35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Camilla Mehlsen

Ekspert i digital dannelse og fremtidens kompetencer.
Camilla Mehlsen er specialist i børn og unges digitale adfærd, vaner og digital dannelse. Hun er leder af den didaktiske enhed i forsknings- og undervisningsprojektet Digital (Ud)Dannelse (D.U.D.E) ved Københavns Universitet. Camilla er desuden ekstern konsulent for Danmarks Evalueringsinstitut. Camilla Mehlsen er forfatter til ”Teknologiens testpiloter - 10 ting der ruster børn og unge til en digital fremtid”. Hun er en kritisk teknologioptimist, som beskæftiger sig med, hvordan den smarte teknologi kan bruges smartest muligt. Camilla har i flere år skrevet om og undersøgt det digitale liv, hvor hun især har fokuseret på børns og unges læring og medievaner. I den sammenhæng har hun bl.a. været i Singapore, USA, Canada, Belgien, Frankrig og England.

Camilla Mehlsen holder foredrag om bl.a. digital dannelse og fremtidens kompetencer og rådgiver uddannelsesinstitutioner, fonde og organisationer om digitalisering. Camilla er tidligere forlagschef for Danmarks Pædagogiske Universitetsforlag, redaktør af magasinet Asterisk, kommunikationsleder for Learning Lab Denmark, analyseskribent for Politiken, blogger på Politiken.dk med bloggen Zeitgeist, vært for MediaWatchs podcast om medietendenser og journalist på Information. Forfatter til Globalisterne og medredaktør af Tankestreger - tværvidenskabelige nybrud.

Forespørg på Camilla Mehlsen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Camilla Mehlsen

Hvordan bliver vi digitalt dannede?

Der findes mange ubehagelige fænomener i den digitale sfære. Hate speech, shitstorme, fake news, hævnporno, informationsoverload og digital afhængighed er for mange hverdag. I dag er ’Digital dannelse’ et kendt begreb – men der er bestemt ikke en fælles mening om, hvad det vil sige at være digitalt dannet. Camila Mehlsen vil i dette foredrag komme med sit bud på, hvad 'digitalt dannet' indebærer.

Der er sket en eksplosion af smartphones og sociale medier, og det har medført, at det digitale liv møder flere og flere udfordringer. Vi ved det alle sammen, og vi diskuterer det i flæng, men hvordan når vi næste step af digital dannelse? Dette spørgsmål forsøger Camilia Mehlsen at svare på i foredraget.

Camila Mehlsen og Vincent F. Hendricks diagnosticerer i bogen "Hvordan bliver vi digitalt dannede?" den digitale tids børnesygdomme og undersøger, hvordan vi kan undgå at børnesygdommene bliver kroniske lidelser med digital dannelse.
Forespørg på dette foredrag

Teknologiens Testpiloter

De digitale indfødte er betegnelsen for den generation af børn og unge, som er vokset op med de digitale medier som en naturlig del af deres hverdag og ikke mindst i deres sociale liv. Men bare fordi man er født ind i et højt digitaliseret samfund, er det så ensbetydende med at man forstår, hvordan man begår sig fornuftigt i det? Det er det ikke ifølge Camilla Mehlsen og i dette foredrag fremlægger hun sine pointer underholdende og kløgtigt på hvorfor. Under foredraget kommer Camille Mehlsen også omkring, hvordan man så bedst muligt kan forberede sine børn og unge til den digitale fremtid. Herunder hvordan man, kan inddrage de digitale medier i undervisningen og generelt hjælpe de unge med at blive mere bevidste om deres brug af medier. Camilla Mehlsen kommer også forbi temaer som social og etisk bevidsthed.
Forespørg på dette foredrag

Digital Dannelse

Camilla Mehlsen holder foredrag om digital dannelse, børns og unges digitale mediekultur, medietendenser, fremtidens kompetencer og uddannelse i en digital tid. Camilla holder desuden kurser og workshops og er en garvet moderator for konferencer og debatter om især medier og uddannelse.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Camilla Mehlsen holder.

Foredrag med Jeppe Søe

Jeppe Søe

I sin lange karriere har Jeppe Søe været ansat på TV2, DR og TV3, men er i dag debattør, medierådgiv...
Foredrag med Malene Charlotte Larsen

Malene Charlotte Larsen

Malene Charlotte Larsen er en af Danmarks førende eksperter i sociale medier og digital ungdomskultu...
Foredrag med Vincent F. Hendricks

Vincent F. Hendricks

Vincent F. Hendricks er professor i formel filosofi og leder af Center for Information og Boblestudi...
Foredrag med Imran Rashid

Imran Rashid

Imran Rashid kaster i sine tankevækkende foredrag lys over konsekvenserne af den rivende digitale ud...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere