35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Nauja Lynge

Forfatter, debattør og foredragsholder
Nauja Lynge er grønlandsk/dansk forfatter, foredragsholder og debattør. Hun er sproguddannet på Handelshøjskolen og har siden 1995 arbejdet med storytelling. Hun har været formand for Foreningen Rigsfællesskabet, der har som formål at bevare og styrke rigsfællesskabet mellem Grønland, Færøerne og Danmark.Hun har skrevet mange kroniker og læserbreve om emnet, ligesom hun i 2012 søsatte en debat om rigsfællesskabet.

Nauja Lynge har netop udgivet sin første roman “Ivalu´s Color” på det amerikanske forlag IPI Press. I juli 2017 udkom hendes novelle "Welcome to my dream" på "The Arctic Journal". I 2012 udgav hun en interaktiv debatbog “Rigsfællesskabet til Debat” på forlaget Systime. Nauja Lynge arbejder for at bringe rigsfællesskabet på den politiske dagsorden i Danmark, Grønland og på Færøerne.

Nauja Lynge er oldebarn af Henrik Lund, som skrev Grønlands nationalsang, og barnebarn af Hans Lynge, forfatter, politiker, maler og fortaler for øget selvbestemmelse i en tid før hjemmestyrets indførelse.

Forespørg på foredrag med Nauja Lynge

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Nauja Lynge

Rigsfællesskabet og fiktionen

I dette spændende og aktuelle foredrag, fortæller Nauja Lynge om, hvorfor hun ved et tilfælde blev trukket ind i debatten om rigsfællesskabet. Nauja søsatte debatten om rigsfællesskabet i 2012 under næsten umulige vilkår. Nauja stak hånden i en hvepserede og anede ikke, at hun de kommende år skulle blive ekskluderet fra det grønlandske samfund og endda modtage dødstrusler. Hendes roman “Ivalu´s Color” er skrevet med det formål at mane til besindighed i hastværket for selvstændighed. Selv om det er fiktion, indrømmer Nauja, at den indeholder selvbiografiske elementer om at blive presset til det yderste af systemet, og om hvordan det var at blive stævnet af selvstyret midt i hendes livs værste krise.
Gennem sit forfatterskab maner hun til besindighed i hastværket for selvstændighed. Der er store omkostninger både menneskeligt og økonomisk ved de potentielle kræfter, som skal finansiere løsrivelse. Romanen “Ivalu´s Color” fremstiller grønlændere, som de sande ofre ved en udvikling, som går så stærkt. Tiden er inde til, at slå koldt vand i blodet, argumenterer Nauja Lynge. Grønland vil få sin uafhængighed. Det kunne blive inden for rammerne af kongeriget. Men det må ikke ske på bekostning af landet og kulturen. Uddannelse, informationsdeling, samarbejde og tålmodighed vil guide os mod mere ligeværdighed.
Der er plads til spørgsmål og debat efterfølgende.

Om mit liv og forfatterskab

Nauja Lynge fortæller om sin baggrund som grønlænder i Danmark. Hun forlod Grønland som barn. Langsomt har hun vokset sig stærk nok til, at gøre krav på hendes identitet som dansk grønlænder. Gennem denne rejse hjem har Nauja set effekten af kulturelle stereotyper i snart sagt alle henseender lige fra sprog, økonomi til essensen af at være splittet mellem to verdener. Nauja fortæller om et følelsesladet opgør, om at ramme bunden og finde vejen til at bryde igennem muren af følelser og fordomme gennem fiktionen. Der er mulighed for spørgsmål og debat efterfølgende.

Mere information om Nauja Lynge

Referencer: 

Om bogen: "Vi lever i en brydningstid. Det gælder i Europa, hvor nye populistiske bevægelser forsøger at splitte det gamle kontinent. Det gælder vores transatlantiske relationer, hvor præsident Trump har sat store spørgsmålstegn ved samarbejdet med EU og i NATO. Og det gælder desværre også i Rigsfællesskabet, hvor stadig flere røster taler for, at de tre dele af Rigsfællesskabet bør gå hver deres vej. I sådanne tider er det befriende, at der også er stemmer, der opfordrer til samling og sammenhold. Sådan en stemme er Nauja Lynge. Hun påpeger med rette, at der sjældent har været mere brug for, at vi forstår og bruger hinanden i et jævnbyrdigt, respektfuldt og ligeværdigt samarbejde. Ingen af de udfordringer, som de forskellige dele af Rigsfællesskabet står overfor, ville blive mindre, hvis vi stod alene. Tværtimod. Jeg hilser derfor hendes bog meget velkommen og ønsker den held og lykke på vejen!"
- Martin Lidegaard

 - 24,6 KB

 

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Nauja Lynge holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Jeg har været MEGET tilfreds med hele forløbet og den service som jeg har modtaget i forbindelse med arrangementet.”

Susanne Quvang - Roche Diagnostics A/S

”Kompetent og venlig behandling.”

Susanne Ulk - Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Faxe

Kun ros til overs til jer for god service og hurtige tilbagemeldinger

Linda Fogtmann - Kohberg Bakery Group, Personaleforeningen Krummerne

”Der har været en god kommunikation på mail, hurtige tilbagemeldinger og intet negativt fra min side at sige omkring denne.”

Beatrice Jørgensen

”Meget god - efterlyste et godt pr foto og det skaffede i hurtigt.”

Søren Dahl Mortensen - Odense Centralbibliotek

”Vi er meget tilfredse og vil gerne benytte jer en anden gang.”

Maria Lindahl Strøm - Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere