudier skrives med flere nuancer end det, der har været den heroiske grundfortælling om de danske spaniensfrivillige.

Kærlighed og terror i Stalins Moskva

Med udgangspunkt i bogen 'Ellen og Adam' fortæller forfatter og historiker Morten Møller om direktørdatteren Ellen Schou, som i 1930'erne tager til Sovjetunionen og bliver hemmelig kurer i kommunismens tjeneste. Mens hundredtusinder henrettes i den kommunistiske diktaturstat, rejser Ellen til udenlandske hovedstæder med dobbeltbundede kufferter og store pengebeløb. Og mens naboer og kolleger forsvinder under de voldsomme udrensninger, føder Ellen lykkelig og begejstret en datter midt i Stalins Moskva. I Morten Møllers bog er det blevet til en anderledes beretning om politisk radikalisering og samtidig en bog, der stiller spørgsmålet: Kan man tro så stærkt, at troen bliver mere virkelig end virkeligheden? 'Ellen og Adam' blev i 2014 kåret som Årets Historiske Bog.

Hvem er Nielsen?

”Hvem er Nielsen?” spurgte Gestapos torturbøddel i jagten på den mystiske modstandsleder. Men Børge Houmann med de mange dæknavne fik dansk og tysk politi aldrig fat i. Med udgangspunkt i sin biografi om Børge Houmann beretter historiker og forfatter Morten Møller om en ung forfatters politiske vækkelse i 1930’erne, om hans illegale tilværelse i det besatte København og om hans rolle som central kommunist under Den Kolde Krig.

Mogens Fog under modstandskamp, kold krig og studenteroprør

Med udgangspunkt i biografien om Mogens Fog tegner forfatteren og historikeren Morten Møller et portræt af en af de mest beundrede og forkætrede skikkelser i det 20. århundrede. Lægen, kommunisten, modstandsmanden og rektoren Mogens Fog (1904-90) satte sit markante præg på tre af århundredets store konflikter. Hvad var Mogens Fogs bevæggrunde for at engagere sig i modstandskampen? Hvordan håndterede han den vanskelige overgang fra varm til kold krig, og kunne ”den røde rektor” i 1968 indfri de studerendes krav om grundlæggende forandringer på Københavns Universitet? Morten Møller vil forsøge at nå rundt om flere sider af en både gådefuld og fascinerende personlighed i den moderne danmarkshistorie.

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Morten Møller holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Jeg er tilfreds med den måde service der har været ifm. med arrangering af foredraget, nemt og let at få arrangeret, uden problemer.”

Preben Schunck - Københavns Fængsler - Afdeling 1

"Vi var rigtig glade for den service vi fik af Forfatterforedrag, og det er bestemt ikke sidste gang, at vi benytter jer. Tak for et kanon arrangement"

Kjeld Vang Lauritsen - Dolle A/S

”Vi er meget tilfredse og vil gerne benytte jer en anden gang.”

Maria Lindahl Strøm - Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

"Kontakten har været meget tilfredstillende og professionel, især var jeg glad for bekræftelse lige før aftalte dato"

Jørgen Skov Petersen - Håndværker og Industriforening Assens

”Fungerede fint - stor hjælpsomhed”

Beate Storm - HvidovreBibliotekerne

”Fin service i uformel tone.”

Jane Sommer Christensen - Erhvervskvinder.dk

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere