35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Pernille Tranberg

Rådgiver og foredragsholder om data og it-sikkerhed.
Pernille Tranberg rådgiver virksomheder, organisationer og offentlige organisationer om dataetik og bæredygtige data. Hun holder foredrag om big data og privacy, og om at beskytte og kontrollere sine data. Hun har bl.a. været med til at udvikle PrivacyKompasset for Erhvervsstyrelsen. Pernille har tidligere arbejdet for Berlingske Media som redaktionel udviklingschef (2009-2013), været chefredaktør for Tænk (2005 til 2009) og tech- og undersøgende reporter på Politiken (1996-2005). Pernille er forfatter til 7 bøger, bl.a. ”Fake It– om big data og digitalt selvforsvar” som er udkommet på dansk, engelsk, finsk og tysk og ”Data Etik – den nye konkurrencefordel” fra september 2016 . Pernille har holdt foredrag om dataetik og privacy i både ind- og udland. Pernille Tranberg har en Master i journalistik fra Columbia University New York (1995), en BA fra Journalisthøjskolen i Århus (1994) og er akademiøkonom fra Niels Brocks Handelsakademi (1988)

Forespørg på foredrag med Pernille Tranberg

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Pernille Tranberg

Dataetik – den nye konkurrencefordel

Hør om virksomheder, der arbejder med dataetik og hvorfor de gør det. Dette foredrag om dataetik handler om hvordan privatliv og individets ret til at kontrollere egne data bliver et af fremtidens vigtigste konkurrenceparametre. Det viser, hvordan privacy er ved at udvikle sig til et samfundsansvar lige som det at være "grøn" er i dag, og hvordan det kan øge den digitale tillid til din virksomhed. Foredraget runder nationale og internationale forbrugertendenser, som viser, at forbrugere og borgere ikke længere kun er bekymrede for manglende datakontrol (privacy), men også er begyndt at agere for at få magten over egne data. Ved hjælp af en stribe konkrete eksempler fortæller Pernille, hvordan et nyt marked for privacytech og dataetiske virksomheder er ved at dukke op. Vi runder også privacylovgivningen, som i denne sammenhæng kan bruges konstruktivt til at tale ned i forbrugernes ønsker.

Digitalt selvforsvar - Forstå big data og få værktøjer til at beskytte dit privatliv

Har du nogensinde tænkt over, hvem der ved hvad om dig på nettet? At din færden på hjemmesider og brug af apps kan få uventede konsekvenser? Når du googler, mailer og kommunikerer over nettet, tracker dine skridt eller fertilitet er det alt andet end ‘gratis’. Du betaler ofte med dine persondata. Virksomheder indsamler, analyserer og videresælger informationerne om dine interesser, tilbøjeligheder, religion, alder, politiske overbevisning, sundhed, seksuelle orientering, omgangskreds osv. Alt sammen en del af en ny og eksplosivt voksende industri for Big Data.

I dette foredrag tager Pernille Tranberg jer med på en rundtur i, hvad I skal være opmærksomme på i jeres digitale adfærd:
Forstå big data og hør eksempler på, hvad man kan bruge det til på godt og ondt.
Lær, hvorfor skal du passe på din identitet og dit omdømme online, og hvilke konsekvenser der har været for dem, som ikke passede på og hvilke værktøjer, kan du bruge for at passe på din digitale identitet,
Dette foredrag er bl.a. baseret på bogen ‘FAKE IT – din online identitet er guld værd, sådan passer du på den’ fra 2012 (Peoples Press).

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Pernille Tranberg holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Vi er meget tilfredse og vil gerne benytte jer en anden gang.”

Maria Lindahl Strøm - Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

”Der har været en meget fin dialog med jer, det gælder både op til selve bookning af foredraget og den efterfølgende kontakt med Ole vedrørende praktiske spørgsmål.”

Birgitte Bock - Region Hovedstadens Apotek

"Professionel og på pletten"

Marianne Klöcker - Albertslund Kommune, Skoler og uddannelse

”Det var rart med den direkte kommunikation i forbindelse med booking. Der var hurtig respons og styr på detaljerne.”

Sanne Majgaard - Nordea, APS DK

"Hurtig og nem kommunikation helt frem til dagen."

Esther Wissels - Signatur Skolen, afd. Tjæreborg

”Perfekt. Meget overrasket over at jeg fik direkte linie til Grau som straks vendte tilbage. Fin fin kommunikation.”

Jeanette Kjær Christiansen - Fredericia Bibliotek

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere