35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Morten Paustian

Erhvervsfilosof, Dr. Morten Paustian. Foredrag om erhvervsfilosofi.
Morten Paustian er forfatter, foredragsholder og virksomhedsrådgiver. Hans filosofiske tilgang er indlevende, og hans livsprojekt handler om kunstnerisk inspiration og dens skaberkraft. Morten har udviklet en filosofisk teori, hvor han har fokus på, at vi skal udleve vores individuelle sandfærdighed ved at være ærlig og ydmyg for os selv og andre.

Mortens foredrag stiller krav til lytteren. Han ønsker at udfordre evnen til at tænke kreativt og derved blive i stand til at løse hverdagslige, forretningsmæssige og organisatoriske problemer i kraft af filosofiske indsigter. Hvert foredrag indledes et par dage før afholdelse af foredraget med en skræddersyet tekst eller debatoplæg til deltagergruppen.

Morten har et par kandidatgrader indenfor filosofi og økonomi, og er i dag Executive Doctor of Business Administration. Morten har været idémand og projektansvarlig for integrationsprojektet af fire unge utilpassede drenge og deres vandring med Stine Bosse på Caminoen. Han er desuden forfatter til flere bøger, heriblandt ”Livskraften”, ”Videnskabelig intuition” og ”Når filosofi virker”.

Forespørg på foredrag med Morten Paustian

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Morten Paustian

Mortens Paustian tilbyder foredrag inden for:

- Vækst og udvikling
- Humanistisk forskning og universitetsmiljøet
- Loyalitet og konflikter
- Ledelse og bevidsthed
- Det ensomme liv
- Kærlighed og forretningsudvikling
- Alternative læringsformer

Morten er i øvrigt åben over for andres ideer til tematikker og forsamlingsformer.

Filosofisk lederskab

Vi lever i en tid, hvor forudsætningerne for at udvide frirummet til at tænke, føle, ånde og mærke livet i dets fylde og opleve det i dets udstrækning bliver mindre og mindre. Der er meget lidt plads til at dyrke det umiddelbare – en væren som blotlægger den indre passion for livet. Vi står derfor også med en kæmpe udfordring i vores samfund, som stikker dybere, end vi måske vurderer den til at være. Det er udfordring, hvor det enkelte menneske skal kunne sætte sig selv til side for at kunne skabe sit eget liv – det er ikke særlig dansk, men hvis ikke vi gør det, isolerer vi os fra ægtheden i tilværelsen.

Foredraget om filosofisk lederskab bevidstgør os om ’umiddelbarheden’, som kan blive nøglen til at lykkes med den udfordring, vi oplever i det hverdagslige liv.

Den magiske bevidsthed

Bevidstheden rummer en virkning, som leder og organiserer hverdagslige mønstre af sammenhænge mellem vores tankeprocesser og omverdensrelationer. Forskningsmæssigt betyder det, at vi står i et direkte forhold til videnskabelig udvikling, når vi tillader os at danne forbindelser mellem tankeprocesser og de begivenheder, som indtræffer uagtet vores egen indvirkning på disse. Dette kan virke magisk – at noget sker pludseligt, uden vi har gjort noget, og at dét der sker, oven i købet fortæller os om den sanselige yderside af ens tankeprocesser.

Den magiske bevidsthed er således et foredrag om, hvordan videnskabelig udvikling forekommer ’automatisk’ og uafhængigt af ens egne intentioner om praktik og rubricering af viden. Foredraget vil handle om, hvordan en forskningsproces bliver grebet an i dette lys.

Etik og forretningsudvikling

Der er et stigende antal virksomheder og organisationer, som er begyndt at lede deres forretningsmodel ud fra en etisk overvejelse og grænse – der må ikke forekomme krænkelser af livet, blot fordi der skal skabes økonomisk eller politisk succes.

Etik er et område, som for mange mennesker anskues som en selvpålagt begrænsning for at kunne gøre det ’rigtige’ og dermed opnå en anerkendelse af sympati. Idealerne står i kø for at blive trukket ind i spejlkabinettet af handlinger, men hvordan kan etikken blive en decideret udvidelse af ens forretningsgrundlag frem for en selvpålagt begrænsning? – det er blandt andet denne problematik, som foredraget ’Etik og forretningsudvikling’ vil handle om.

Livskraften og dens filosofiske metoder

System-Danmark har skabt en grundlæggende usikkerhed for mange mennesker. Dømmekraften er enten blevet suspenderet eller udfordret af systemer og systematikker. Det er ikke længere klart, hvad der organiserer hvem og hvordan, når et system bliver referencepunktet for ens ledelsesform.

Der er derfor også mange mennesker, som bliver nødt til at forlade det etablerede for at skabe et værdigere liv med fylde og skabelse. Foredraget ’Livskraften og dens filosofiske metoder’ handler om ledelse af ens egen livskraft ud fra en udfoldelse af tidligere filosoffers metodiske tilgange. Foredraget giver et billede af, hvordan ens livskraft kan blive aktiveret uden for ’systemet’, så livet kan begynde at tage form af ens egen dømmekraft.

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Morten Paustian holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Vi er meget tilfreds. Meget god service.”

Berit Mogensen - Essenbæk, Årslev, Virring og Hørning Sogn

”Der har været en meget fin dialog med jer, det gælder både op til selve bookning af foredraget og den efterfølgende kontakt med Ole vedrørende praktiske spørgsmål.”

Birgitte Bock - Region Hovedstadens Apotek

”Jeg er tilfreds med den måde service der har været ifm. med arrangering af foredraget, nemt og let at få arrangeret, uden problemer.”

Preben Schunck - Københavns Fængsler - Afdeling 1

”Meget god - efterlyste et godt pr foto og det skaffede i hurtigt.”

Søren Dahl Mortensen - Odense Centralbibliotek

Rigtig god service og hjælpsomhed hele vejen igennem!

Malene Rasmussen - Rockwool A/S

”I var meget kvikke til at foreslå, beskrive og udvælge et alternativ til Nils Villemoes. Det var et godt alternativ.”

Dorthe Sørig - Ungiaarhus Fritidscenter Randersvej

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere