35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Andreas Kamm

Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp
Andreas Kamm blev ansat i Dansk Flygtningehjælp i 1981. I 1998 blev Andreas generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp hvilket han var frem til oktober 2017.

I løbet af de 19 år med Andreas Kamm ved roret gik Dansk Flygtningehjælp fra at være en økonomisk klemt organisation til en international anerkendt nødhjælpsorganisation med en omsætning på næsten 3 milliarder kr. i 2016.

Baggrunden for denne vækst er desværre trist, men vidner om at Dansk Flygtningehjælp i internationalt samarbejde er blevet vurderet som en pålidelig og effektiv samarbejdspartner i bestræbelserne på hjælpe nødlidende over hele kloden.

I 2016 stod Andreas Kamm i spidsen for 7000 ansatte i flere end 40 lande og et endnu større antal frivillige. Andreas har mulighed for at holde foredrag fra og med november 2017.

Forespørg på Andreas Kamm og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Andreas Kamm

Når verden flytter sig.

De seneste års indvandrer- og flygtninge-strømme mod Europa fylder meget, både i den offentlige debat, og samtalerne ved middagsbordene landet over. I dette foredrag vil Andreas Kamm, tidligere generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, fortælle om flygtningeproblematikken set fra en humanitær vinkel.
Foredraget kommer også til at handle om at vurdere, hvordan fordrivelsesudfordringen med de 66 mio. flygtninge og de 250 mio. migranter vil udvikle sig i de kommende år. Herunder også betydningen af befolkningsvæksten, klimaforandringerne, fattigdommen og de meget komplekse og langvarige kriser, som vi oplever.
Hertil kommer konsekvenserne for vores værdier og den internationale retsorden. Hvad skal vi gøre?

Hør Andreas Kamm fortælle om hvorfor vi i følge ham; skal vi stå sammen, styrke fællesskaberne – FN, EU m.v. – og så må vi se i øjnene, at vi skal arbejde langsigtet, med mange sideløbende indsatser – og i meget lang tid. Derudover skal vi bruge betydeligt flere ressourcer end vi er vant til.

Andreas Kamm har arbejdet for Dansk Flygtningehjælp i mere end 30 år og har siden 1998 været generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp og har et indgående og nuanceret kendskab til emnet - både set fra et nationalt såvel som et internationalt perspektiv.Forspørg på dette foredrag

Det frivillige arbejde

Vi har i Danmark et af de bedste samfund i verden. Et godt demokrati, et velfungerende velfærdssamfund og en høj levestandard. Det er udviklet over mange årtier – vi vil gerne have det sådan, vi vil gerne bevare det og videreudvikle det. Men ”samfundet” kan ikke passe sig selv. Vi skal som borger passe det og passe på det.

De frivillige bærer ifølge Andreas Kamm vores tids største demokratiprojekt og i løbet af sin tid hos Dansk Flygtningehjælp har Andreas været med til at opbygge et landsdækkende netværk af over 200 frivilliggrupper og en lang række frivilligrådgivninger samt adskillige samarbejder med offentlige og private organisationer på såvel lokalt som på landsplan.

Men hvordan sørger man for, at det frivillige arbejde - hvor det i høj grad er lysten der driver værket- ikke tabes på jorden pga. bureaukrati, administrative regler og krav til dokumentation? Hvilke udfordringer og roller venter de frivillige organisationer i en fremtid, som (måske) er præget af stigende individualisering, øget globalisering og migration? Det frivillige arbejde spiller en utrolig stor rolle i den sammenhæng. Hør Andreas Kamm give sit bud på hvordan vi styrker, inspirerer og videreudvikler vores frivillige organisationer.
Forspørg på dette foredrag

Mere information om Andreas Kamm

Referencer:

"Jeg var inde i Dansk Flygtningehjælps hovedkvarter i går og høre Andreas Kamms foredrag om flygtningesituationen globalt (og nationalt). Jeg siger bare, hold da helt op, hvor den mand er god til at formidle - Det Andreas tegner og fortæller - knivskarpe analyser, af et rent hjerte."
- Sthens Kirke, Edel Riget

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Andreas Kamm holder.

Merete Engell

Merete Engell har arbejdet som sygeplejerske for Læger uden Grænser i Afghanistan, Etiopien, Sudan, ...

Nagieb Khaja

Nagieb Khaja er en international anerkendt og prisvindende journalist og dokumentarinstruktør, hvis ...

Mogens Lykketoft

Mogens Lykketoft, født 1946, uddannet cand.polit. 1971 og blev i 1981 valgt ind som socialdemokratis...

Mette Holm

Med udgangspunkt i sit lange virke i Kina og omegn holder Mette Holm underholdende og engagerede for...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere