Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Benjamin Koppel

Vinderen af Læsernes Bogpris 2023 med romanen "Annas sang"

Benjamin Koppel

Vinderen af Læsernes Bogpris 2023 med romanen "Annas sang"

Uforpligtende forespørgsel på Benjamin Koppel

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Benjamin

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Benjamin Koppel (f. 1974), saxofonist, komponist og forfatter. Benjamin har udgivet en lang række plader, og har desuden lagt toner til mange af landets mest kendte numre. Herudover har han spillet med en lang række kendte navne i udlandet.

Ud over musikken udgav Benjamin Koppel bogen ”Ud af musikken” i samarbejde med Casper Rongsted, hvori han deler ud af sine erfaringer med at lære, præstere og kreere i musikkens verden.

I maj 2022 udkom Benjamin Koppel med sin første og meget roste roman, Annas sang. Bogen er inspireret af sande historier og Benjamins tante Annas liv i 30’ernes København.
Benjamin Koppel har igennem årene modtaget en lang række priser og hædersbevisninger, bl.a. Palæ Bars Jazzpris (året efter Kenny Drew, året før Duke Jordan), Jacob Gade-prisen o.a. Han er desuden udnævnt til Ridder af Frankrig, Chevalier des Arts et des lettres i 2011 for sit musikalske virke. Seneste har Benjamin vundet Læsernes Bogpris 2023 med romanen “Annas sang”.

Benjamin er en aldeles scenevant, underholdende og reflekteret formidler.

Se foredrag med Benjamin Koppel
Benjamin Koppel foredrag

Foredraget om Annas sang

I dette foredrag tager Benjamin publikummet med bag scenen til den anmelderroste roman; Annas Sang. Bogen bygger i høj grad på hans tante Annas vanskelige og dramatiske liv, som hun nåede at fortælle om til Benjamin.

Hannah (romanens hovedperson) vokser op som den yngste af fem børn i den jødiske emigrantfamilie Koppelman. Hun drømmer om at blive musiker som sine brødre, og ender også med at blive optaget på konservatoriet, hvor hun forelsker sig i den unge idealist Aksel. Friheden og lykken synes at være lige indenfor rækkevidde. Men i hendes jødiske familie betyder slægten og traditionerne alt, og da brødrene afviser ægteskabsmæglerens forslag til jødiske brude og gifter de sig med danske kvinder, er det kun Hannah, der kan redde familiens ære. Skal hun ofre sig og opgive musikken og den mand, hun elsker?

Annas historie er dramatisk og medrivende. Det er en fortælling om pligt, social kontrol, ensomhed, forfølgelse og krig, men også om kunst, ukueligt livsmod og den altovervindende kærlighed. I foredraget er der mulighed for at se nogle klip, hvor Anna selv sætter ord på sine oplevelser.

Referencer

Benjamin Koppel er en levende og nærværende storyteller, som formår at tale uden manusskrift og fastholde publikums interesse.

Hanne Krogh Kjergård

Vallensbæk Kultur- og Borgerhus

Benjamin er en helt fantastisk person at være i nærheden af, nærværende, flink og helt utrolig behagelig. Han er en formidabel formidler der med sin bløde stemme fortæller så alle kan være med.

Bente Brolev

Solgaven Valby
Forespørg på Benjamin Koppel

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99