35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Pola Rojan

Journalist og forfatter. Foredrag om Tyrkiet.
Pola Rojan er journalist ved TV2, uddannet cand.comm. og forhenværende Tyrkiet-korrespondent for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Pola, som selv har rødder i Tyrkiet, har blandt andet arbejdet på Dagbladet Politiken og skrevet om en lang række tyrkiske forhold, dækket adskillige valg fra Tyrkiet for dansk dagspresse de seneste år og desuden stået bag en TV2-dokumentar fra Nordirak i 2007.

Med bogen "Ergenekon - Tyrkiet Bag Facaden" debutterede Rojan i april 2010 som forfatter. I bogen beskriver han sider af Tyrkiets nære fortid og nutid som ellers er ukendt for den danske offentlighed.

Det er beretningen om dødspatruljer, kupgeneraler, narkobaroner, lyssky efterretningstjenester, militante ultranationalister, en beskidt borgerkrig og en fejlslagen nationalstat.
Historierne er eksempler på, at virkeligheden somme tider overgår fiktionen.Læs mere...

Forespørg på foredrag med Pola Rojan

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Pola Rojan

Tyrkiets dybe Stat

Der er så meget under overfladen i det tyrkiske magtapparat, som øjet aldrig ser. Den grundlæggende historie om Republikken Tyrkiet er historien om en evig magtkamp mellem militæret og politikerne. Af samme grund er Tyrkiet blevet beskrevet som et militær med et land, snarere end et land med et militær. "Den dybe stat" er et tyrkisk udtryk for det mere velkendte staten-i-staten, og det dækker over militærets altoverskyggende magt i det politiske liv og store indflydelse på samfundet generelt. Eksemplerne er talrige og problemerne betragtelige, ikke mindst for stabiliteten og demokratiet i landet. Men Tyrkiet oplever i dag en langsom optøning af det "gamle system". Sikkerhedsstaten er gradvist ved at vige for retsstaten.

Tyrkiets syn på EU - bag om flirten

Et klarere eksempel på et had-/kærlighedsforhold i international politik skal man lede længe efter. Tyrkiet og EU har siden 1960'erne haft et godt øje for hinanden, og de sidste fem år har de ligget i hårde og udmattende forhandlinger om ægteskab. Og det har tæret på kræfterne og på romantikken på begge sider. Ikke mindst i Tyrkiet, hvor befolkningen ellers i årevis nærmest har betragtet Unionen som det forjættede Xanadu, hvor gaderne flyder med mælk og honning. Men de seneste år har alt ændret sig.

Mere information om Pola Rojan

Referencer:

”Det var et meget inspirerende og velforberedt foredrag, der gav et godt indblik i Tyrkiets aktuelle situation og Tyrkiets nyere historie. Endvidere var det en fornøjelse at høre en foredragsholder, der er så veltalende og ordrig.”
- Anne Kjems Rasmussen, Herning HF og VUC

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Pola Rojan holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Der har været en meget fin dialog med jer, det gælder både op til selve bookning af foredraget og den efterfølgende kontakt med Ole vedrørende praktiske spørgsmål.”

Birgitte Bock - Region Hovedstadens Apotek

”Der har været en god kommunikation på mail, hurtige tilbagemeldinger og intet negativt fra min side at sige omkring denne.”

Beatrice Jørgensen

”Kontakten har været helt perfekt.”

Johnny Simonsen - Frederiksværk Gymnasium og HF

"Ekstremt professionelt hele vejen igennem."

Morten Kjelmann - Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum

”Synes I har været dejlige at booke hos, der har været en god kommunikation med Michaël Bakkum.”

Hannah Karina Mikkelsen - Teatret Masken

”Vi har fået en god service og har været rigtig glade for det valg vi tog.”

Hanne Marie Hammer Hansen - Haderslev Kommune

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere