Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Camilla Stockmann

Kulturjournalist, vinder af bl.a. Cavlingprisen og Publicistklubbens Dokumentarpris.

Foto: Sara Galbiati - Gyldendal Medie

Camilla Stockmann

Anerkendt kulturjournalist, kendt for sit dybdegående arbejde og vinder af prestigefyldte priser som Cavlingprisen og Publicistklubbens Dokumentarpris.

Uforpligtende forespørgsel på Camilla Stockmann

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Camilla

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Camilla Stockmann er en journalist og forfatter, der er kendt for sin medrivende og indsigtfulde fortælling. Hendes foredrag er lige så engagerende og underholdende som hendes tekster. Hendes enestående arbejde inden for journalistik og litteratur har givet hende adskillige priser og anerkendelser, herunder den prestigefyldte Cavling-pris i 2017 for at samarbejde om bogen “Bullshit – Fortællingen om en familie” med Janus Køster-Rasmussen.

Et foredrag med Camilla Stockmann giver jer:

  • En dybdegående undersøgelse af moderskabets mørke sider og spædbarnsdrab i 1940’ernes Danmark
  • Indsigt i kvinders kamp for seksuel selvbestemmelse og de brutale realiteter før abortens legalisering
  • En refleksion over moderskabets kompleksiteter og betydningen af at bevare kvinders rettigheder

Før aborten blev fri

Camilla Stockmann, der har en cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet og omfattende erfaring som foredragsholder, præsenterer sin seneste bog, “Når du strammer garnet,” der udkom i april 2023. Anmeldere har beskrevet den som “elegant, tidsløs, gruopvækkende, meget læsværdig og vanvittig aktuel.” Hendes litterære karriere begyndte i 2005 med udgivelsen af “Nyforelskelse og andre cykelstyrt,” efterfulgt af “Michael Laudrups tænder,” som hun skrev sammen med Maise Njor samme år. I 2009 udgav hun “Charlie. Hotel. Oscar. Kilo.”

For sit fremragende arbejde som undersøgende journalist på Politiken har hun modtaget flere priser og anerkendelser, herunder Hørup-prisen i 2009 og Publicistklubbens Dokumentarpris i 2022.

Book Camilla Stockmann til et tankevækkende foredrag og få indblik i hendes spændende forfatterskab og prisvindende journalistiske arbejde.

Se foredrag med Camilla Stockmann
Camilla Stockmann foredrag

Når du strammer garnet

Denne kvindehistoriske fortælling handler om mord, moderskab og menneskelighed. Den tager sit udgangspunkt i flere spædbarnsdrab i 1940’erne i det kvarter på Frederiksberg, hvor Camilla Stockmann selv bor: Her bliver et barneskelet fundet i 2018, og det viser sig, at endnu et barnedrab er blevet begået.

Camilla Stockmann begiver sig i Rigsarkivet for at undersøge sagen,  og her falder hun over kasser, der indeholder særlige sager om kvinder, der ”kom i ulykke”, og som tilsammen bliver en større historie om kvinders seksualitet, manglende selvbestemmelse over egen krop, illegale aborter og spædbarnsdrab.

Camilla Stockmann undersøger moderskabets mørke sider og den brutale virkelighed, som kvinder har levet med i årtierne, før aborten blev fri i Danmark. Hun dykker ned i historien om danske kvinder, der begik barnedrab, og undersøger de sociale forudsætninger for forbrydelserne.

Denne dokumentariske fortælling vil appellere til en målgruppe, der interesserer sig for kvindeliv, historie og journalistisk graverarbejde, og som ønsker at forstå mere om moderskabets gådefulde erfaringer, og hvad vi har at miste, hvis vi ikke holder vores rettigheder i live.

Referencer

Camilla fortalte indlevende om historien bag bogen. Det var et virkelig godt foredrag og Camilla fortæller utrolig godt.

Matilde Buchwald

Frederikshavn Bibliotek
Forespørg på Camilla Stockmann

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99