Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Anders Ravn Sørensen

Dyk ned i dansk erhvervs- og kulturhistorie: Udviklingen af dansk kapitalisme

Anders Ravn Sørensen

Forfatter, lektor og erhvervshistoriker ved CBS, der de seneste 10 år har beskæftiget sig med krydsfeltet mellem erhvervshistorie og kulturhistorie.

Uforpligtende forespørgsel på Anders Ravn Sørensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anders

Lecture icon

Foredrag

Anders Ravn Sørensen er lektor i erhvervs- og kulturhistorie på CBS. Han holder foredrag om dansk virksomheds- og kulturhistorie med fokus på udviklingen af dansk kapitalisme. Anders har i sin forskning beskæftiget sig med hvordan virksomheder kan bruge deres historie til at opbygge brands, styrke deres identitet eller skabe organisationsforandringer. 

Et foredrag med Anders Ravn Sørensen giver jer:

  • Dybere indsigt i dansk virksomheds- og kulturhistorie, med fokus på udviklingen af dansk kapitalisme og virksomheders betydning i samfundet.
  • Inspiration til at bruge virksomhedens historie strategisk til at opbygge brands, styrke identitet og skabe organisatoriske forandringer.
  • Mulighed for skræddersyede foredrag til virksomheder og foreninger, der ønsker indblik i historiebrug eller spændende fortællinger om bankkrak, storsvindlere, kunstsamlere og dansk erhvervshistorie.

En historisk rejse gennem dansk erhverv og kulturhistorie

Gennem en række foredrag og forskning har Anders Ravn Sørensen belyst dansk virksomheds- og kulturhistorie med særlig fokus på udviklingen af dansk kapitalisme og virksomheders rolle i samfundet. Hans arbejde har bidraget til en dybere forståelse af fortiden og inspireret virksomheder til at bruge deres historie strategisk til at opbygge brands, styrke identiteter og skabe organisatoriske forandringer.

Derudover er han forfatter til bøgerne “CBS gennem 100 år”, om CBS udvikling fra en lille aftenskole til et stort erhvervsuniversitet, og “Danmark som søfartsnation”, en bog om søfartens kulturelle aftryk i Danmark gennem de sidste 250 år. I 2023 udkom hans bog “Maleriets forbandelse”, der er en sælsom detektivjagt efter et maleri, der ser ud til at være forbandet. Alle dets ejere går konkurs, begår selvmord eller har triste skæbner. Bogen blev nomineret til Årets Historiske Bog.

Hans foredrag kan skræddersys til virksomheder og foreninger, der ønsker at høre mere om historiebrug, eller ønsker spændende foredrag om bankkrak, storsvindlere, kunstsamlere og dansk erhvervshistorie.

Se foredrag med Anders Ravn Sørensen
Anders Ravn Sørensen foredrag

Børsen gennem 400 år

I 2024 udkommer Anders Ravn Sørensen med en bog om Børsens historie. På bagtæppe af den triste brand i april 2024 fortæller Anders om bygningens omtumlede historie, fra et luksuriøst stormagasin fyldt med varer og handlende, til centrum for dansk erhvervslivs mest betydningsfulde mennesker og virksomheder.

Foredraget stiller skarpt på bygningens symbolske, kulturelle og erhvervsmæssige betydning fra 1624 helt op til aprildagen i 2024 hvor det kendte dragespir, der skulle have beskyttet bygningen mod trusler og ildebrand, faldt brændende til jorden.

Anders Ravn Sørensen foredrag

Maleriets forbandelse - kom med på en historisk detektivjagt

Sammen med kollegaen Benjamin Asmussen har Anders skrevet bogen om et sælsomt portræt af en bogholder fra 1700-tallet. Det bliver til en mystisk kunsthistorisk rejse gennem århundreder. Uhyggen og mørket breder sig, når vi i foredraget følger Anders jagt på maleriet igennem historien, som det rejser fra ejer til ejer.

Vi følger de mærkelige triste skæbner, som knytter sig til maleriet. Konkurser, selvmord og sygdom synes at forfølge maleriejerne. Som hvilede der en forbandelse over det.

Foredraget kan holdes af Anders alene, eller sammen med medforfatter Benjamin Asmussen, i en underholdende diskussion om historikerens besættelse af fortiden.

Anders Ravn Sørensen foredrag

Danske bankkrak gennem historien

Tag med en tur gennem nogle af danmarkshistoriens største bankkrak. Anders fortæller om Landsmandsbankens dramatiske krak i 1922, og trækker tråde til Roskilde bank og finanskrisen i 2008.

På tværs af 100 år følger vi bankdirektører, kunder og aktionærer i storhed og fald.

Anders Ravn Sørensen foredrag

Brug din virksomheds historie!

Anders er en af landets førende eksperter i organisatorisk historiebrug. Alle virksomheder har en historie – men det er ikke alle der bruger den strategisk.

I foredraget gennemgås en række muligheder man som virksomhed har, for at bruge fortiden aktivt i en strategisk historiebrug. Vi ser på fordele og faldgruber ved organisatorisk historiebrug.

Anders Ravn Sørensen foredrag

Dansk søfartshistorie – fra 1700-tallet til Mærsk

Anders Ravn Sørensen har i sin forskning beskæftiget sig indgående med dansk søfartshistorie.

Søfartshistoriske foredrag kan tilpasses virksomheder og foreninger, der ønsker en medrivende fortælling om udviklingen af dansk søfart, rederier og søfolk fra 1700 til i dag.

Referencer

Forespørg på Anders Ravn Sørensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99