Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Christina Englund

Englunds "Slugt": Indblik i en tragisk kunstnersind.

Fotokredit: Mathilde Schmidt

Christina Englund

forfatter til "Slugt", dykker i sine foredrag ned i skønlitteraturens essens, forfatterskabets udfordringer og sine egne romaners tunge temaer som død, selvmord og sorg.

Uforpligtende forespørgsel på Christina Englund

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Christina

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Christina Englunds inspirerende foredrag om hendes forfatterskab og de komplekse emner, hun udforsker, herunder ensomhed, rodløshed og vanvid. Med seks romaner, inklusive den anmelderroste “Slugt,” har hun gjort sig bemærket på den danske litteraturscene.

Et foredrag med Christina Englund giver jer:

  • Et dybtgående indblik i Francesca Woodmans liv, arbejde og den tragiske afslutning, set gennem Christina Englunds research og fortolkning i “Slugt”
  • Overvejelser omkring etikken og udfordringerne ved at skrive om virkelige personer og hændelser, herunder balancen mellem fakta og fiktion
  • Perspektiver på at behandle tunge temaer som kunst, identitet, familiedynamik, selvmord og sorg i litterær form

Fortællinger om livets skyggesider

Christina Englund (f. 1974) er en dygtig forfatter og retoriker med en imponerende litterær karriere. Hun debuterede som forfatter som blot 17-årig med kortprosa-samlingen “Uden egentlig at sove”, der udforsker livet for rodløse sjæle i en storby. Hun har forfattet seks romaner, inklusive den anmelderroste “Slugt”, som blev nomineret til DR’s romanpris i 2021.

Englunds værker berører emner som ensomhed, rodløshed, vanvid og komplekse familierelationer. Ud over romanerne har hun skrevet en fagbog om kærlighed for unge og bidraget med digte, noveller og artikler til forskellige publikationer.

Christina Englund har specialiseret sig i en fragmenteret fortællestil, der fanger læseren med sin antydende og præcise prosa. Hun udfordrer læseren med dybe temaer og smertefulde aspekter af livet.

Book Christina Englund til et berigende foredrag om hendes litterære værker og forfatterskab.

Se foredrag med Christina Englund
Christina Englund foredrag

Kunsten i smerten - smerten i kunsten

Forfatter Christina Englund fortæller om sit arbejde med romanen, Slugt, der handler om den amerikanske fotograf Francesca Woodman, der tog sit eget liv som 22-årig.
Hvordan arbejdede Woodman på sine spøgelsesagtige billeder, hvor hentede hun inspiration og hvorfor mon det gik så galt, som det gjorde?

Christina Englund foredrag

Når virkeligheden møder papiret - exofiktionens svære balance

Forfatter Christina Englund fortæller om sit arbejde med at skrive romanen Slugt om den amerikanske fotograf Francesca Woodman, som blandt andet havde et kompliceret forhold til sine kunstnerforældre. Hvilke hensyn må man tage eller ikke tage, når man skriver om virkelige personer og hændelser? Hvor meget skal med, og hvor meget kan man undvære? Og i hvor høj grad kan man tillade sig at digte?

Christina Englund foredrag

Selvmord og kunst

Hvordan skriver man om svære emner som selvmord, død og sorg? Forfatter Christina Englund fortæller om sit arbejde med romanen Slugt. Den handler om den amerikanske fotograf Francesca Woodman, der tog sit eget liv som blot 22-årig og først efter sin død fik stor succes med sine billeder.

Referencer

Slugt

Intenst og følsomt romanportræt af den amerikanske fotograf Francesca Woodman, der tog sit eget liv som 22-årig.
Woodman-familiens lejlighed er fuld af krukker og kander, bøger og lærreder. Francesca har indrettet badeværelset som mørkekammer. Her søger hun hen, når forældrenes kunstnervenner bliver for højrøstede over middagsbordet, eller ideerne hober sig op. At det er en kamp at overleve i 80’ernes New York, overskygges af begejstringen over det ene kunstneriske eksperiment efter det andet. Som datter af en keramiker og en maler har Francesca fået kunsten ind med modermælken, men da hun er færdig med sine studier og skal til at stå på egne ben, virker meningen med det hele pludselig mere flygtig end nogensinde.
Slugt er en roman om at lade sig opsluge og i sidste instans fortære af det man elsker. Om lidenskab, forelskelse, tab og sorg. Med indlevelse og nerve tegner Christina Englund et portræt af et enestående og vildt kunstnersind og indkredser ét af de sværeste spøgsmål overhovedet, nemlig selvmordet.

 

Kilde: Forlagsbeskrivelsen

Forespørg på Christina Englund

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99