35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Thomas Harder

Adjungeret professor ved CBS, cand.mag. i italiensk og historie.
Thomas er opvokset i en dansk-italiensk familie i København, hvilket gjorde det både naturligt og til dels nødvendigt for ham at interessere sig for sprog, dets forskelle samt hvordan forskellige kulturer hver især fortolker verden. Han er uddannet i konferencetolkning ved Handelshøjskolen i København, og har senere haft en karriere, der startede med litterær oversættelse, som siden udvidede sig med forfattervirksomhed, konferencetolkning, journalistik, litteratur- og tv-anmelderi.

Thomas har forfattet bøger om mafiaen, Italien, italiensk mad, Rom og den danske folkelighed. Han appellerer til et bredt publikum, og har foredrag som bl.a. spænder lige fra gymnasier til universiteter og fra danske virksomheder til foreninger.

Thomas holder foredrag om sine bøger og emnerne dertil.

Forespørg på foredrag med Thomas Harder

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Thomas Harder

Foredrag om Anders Lassen

Den danske krigshelt major, Anders Lassen, deltog gennem næsten hele Anden Verdenskrig i en lang række hemmelige, eventyrlige og dødsensfarlige aktioner ud for Afrikas Vestkyst, langs den franske Kanalkyst, i det græske øhav og i sumplandskabet omkring den norditalienske by Comacchio, hvor han som 24-årig faldt i kamp natten mellem d. 8. og 9. april 1945. Efter sin død fik Anders Lassen Victoria-korset, den fornemste britiske tapperhedsdekoration for sin indsats ved Comacchio, og blev dermed en af de højest dekorerede soldater i den britiske hær.

Thomas Harders spændende fortælling om Anders Lassens liv og krigsindsats går i detaljer med nogle af de mest markante aktioner, men sætter samtidig Lassens krig ind i en større historisk og kulturel sammenhæng. Foredraget er, hvis det ønskes, rigt illustreret vha. PowerPoint.

Besættelsen i billeder

Thomas Harder viser, med udgangspunkt i sin bog "Besættelsen i billeder", udvalgte fotografier fra besættelsen, og fortæller om arbejdet med bogen, der omfatter flere end 600 billeder, hvoraf en del ikke tidligere har været offentliggjort. Han fortæller om alt det, man kan få at vide, hvis man ser grundigt nok på de billeder, som man ellers betragtede som velkendte. Om falske eller konstruerede billeder. Om hvordan samlere, Facebook-grupper og andre uofficielle eksperter kan hjælpe med at identificere motiver, personer og steder. Og til sidst om billeder der ikke forestiller det, som man hidtil har troet, at de forestillede.

Kryssing

Biografien handler om den danske officer C.P. Kyssing (1891-1976), som var chef for Frikorps Danmark, indtil han i februar 1942 blev afskediget efter den dramatiske konflikt med Waffen-SS. Til trods for Kryssings stærke højreorienteret og antikommunistiske holdning, var han ikke nazist, og insisterede derfor på, at Frikorps Danmark skulle være en selvstændig dansk og upolitisk styrke.

I 1942 blev Kryssing afskediget, og erstattet med nazisten C.F. von Schalburg. Afskedigelsen var hård for Kryssing, og han var for stolt og stædig til at vende tilbage til den danske hær, og blev derfor i Waffen-SS. Grunden til at han blev i Waffen-SS skyldes, at han gerne ville være i nærheden af sine to sønner, der begge havde meldt sig i Waffen-SS. I december 1943 blev han udnævnt til at være chef for en kampgruppe, som deltog i forsøget på at standse en sovjetisk offensiv, der ville befri Leningrad og trænge tyskerne tilbage gennem de baltiske stater. Men pga. sin hustru, Kamma, der var blevet invalid under et luftangreb samt sønnernes død i Østfronten, forlod Kryssing sin kommando i marts 1944 for at være sammen sin hustru. I marts 1945 blev Kryssing taget til fange af amerikanerne, og blev i 1946 overdraget til de danske myndigheder, hvor han blev idømt otte års fængsel, som dog blev nedsat til fire år.

Biografen bygger på danske, tyske, britiske og amerikanske arkiver samt tusinder af breve og private noter af Kryssing – en mand hvis stolthed og politiske blindhed gjorde ham til medskyldig i det Tredje Riges forbrydelser.

Den danske krigshelt

Bogen "Den danske partisan" handler om den danske krigshelt, Arndt Paul Richardt Lauritzen (1915-1978), som gennem sit liv havde flere titler i form af bl.a. dansk officer, italiensk partisan, forretningsmand og hemmelig agent i flere lande. Disse mange titler førte dog også til, at han tit blev bragt i ekstremt farlige situationer. Men gennem hans mod og karisma blev han til en af de mest beundrede lederskikkelser i frihedskampen i Norditalien fra vinteren 1943-44 til april 1945.

Italiensk kultur og historie

Thomas Harders bog om italiensk kultur og historie tager aktuelle emner op så som:

- Er Silvio Berlusconi en trussel mod demokratiet?
- Mafian
- Stat og kirke
- Facisme og antifacisme
- Italien i Anden Verdenskrig

Mere information om Thomas Harder

Referencer:

"Blændende fremført - meget lydhør forsamling - især fordi nye vinkler og perspektiver blev inddraget".
- Bente Møller Rasmussen, Markuskirken, Aarhus 
 
Thomas Harder - 38,4 KB

Thomas Harder - 157,8 KB

Thomas Harder - 38,4 KB

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Thomas Harder holder.

Der er ingen relaterede foredragsholdere.

Har du spørgsmål? Stil dem her:


Kunderne udtaler:

”Jeg har været glad for kontakten til Forfatterforedrag. Venligt og kompetent personale.”

Ole Laursen - Esbjerg Kommunes Biblioteker, Kvaglund Bibliotek

”Kontakten har været helt perfekt.”

Johnny Simonsen - Frederiksværk Gymnasium og HF

"God service hele vejen igennem."

Jonna Hollensen, Business College Syd

”Vi har fået en god service og har været rigtig glade for det valg vi tog.”

Hanne Marie Hammer Hansen - Haderslev Kommune

”Jeg har været MEGET tilfreds med hele forløbet og den service som jeg har modtaget i forbindelse med arrangementet.”

Susanne Quvang - Roche Diagnostics A/S

”Altid en fornøjelse at kommunikere med jer”

Lena Nilsson - Guldborgsund-bibliotekerne

Kontakt forfatterforedrag

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere