35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Nikolaj Kirk

Prisvindende kok og forfatter. Foredrag om gastronomi.
Nikolaj Kirk blev for alvor et kendt ansigt i Danmark, efter han medvirkede i tv-programmer som Mad i kassen, Go’ morgen Danmark og ikke mindst det populære livsstilsprogram, Nak og Æd, om jagt og natur, som han laver i samarbejde med Jørgen Skouboe Møller.

Gastronomi er Nikolajs helt store passion, som han har skrevet mange bøger om og modtaget adskillige priser for. I forlængelse af passionen for gastronomi søger Nikolaj konstant efter nye teknikker rundt omkring i verden, som kan inspirere ham til nye retter. Inspirationen kommer ofte fra de mange små lokalsamfund, hvor Nikolaj får lov til at være en del af kulturen for en stund for at kunne lære nye teknikker. Det vigtigste for Nikolaj når han laver mad, er de mange grundteknikker, der ligger bag hver enkel råvare. Alle råvarer er ligeværdige ifølge Nikolaj, hvad end det er en dansk kartoffel eller en dyr trøffel!

Nikolaj er udlært fra Hotel Imperial og Hotel Baltik i 1992-1993. Han har været køkkenchef på diverse restauranter, men valgte i 2003 at blive selvstændig. Nikolaj har udgivet bogen ”Beretninger fra fremmede køkkener”.

Forespørg på foredrag med Nikolaj Kirk

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Nikolaj Kirk

Fødevarekvalitet og bæredygtighed

I foredraget ”Fødevarekvalitet og bæredygtighed” stiller Nikolaj Kirk spørgsmålstegn ved råvarernes tilstand og produktionen af råvarerne med det formål at få sat fokus på vitaminer i råvarerne frem for tilsætningsstoffer. Han belyser bl.a., hvordan masseproduktion og effektivisering medfører generelt dårligere produkter, og hvordan det kan være, at vi nedprioriterer økologi og bæredygtighed.

Vi skal væk fra tankegangen om nemhed og fastfood, og i stedet fokusere mere på kreativiteten og fantasien i de danske køkkener!

Gastronomisk opdagelsesrejse

Nikolaj Kirk har været på mange gastronomiske rejser rundt omkring i verden. I foredraget vil Nikolaj Kirk fortælle om de mange forskellige destinationer, som han har rejst til i forbindelse med at få forståelse af den pågældende madkultur, hvor gastronomiske forskelligheder udfordres og undersøges.

Et spændende foredrag hvor vi gennem billeder og fortællinger hører om Nikolajs uforudsigelige og fantastiske oplevelsesrejser gennem diverse lande. Alt lige fra jagt til køkkenteknikker i diverse lande vil blive belyst.

Foredraget varer 2 timer.

Mad & Kunst

I ”Mad & Kunst” har Nikolaj Kirk fokus på at lave noget nyt mad, som ikke har været set eller serveret før. Hvad er det for eksempel, der gør mad til kunst og omvendt? Hvordan bliver mad en del af hverdagen, og hvordan kan maden være med til at skabe nye oplevelser og rum i hverdagen?

Nikolaj vil i foredraget arbejde med ny mad, duft og smag, hvor vi glemmer alt om gamle madtraditioner!

Nak & Æd

Nikolaj Kirk vil blandt andet fortælle om, hvordan han får inspiration til at arbejde kreativt med naturstoffet på TV. Hvorfor hedder programmet Nak & Æd? Smager en husmår godt? Det er nogle af de spørgsmål, Nikolaj vil svare på i foredraget. Nikolaj vil desuden fortælle om, hvordan han arbejder med programmet Nak & Æd, om hans holdninger til jagt og om vildtet han går efter i de nye programmer.

Mere information om Nikolaj Kirk

Referencer: 

"Pisse fedt foredrag - Vi deler Nikolaj Kirks syn på jagtbranchen og tilgangen hertil!"
- Jonas Plagborg, Northern Hunting

"Sammen med museets gæster, glædede vi os over et super godt foredrag/demonstration. Fantastisk at Mikkel Maarbjerg var medhjælper - det er klasse!"
- Morten Kjelmann, Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum 

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Nikolaj Kirk holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”God service, både ved bestilling og spørgsmål omkring regning som blev modtaget længe før foredraget. Vi kommer igen!”

Mette Rasmussen - HK Klub Mariagerfjord

”Fin service.”

Christian Johansen - HK

”Jeg er tilfreds med den måde service der har været ifm. med arrangering af foredraget, nemt og let at få arrangeret, uden problemer.”

Preben Schunck - Københavns Fængsler - Afdeling 1

Kun ros til overs til jer for god service og hurtige tilbagemeldinger

Linda Fogtmann - Kohberg Bakery Group, Personaleforeningen Krummerne

Rigtig god service og hjælpsomhed hele vejen igennem!

Malene Rasmussen - Rockwool A/S

”En fin service med aftaler der kørte som på en snor.”

Carsten Gaulshøj - Udviklingscenter Esbjerg

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere