Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Christina Englund

Vidende foredrag om skønlitteratur, forfatterskab og hendes romaner om død, selvmord og sorg.

Fotokredit: Mathilde Schmidt

Christina Englund

Forfatter til "Slugt"

Uforpligtende forespørgsel på Christina Englund

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Christina

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Christina Englund (f. 1974) debuterede som skønlitterær forfatter som 17-årig. Hun har ialt skrevet seks romaner, hvoraf den seneste Slugt udkom på Lindhardt & Ringhof i april 2021 til flotte anmeldelser.

Slugt blev i 2021 nomineret til DR’s romanpris.
Christina Englund har gennem årene arbejdet som underviser, indlæser og manuskriptkonsulent og skrevet artikler til blandt andet Weekendavisen, Jazz Special, ALT for Damerne og IN. Hun har desuden været vært på DR-programmet Jazz & Bøger.

Se foredrag med Christina Englund
Foredrag af Christina Englund

Kunsten i smerten - smerten i kunsten

Forfatter Christina Englund fortæller om sit arbejde med romanen, Slugt, der handler om den amerikanske fotograf Francesca Woodman, der tog sit eget liv som 22-årig.
Hvordan arbejdede Woodman på sine spøgelsesagtige billeder, hvor hentede hun inspiration og hvorfor mon det gik så galt, som det gjorde?

Foredrag af Christina Englund

Når virkeligheden møder papiret - exofiktionens svære balance

Forfatter Christina Englund fortæller om sit arbejde med at skrive romanen Slugt om den amerikanske fotograf Francesca Woodman, som blandt andet havde et kompliceret forhold til sine kunstnerforældre. Hvilke hensyn må man tage eller ikke tage, når man skriver om virkelige personer og hændelser? Hvor meget skal med, og hvor meget kan man undvære? Og i hvor høj grad kan man tillade sig at digte?

Foredrag af Christina Englund

Selvmord og kunst

Hvordan skriver man om svære emner som selvmord, død og sorg? Forfatter Christina Englund fortæller om sit arbejde med romanen Slugt. Den handler om den amerikanske fotograf Francesca Woodman, der tog sit eget liv som blot 22-årig og først efter sin død fik stor succes med sine billeder.

Referencer

Slugt

Intenst og følsomt romanportræt af den amerikanske fotograf Francesca Woodman, der tog sit eget liv som 22-årig.
Woodman-familiens lejlighed er fuld af krukker og kander, bøger og lærreder. Francesca har indrettet badeværelset som mørkekammer. Her søger hun hen, når forældrenes kunstnervenner bliver for højrøstede over middagsbordet, eller ideerne hober sig op. At det er en kamp at overleve i 80’ernes New York, overskygges af begejstringen over det ene kunstneriske eksperiment efter det andet. Som datter af en keramiker og en maler har Francesca fået kunsten ind med modermælken, men da hun er færdig med sine studier og skal til at stå på egne ben, virker meningen med det hele pludselig mere flygtig end nogensinde.
Slugt er en roman om at lade sig opsluge og i sidste instans fortære af det man elsker. Om lidenskab, forelskelse, tab og sorg. Med indlevelse og nerve tegner Christina Englund et portræt af et enestående og vildt kunstnersind og indkredser ét af de sværeste spøgsmål overhovedet, nemlig selvmordet.

 

Kilde: Forlagsbeskrivelsen

Forespørg på Christina Englund

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99