Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Claus Buhl

Foredrag om kreativitet og talent

Claus Buhl

Forfatter, virksomhedsrådgiver og foredragsholder

Uforpligtende forespørgsel på Claus Buhl

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Claus

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Claus Buhl er forfatter, virksomhedsrådgiver og fordragsholder, og har en Ph.D fra Copenhagen Business School og cand.mag et art fra Københavns Universitet. Han er bl.a. forfatter til ”Det lærende Brand”, ”Talent” og medforfatter til ”Marketing & Semiotik”. Derudover bidrager han til adskillige tidsskrifter, antologier og fagbøger.

Claus er formand for det ekspertudvalg, der rådgiver regering og folketing om etablering af oplevelseszoner i Danmark. Derudover rådgiver han en række danske og internationale virksomheder og organisationer ud fra sine specialer i kreativitet, talentudvikling, oplevelsesøkonomi og lærende branding, som hans velbesøgte blog også omhandler.

I anledning af EU’s år for kreativitet og innovation blev han i 2009 udnævnt til dansk ambassadør for kreativitet og innovation.

Se foredrag med Claus Buhl
Claus Buhl foredrag

Talent - Spørgsmålet er ikke om du har talent, men hvordan

Mozart skrev klaverkoncerter som barn. Picasso malede mesterværker som teenager. Lars von Trier bragede igennem den internationale filmverden som ung voksen. Hvad har du selv udrettet som barn, teenager og ung voksen? Svaret er sandsynligvis, at du har gået i skole, kysset på naboens søn og passet dit arbejde. For talenter, det er de andre. De få. Og de kvikke. Hvis du ikke har fundet dit talent som ung, så er toget kørt. Sådan tænker mange. Men det er ikke rigtigt. Det er de få, der finder deres talent tidligt. Det er ikke de få, der kan være talentfulde. Talent er noget særligt, men det er ikke forbeholdt de særlige. Det er muligt for alle at finde og udvikle deres egne og andres talenter. Foredraget trækker på aktuel forskning og fortæller om betingelserne for at finde og udvikle talent hos sig selv og hos andre.

Claus Buhl foredrag

Kreativitet er Danmarks vigtigste råstof

Vores velfærdssamfund og de danske virksomheders fremtid afhænger af vores evne til at komme mere ide og mere nytænkning ind i alle mulige produkter, processer og relationer. Vores fremtid afhænger med andre ord af, at vi bliver mere kreative. Men hvordan? For hverken det danske uddannelsessystem eller de almindelige organisations- og ledelsesformer fremmer den enkeltes kreative potentialer. Tværtimod. Vi aflærer kreativitet i løbet af skoleårene og udgrænser kreativitet til noget, kun særlige kan. Vi tager det som en selvfølge, at alle skal kunne noget. Og som en selvfølge at ikke alle skal kunne være kreative. Men kreativitet er ikke noget ved de særlige. Det er en særlig måde at tænke på og håndtere sit fag på. Og det kan både læres, trænes og udvikles til nytte for andre. Foredraget viser hvordan.

Claus Buhl foredrag

Den talentfulde skole

Hvis jeg siger 2070, hvad siger du så? Det, du fik ud af skattereformen, måske. Men 2070 er også det år, hvor dette års børnehaveklasseelever skal til at gå på pension. Vores børn kan se frem til et liv fyldt med nye udfordringer, for verden forandrer sig hurtigere end nogensinde før. Og vi kan ikke alene møde disse forandringer ved at gøre mere af det, vi plejer at gøre. Eller ved at uddanne vores børn, som vi selv er blevet uddannet. Vi har brug for nye friske ideer og mange nye løsninger. Også i forhold til, hvordan vi opdager og udvikler vores børn og deres talenter. For talenterne udtrykker sig forskelligt hos hvert enkelt barn. Vi skal derfor skabe miljøer og uddannelsesforløb, hvor hvert enkelt barn inspireres og motiveres til at finde sit eget talent og lærer at udvikle det kreativt. Foredraget viser, hvordan det er muligt at skabe uddannelsesmiljøer, hvor talent er noget, der løftes frem hos de mange, ikke blot isoleres til de særlige.

Referencer

En sympatisk, velskrevet og frem for alt voldsomt inspirerende bog. Børn kan folde sig ud, hvis vi hjælper dem.

Kresten Schultz Jørgensen

Politiken
Forespørg på Claus Buhl

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99