35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Roald Als

Forfatter og håndtegner. Foredrag om satire, samfund og forfatterskab.
Roald Als er primært kendt for sine satiriske avistegninger, hvor han med en nøjagtig streg udfolder sine anti-hvad-som-helst holdninger. Tilbage i 1970'erne slog han sine folder i en række publikationer – som nu alle er sovet hen. I årene 1980-1994 var Als og hans idemand Poul Einer Hansen tilknyttet Weekendavisen. I 1994 skiftede de til Politiken, og der har de arbejdet siden.

Derudover har Roald Als skrevet en bog om sin nevø, en om sin mor og en om sin datter. Samt illustreret et hav af børnebøger, fra ”Pinocchio”, som handler om hans søn, over ”De 3 bukke Bruse”, som skræmte de små børn, til ”Greven af Monte Cristo”, verdens bedste røverroman.

Roald Als blev født i 1948. Begge hans forældre var gode socialdemokrater, og det blev han også, for de gav ham en ordentlig opdragelse, som han har givet videre til sine børn. I 1968 blev Roald Als student og blød mand. Han blev uddannet fra Skolen for Brugskunst og har siden ernæret sig som tegner.

Forespørg på foredrag med Roald Als

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Roald Als

Satiretegninger af Roald Als og Poul Einer

Fordi Roald Als og Poul Einer er en gamle 68´ere, har de aldrig været fastansat nogen steder, men Roald har arbejdet freelance for Hovedbladet, som grundlagde Christiania, filmbladet Levende Billeder, på hvis fodboldhold Roald stadig spiller højre half, på Weekendavisen sammen med Poul Einer, hvor de fik væltet Schlüter-regeringen, Julehæftet Blæksprutten, Børsens Nyhedsmagasin, som viste sig at være et erhvervsblad, samt dagbladet Politiken, hvor de skaffede et nej til euroen og efter 10 år fik gjort kål på regeringen Fogh + efterfølger.

Og så har Roald Als skrevet om mad i modebladet Tique, som gik ind, kort efter at de havde sendt ham og et par af sine venner på en reportagerejse til Italien. Det førte til Roald Als' første kogebog ”Kvinderne ud af køkkenet” med andenudgaven ”Kvinderne ud af køkkenet 20 kg efter.”

Sammen med Niels Jacob Andersen har Roald Als udgivet ”Vilde ris og tamme indianere” og sammen med den italienske vinhandler Carlo Merolli ”Vin og vrøvl”, hvor Roald Als skrev om vinen og vinhandleren skrev vrøvlet. I 2008 udgav Roald Als og Poul Einer ”En god socialdemokrat”. Bogen indeholder flere hundreder af deres tegninger, samt en skarp analyse af 30 års politiske fejltagelser i Danmark, som konkluderede, at hvis landet skulle reddes, måtte vi have Anker tilbage som statsminister.

I dette morsomme og tankevækkende foredrag kan du høre Roald Als og Poul Einer fortælle om sine mange år som håndtegner, krydret med små personlige anekdoter. Der er garanti for mange grin og et par hyggelige timer i selskab med en af Danmarks mest kendte tegnere.

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Roald Als holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

"Jeg vil også rose forfatterforedrag for deres service i forbindelse med aftaler vedrørende foredraget - alt klappede og foregik på en rolig måde."

Esther Sørensen, Menighedsråd ved Allesø Næsbyhoved Broby Sogn

”Flot service.”

Ellen Grangaard - Hvirring menighedsråd

”God service :-)”

Maria Winther - Ballerup Kommune

” Yderst professionel behandling fra start til slut!
Meget hurtig til at svare på mine mails.”

Gitte Barsøe - Riis Retail A/S

”God service. Der var hurtig svar på mine mails og fleksibilitet ift. aftalerne omkring kontrakten”

Vinni Vanting Johansen - Lundby Samråd

Kontakten har været meget positiv, venlig og imødekommende.

Sys Betina Harboe - Psykiatrisk Fagklub, Odense

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere