Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Anna Bridgwater

Ærlige beretninger om at miste og om at være pårørende
Anna Bridgwater er dansk journalist, forfatter og redaktør. Annas foredrag tager udgangspunkt i hendes bøger, som alle omhandler nogle af de store og voldsomme oplevelser, vi mennesker kan komme ud for.

Forespørg på Anna Bridgwater og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Anna Bridgwater

Helt væk

Når teenagere rammes af en psykisk lidelse:
Hvad skal en 16-årig pige stille op, når veninden pludselig rammes af en psykose? Og hvad skal de voksne i de to pigers liv gøre?

Ungdomsromanen ”Helt væk” fra 2021 handler om efterskoleveninderne Lulu og Mia, som rejser til Kap Verde for at arbejde sommeren over på et guesthouse, mens de nyder livet på de brede sandstrande.

Hvad Mia ikke ved, er, at Lulus glade og livlige ydre dækker over en psykisk sårbarhed, som først for alvor kommer til udtryk, da Lulu forelsker sig. Lulu forsvinder mere og mere, og pludselig står Mia helt alene i en krise, hun slet ikke kan løse på egen hånd.

”Helt væk” bygger på forfatterens egne oplevelser som teenager.
Forespørg på dette foredrag

Tæt på, men udenfor

Om at være pårørende til et menneske med en psykisk lidelse.

Hver tredje dansker bliver på et tidspunkt i livet pårørende til et menneske med en psykisk lidelse. Psykisk sygdom er almindelige, men der tales stadig ikke meget om dem, og psykiatrien er for mange et gådefyldt og lidt skræmmende sted. Derfor har Anna Bridgwater sammen med psykolog og ph.d. Jens Einar Jansen skrevet fagbogen ”Tæt på, men uden for” fra 2021, som handler om at være tæt på et menneske med en psykisk lidelse. Bogen rummer både psykologfaglig viden og personlige beretninger.

Det er denne bog, foredraget om at være pårørende til et menneske med en psykisk lidelse bygger på. Jens Einar Jansen og Anna Bridgwater deler deres egne oplevelse, fortæller om almindelige, menneskelige erfaringer og giver gode råd til, hvordan udfordringerne som pårørende kan håndteres, så man både støtter det menneske, som har en diagnose, og samtidig passer på sig selv.
Forespørg på dette foredrag

Søster til låns

Om at miste et menneske, man elsker.
Foredraget handler om at være pårørende til en døende og bygger dels på Annas bog "Søster til låns" og dels på hendes personlige oplevelser med at miste en elsket lillesøster.

Oplevelsen er almengyldig og almindelig – vi kommer alle sammen til at miste nogen, vi elsker. Alligevel er det svært at tale om, hvad der sker, når alt håb er opgivet: Hvordan ser man et elsket og døende menneske i øjnene? Og hvordan overlever man det savn og den ensomhed, som døden bringer med sig?

Foredraget er en personlig beretning om at overleve en alvorlig krise, hvor Anna kommer med bud på svar til de svære spørgsmål, man bliver konfronteret med – svar, som hun blandt andet er nået frem til gennem samtaler med blandt andre præster og psykologer. Og om det tomrum der opstår, når et menneske, vi elsker, dør. Fordi selvom livet fortsætter for de overlevende, så bliver det aldrig helt som før. Derfor er Annas foredrag også en beretning om, hvordan man finder frem til de livsbekræftende dimensioner i en historie om sygdom, angst, død og savn – en historie, som er fortalt uden ansigtet lagt i bedemandsfolder.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Anna Bridgwater holder.

Foredrag med Lone Kühlmann

Lone Kühlmann

Lone Kühlmann er en engageret, populær og provokerende foredragsholder og ordstyrer. Lone har meget ...
Foredrag med Trine Sick

Trine Sick

Trine Sick er journalist, kommunikationsrådgiver og forfatter. I 16 år udlevede hun sit journalistis...
Foredrag med Ole Sønnichsen

Ole Sønnichsen

Ole Sønnichsen er journalist og forfatter. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og San Fr...
Foredrag med Jørgen Lange Thomsen

Jørgen Lange Thomsen

Jørgen Lange Thomsen er professor ved Retsmedicinsk Institut ved Syddansk Universitet i Odense. Han ...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere