Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Anders Holst Bodin

Ph.d. & forfatter. Nyskabende fortælling om klimakrisen
Anders Holst Bodin er efterspurgt foredragsholder inden for emner som klima, FN’s verdensmål og bæredygtig kulturudvikling. Han giver overblik over klimakrisens kompleksitet og tager publikum med på en rejse mod nye og grønnere fremtidsvisioner. Foredragene inddrager både klimavidenskab, filosofiske betragtninger og personlige historier, så emnerne bliver levende, engagerende og vedkommende.

Anders er Ph.d. i fysik og har forsket i bæredygtig energiteknologi på DTU i Danmark og i USA på Stanford University’s partikelacceleratorfacilitet SLAC. Sideløbende har han forfulgt en musikalsk passion, studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og i mesterlære hos forfatter, musiker og foredragsholder Peter Bastian. Anders er forfatter til den anmelderroste bog "Klimakrisens Rødder", som i bibliotekernes lektørudtalelse blev beskrevet som “Den bedste bog jeg har læst om klimakrisen. Et fremragende og suverænt formidlet mix af videnskab, filosofi og et løsningsorienteret bud på håndteringen af klimakrisen.”

Anders har omfattende formidlingserfaring og kan ramme alt fra virksomhedsledere til skoleelever - alle bliver udfordrede, men der bliver ikke talt hen over hovedet på nogen. Foredragene tilpasses altid til publikumsgruppen, og emnerne kan vinkles i samarbejde med arrangøren. Nedenfor kan du læse om tre foredrag som inspiration.

Forespørg på Anders Holst Bodin og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Anders Holst Bodin

Klimakrisen – den helt store fortælling

Ønsker din organisation at arbejde med klima, bæredygtighed og FN’s verdensmål, så er dette foredrag et godt sted at starte. Her fortæller Anders Holst Bodin den helt store historie om klimakrisen, blandt andet med udgangspunkt i følgende spørgsmål:

- Kan teknologien redde os fra klimakrisen?
- Er klimakrisen en mulighed for at skabe en bedre verden?
- Hvordan kan individer, virksomheder og organisationer komme ind i klimakampen?
- Er der grund til håb i klimakrisens tidsalder?

Foredraget kan tilpasses de fleste situationer og publikumsgrupper. Det er særligt egnet på konferencer eller seminarer, hvor der er brug for en inspirerende peptalk, der får deltagerne til at løfte blikket mod vor tids store samfundsudfordringer.
Forespørg på dette foredrag

Ung i klimakrisens tidsalder – er der grund til håb?

Unge mennesker står i dag med et uhyggeligt spørgsmål: Tør man drømme om en god fremtid, når klimaforandringerne truer med at ødelægge vores livsgrundlag på jorden? Nogle unge rammes af klimaangst, mange forsøger bare at glemme problemerne og en voksende gruppe går heldigvis ind i klimakampen. Men de fleste har en lurende frygt bagerst i sindet. Hvem er ikke bange for klimakatastrofen?

Anders Holst Bodin har selv gennemlevet en eksistentiel klimakrise. For 10 år siden, som ung studerende, gik klimakrisens alvor op for ham, og det tvang ham til at genoverveje sin barnetro på en lys og lykkelig fremtid. I dette foredrag fortæller han sin egen historie om at miste håbet – men også om at finde det igen. Verden er nemlig slet ikke så slem, som vi tror. Og hvis vi finder sammen om en seriøs klimakamp, så er det muligt at skabe en fremtid, der er bedre, end vi drømmer om.

Foredraget er målrettet unge på fx gymnasier eller højskoler, men kan også tilpasses folkeskolens ældste klasser, hvis eleverne er fagligt klædt på gennem temaforløb eller lignende. Foredragets emne er naturligvis også relevant for granvoksne mennesker og kan tilrettelægges for de fleste publikumsgrupper i samarbejde med arrangøren.
Forespørg på dette foredrag

Bæredygtig dannelse: Klimakamp med menneskelighed, mening og moral

I sidste ende vil klimakampen blive afgjort af mennesker. Derfor skal næste generation af samfundsborgere ikke bare uddannes, men også dannes til menneskelighed, mening og moral. Så langt er de fleste enige. Men i praksis er dannelsen alvorligt truet på to fronter:

På den ene side er dannelsen under pres af et uddannelsessystem, som er stadigt mere blindt orienteret mod arbejdsmarkedets krav og økonomiske hensyn. På den anden side er dannelsen under pres, fordi vi er besatte af individuel selvrealisering, på bekostning af fælles moral og menneskelig mening. Mange mennesker er kritiske overfor disse tendenser, men alligevel hænger de uløseligt fast. Hvordan er vi havnet i den misere? Og hvordan genskaber vi idealet om det dannede menneske til en krisetid, som har så akut brug for den?

Anders Holst Bodin har oplevet dannelseskrisen på egen hånd. I den videnskabelige uddannelse blev passionen for musik og filosofi i bedste fald opfattet som harmløse fritidsinteresser – i værste fald aktivt modarbejdet af et ensrettende uddannelsessystem. I dette foredrag knyttes de personlige historier sammen med en generel diagnose af nutidens kultur, og et visionært bud på fremtidens bæredygtige dannelse. Målet er at finde frem til dannelseskrisens rødder og bryde den negative dannelsesspiral, som plager vor tids menneske.

Foredraget er oplagt for uddannelsesinstitutioner, som ønsker at arbejde med bæredygtig dannelse – som inspiration for lærerkollegier, til pædagogiske seminarer, på højskoler – kort sagt for alle forsamlinger, der interesserer sig for at revitalisere dannelsesbegrebet i kampen for menneskelig og miljømæssig bæredygtighed.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Anders Holst Bodin

Referencer: 


"Anders Holst Bodin havde sat sig godt ind i målgruppen. Han var tydelig og let at forstå. Puplikum var meget begejstret, og det var bestemt en fordel, at han havde forståelse for det vigtige ved fællessang! Jeg kan stærkt anbefale Anders Holst Bodin til andre."
- Bente Voorma, Aktivitetscenter Fredenshjem

“Alle gik hjem fra foredraget med fornyet håb og inspiration til handling. ”
- Mie Holbech Gustavsen og Iris Kring-Olin, koordinatorer for Klimaambassadørordningen i Hvidovre Kommune

“Anders Holst Bodin er fantastisk god til at sætte simple ord på komplekse ting, der ellers tit kan være vanskelige at forklare. Han er en levende fortæller, og han er godt inde i sit stof. Anders’ foredrag er derfor fulde af gode pointer og meget tankevækkende. Desuden formår han at sprede godt humør, selvom emnet er gravalvorligt.”
- Lene Andersen, forfatter, fremtidsforsker og folkeoplyser

“Anders har en meget levende og veloplagt måde at holde foredrag på. Vi var rigtig glade for hans besøg i Merkur Andelskasse, hvor han på en ligefrem og enkel måde anskueliggjorde udfordringerne vi står overfor i klimakrisens tidsalder.”
- Kirsten Arup, projektmedarbejder og værdikoordinator i Merkur Andelskasse

“Fremragende foredrag om mange aspekter af klimakrisen fremført med stor professionalisme. “Spot on” til målgruppen på Efterslægten!”

Anne Frausing, Rektor på HF-centret Efterslægten

 

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Anders Holst Bodin holder.

Foredrag med Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard er uddannet som flyvemeteorolog i 1978 og har siden 2002 været fuldtidsansat på Da...
Foredrag med Connie Hedegaard

Connie Hedegaard

Connie Hedegaard blev første gang valgt ind i Folketinget i 1984, hvor hun blandt andet var politisk...
Foredrag med Nina Bendixen

Nina Bendixen

Nina Bendixen er bedst kendt for sin værtsrolle i DR’s vejrprogrammer på radio og tv, men har de sen...
Foredrag med Nanna Hyldgaard Hansen

Nanna Hyldgaard Hansen

Nanna Hyldgaard Hansen er forfatter, foredragsholder og journalist. Hun har beskæftiget sig med økol...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere