35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Anne Mette Lauritzen

Forfatter og forsker i ytringsfrihedens vilkår i den digitale verden
Anne Mette Lauritzen forsker i ytringsfrihedens nye vilkår på internettet på Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet. Sammen med professor Frederik Stjernfelt har hun skrevet den anmelderroste bog “Dit opslag er blevet fjernet – techgiganter og ytringsfrihed” (2018).

Anne Mette er en kompetent og engageret formidler, som formår at forklare komplekse problemer på en klar og koncis måde. Hendes foredrag kaster kritisk lys over højaktuelle emner, som berører alle, der bruger digitale platforme som Facebook, Twitter og Google.

Da emnerne henvender sig til en bred målgruppe – brugere, forskere, journalister og politikere – bliver foredraget skræddersyet, så det passer til den enkelte målgruppe. Alle kommer til at gå betydeligt klogere ud, end de gik ind.

Anne Mette er desuden en aktiv kritiker i den offentlige debat. Hun har blandt andet diskuteret sociale mediers rolle i valgkampen (DR2 Deadline) og analyseret diverse censuraktioner mod højreekstreme stemmer på Facebook (P1 Orientering).

På nuværende tidspunkt arbejder hun freelance på Dagbladet Information. Her skriver hun anmeldelser af de nyeste techbøger og laver skarpe analyser af de seneste begivenheder i Silicon Valley. Hendes foredrag vil derfor altid trække på de mest aktuelle sager i et brandvarmt felt, som er under konstant forandring.

Forespørg på Anne Mette Lauritzen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Anne Mette Lauritzen

Dit opslag er blevet fjernet – ytringsfrihed og techgiganter

Engang troede vi, at internettet var en ny verden, hvor radikal informations- og ytringsfrihed var i højsædet. Det var fortællingen om oplysningens nye guldalder. Techgiganter som Facebook, Twitter og Google ville fremme global oplysning, forbinde mennesker og skabe helt nye muligheder for ytringsfrihed på internettet.

I dag oplever vi, at ytringsfriheden er under pres, fordi techgiganterne udøver monopollignende magt over den offentlige samtale. De begynder i stigende grad at fjerne ytringer, bekæmpe rettigheder og forvride offentligheden. Hvad skete der? Hvorfor blev oplysningsprojektet vendt på hovedet?

I foredraget tager Anne Mette Lauritzen afsæt i sin aktuelle bog “Dit opslag er blevet fjernet – techgiganter og ytringsfrihed” og giver det første sammenhængende overblik over ytringsfrihedens nye vilkår på internettet. Hun kritiserer techgiganternes voksende magt og diskuterer, hvilke initiativer der kan tages mod den nye censur på internettet.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Anne Mette Lauritzen holder.

Foredrag med Vincent F. Hendricks

Vincent F. Hendricks

Vincent F. Hendricks foredrag bringer de filosofiske tanker i spil og gør igen filosofien højaktuel....
Foredrag med Pernille Tranberg

Pernille Tranberg

Pernille Tranberg rådgiver virksomheder, organisationer og offentlige organisationer om dataetik og ...
Foredrag med Mads Vestergaard

Mads Vestergaard

Mads Vestergaard forsker i opmærksomhedsøkonomi, politiske bobler, fake news og postfaktuelt demokra...
Foredrag med Silas L. Marker

Silas L. Marker

Silas L. Marker forsker i identitetspolitik, populisme, misinformation, magt og sociale medier på Ce...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere