Tlf.35 12 12 99
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf.35 12 12 99
Forfatter og lektor
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Claus
Foredrag
Referencer
Bøger
Claus Bundgård Christensen er forfatter og medforfatter til en række anmelderoste og prisvindende bøger om besættelsen og de to verdenskrige; heriblandt ”Waffen-SS. Europas nazistiske soldater”. Claus betragtes som en af landets førende eksperter på Første Verdenskrig og besættelsen.
Claus har bl.a. skrevet bøgerne: “Verdenskrigens danske billeder: 1914-1918”, “Danskere på Vestfronten 1914-1918”, “Under hagekors og Dannebrog” og “Danmark besat”. Han har desuden været medforfatter til “Turen går til besættelsestidens København”, som udkom i 2015.
Til dagligt er Claus lektor i historie ved RUC og fast anmelder af fagbøger på Weekendavisen.
Se foredrag med Claus Bundgård ChristensenForedraget er baseret på den anmelderroste bestseller “Waffen-SS. Europas nazistiske soldater” fra 2015. Det er en historie om den militære gren af det nazistiske korps SS, Waffen SS – før, under og efter 2. Verdenskrig. Waffen SS udviklede sig i sin levetid fra at være en lille livgarde, som stod til Hitlers rådighed til at blive en massehær, som omkring en million soldater passerede igennem.
I foredraget kan I bl.a. høre, hvordan Waffen SS frem til krigsudbruddet var indrettet på strenge racemæssige krav og benhård ideologisk skoling i en nazistisk krigerorden, men som under 2. verdenskrig udviklede sig til det 20. århundredes måske mest multietniske hær – et af den moderne militærhistories mest forbløffende paradokser!
Hvor i København kan man se tyske soldaters graffiti? Hvad skyldes det gabende hul i husrækken på hjørnet af Nørrebrogade og Ravnsborggade på Nørrebro? Hvor holdt de berygtede dansk-tyske terrorkorps til? Hvad er der egentlig tilbage af Værnemagtens mange militære anlæg?
Claus Bundgård Christensen er medforfatter til “Turen går til besættelsestidens København”, der udkom på Politikens Forlag i 2015. Under byvandringen viser forfatteren, der betragtes som en af landets førende besættelsestidshistorikere, rundt til fysiske kulturspor efter den tyske besættelse i hovedstaden og fortæller om forskellige aspekter af de fem år fra 1940-45.
Turens længde kan aftales, men den vil typisk tage 3 timer. Transport til fods, bybus og S-tog. Deltagerne betaler selv for transport og kost undervejs.
Foredraget handler om de mere end 25.000 dansksindede, som kæmpede på tysk side under Første Verdenskrig. De deltog i skyttegravskrigens værste slag fra Somme til Verdun. I foredraget følger vi dem og deres særlige krigserfaring som dansksindede i den tyske hær. Foredraget er baseret på Claus Bundgårds Christensen bog ”Danskere på vestfronten”, der i 2009 blev kåret som Årets Historiebog.
Verdenskrigen er den første gennemfotograferede krig i historien, da lommekameraet på dette tidspunkt blev udbredt. Foredraget handler om krigen set gennem kameraets optik og præsenterer et udpluk af den fotografiske skat fra verdenskrigen, der befinder sig i danske arkiver og privatsamlinger. Fotografierne er hovedsageligt taget af de danske soldater som deltog på tysk og allierede side. Foredraget er baseret på bogen: “Verdenskrigens danske billeder 1914-1918”.
Foredraget handler om de ca. 6.000 danskere, der meldte sig til tysk krigstjeneste i Waffen-SS under den Anden Verdenskrig. De deltog fra invasionen af Sovjetunionen i 1941 til kampene i de rygende ruiner i Berlin i krigens sidste dage. Hvem var de og hvad lavede de på østfronten?
Foredraget tager udgangspunkt i forfatterens bestseller: “Under hagekors og Dannebrog”, som udkom i 1998. Claus Bundgård Christensen arbejder pt. på et stort forskningsprojekt om Waffen-SS med sine to medforfattere til “Under hagekors og Dannebrog”.
Foredraget handler om den såkaldte krisekriminalitet under besættelsen og i efterkrigstiden. Krisekriminaliteten kom til udtryk på mange måder fra sortbørshandel på gadeplan til erhvervskriminalitet, der involverede svimlende formuer. I foredraget præsenteres man for de kriminelle og deres baggrund og bekæmpelse af lovovertrædelserne. Det vil også være udblik til de voldsomme begivenheder under den politiløse tid og ikke mindst dansk histories største kriminalsag: ‘Edderkoppesagen’. Foredraget er baseret på Claus Bundgård Christensens anmelderoste bog: “Den sorte børs”.
Claus Bundgaards omfattende forskning blev formidlet i en dybt engageret og fortællende form, der også kunne appellere til en bred målgruppe
Gudrun Breidahl
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.