35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Camilla Mehlsen

Ekspert i digital dannelse, medietendenser og fremtidens kompetencer
Camilla Mehlsen er medie- og uddannelsesrådgiver med speciale i medieadfærd og digital dannelse.

Hun har i flere år skrevet om og undersøgt digital kommunikation og læring, hvor hun især har fokuseret på børn og unge. Hun udtaler sig ofte til aviser, radio og tv om digitale vaner og medietendenser. Som skribent og kommentator er hun en vigtig stemme i debatten om, hvordan teknologien former vores nutid og fremtid. Hun er medlem af DJØF’s TechDK Kommission, der skal komme med løsningsforslag til, hvordan vi regulerer nuværende og kommende teknologier for at skabe et samfund i balance.

Camilla er didaktisk leder af forsknings- og undervisningsprojektet Digital (Ud)Dannelse (D.U.D.E) ved Københavns Universitet og redaktør af undervisningsbogen “LIKE" sammen med Vincent F. Hendricks. Hun er desuden forfatter til “Hvordan bliver vi digitalt dannede?” (sammen med Vincent F. Hendricks) og ”Teknologiens testpiloter - 10 ting der ruster børn og unge til en digital fremtid”. Hun har tidligere arbejdet som kommunikationschef, strategisk rådgiver, journalist og blogger.

Camilla er en erfaren og engageret oplægsholder og moderator, der med stor autoritet, tankevækkende eksempler og et nærværende blik for publikum fanger opmærksomheden og giver publikum stof til eftertanke og omtanke.

Forespørg på Camilla Mehlsen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Camilla Mehlsen

Fremtidens kompetencer

Digitalisering er den absolut største fremdrift der ses i samfundet. De nye medier og medialiseringen har på rekordtid forandret vores måder at kommunikere, lære og leve på. “Robotterne kommer” er ikke uhåndgribelig fjern fremtid; de er her allerede.

Nutidens folkeskoleelever kommer som voksne til at få jobtyper, som vi endnu ikke har set, og som slet ikke eksisterer i dag. Den Fjerde Industrielle Revolution er rammen for dette foredrag. Camilla giver en skarp analyse af fremtidens kompetencer og “det 21. århundredes kompetencer”, og hun kommer med sine bud på, hvad vi (og særligt vores børn og unge) skal lære i en digital tid.
Forespørg på dette foredrag

Hvordan bliver vi digitalt dannede?

Der findes mange ubehagelige fænomener i den digitale sfære. Hate speech, shitstorme, fake news, hævnporno, informationsoverload og digital afhængighed er for mange hverdag. I dag er ’Digital dannelse’ et kendt begreb – men der er bestemt ikke en fælles mening om, hvad det vil sige at være digitalt dannet. Camila Mehlsen vil i dette foredrag komme med sit bud på, hvad 'digitalt dannet' indebærer.

Der er sket en eksplosion af smartphones og sociale medier, og det har medført, at det digitale liv møder flere og flere udfordringer. Vi ved det alle sammen, og vi diskuterer det i flæng, men hvordan når vi næste step af digital dannelse? Dette spørgsmål forsøger Camilia Mehlsen at svare på i foredraget.

Camila Mehlsen og Vincent F. Hendricks diagnosticerer i bogen "Hvordan bliver vi digitalt dannede?" den digitale tids børnesygdomme og undersøger, hvordan vi kan undgå at børnesygdommene bliver kroniske lidelser med digital dannelse.
Forespørg på dette foredrag

Teknologiens Testpiloter

De digitale indfødte er betegnelsen for den generation af børn og unge, som er vokset op med de digitale medier som en naturlig del af deres hverdag og ikke mindst i deres sociale liv. Men bare fordi man er født ind i et højt digitaliseret samfund, er det så ensbetydende med at man forstår, hvordan man begår sig fornuftigt i det? Det er det ikke ifølge Camilla Mehlsen og i dette foredrag fremlægger hun sine pointer underholdende og kløgtigt på hvorfor. Under foredraget kommer Camille Mehlsen også omkring, hvordan man så bedst muligt kan forberede sine børn og unge til den digitale fremtid. Herunder hvordan man, kan inddrage de digitale medier i undervisningen og generelt hjælpe de unge med at blive mere bevidste om deres brug af medier. Camilla Mehlsen kommer også forbi temaer som social og etisk bevidsthed.
Forespørg på dette foredrag

Digital Dannelse

Camilla Mehlsen holder foredrag om digital dannelse, børns og unges digitale mediekultur, medietendenser, fremtidens kompetencer og uddannelse i en digital tid. Camilla holder desuden kurser og workshops og er en garvet moderator for konferencer og debatter om især medier og uddannelse.
Forespørg på dette foredrag

Identitet og like-kultur

Et 'like' på sociale medier som Facebook eller Instagram er i dag den mest udbredte gestus mellem mennesker. Men hvad betyder like-kulturen for os som mennesker? Hvilken effekt har det på identitetsdannelse, kropsidealer, spejling, normer og meningsdannelse? Hvordan påvirker likes, sammenligning og selvfremstilling trivsel og selvværd? Hvilken betydning har det for relationer, at en stadig større del af vores kommunikation er ansigtsløs og erstattet med skærme og tastatur? Med udgangspunkt i tankevækkende eksempler og samfundstendenser giver Camilla sit publikum en indsigt i, hvordan like-kulturen og den redigerede virkeligheds mekanismer påvirker såvel det enkelte individ som fællesskabets og samfundets normer.
Forespørg på dette foredrag

Forskningsformidlingens ABC

Forskningsformidling kommer mere i fokus og bliver en stadig vigtigere disciplin for forskere, universiteter og andre videninstitutioner. Men hvad vil det egentlig sige at formidle forskning, og til hvilke målgrupper skal det gøres? Hvilke problemer og dilemmaer skal man som forsker være særligt opmærksom på i sin formidling? Med udgangspunkt i over 15 års erfaring med forskningsformidling og strategisk kommunikation for vidensinstitutioner beretter Camilla Mehlsen om forskningsformidlingens ABC
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Camilla Mehlsen

Referencer:


“Forældrene var yderst tilfredse med Camillas foredrag, særligt at hun havde en mening om de forskellige aspekter af digital dannelse og kom med nogle gode råd. Også lærerne i både grundskolen og gymnasiet var glade for arrangementet, som blev ivrigt drøftet til frokosten næste dag. Flere gav udtryk for, at de havde lært noget nyt."
- Rektor Anne Birgitte Klange, N. Zahles Gymnasieskole

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Camilla Mehlsen holder.

Foredrag med Jeppe Søe

Jeppe Søe

I sin lange karriere har Jeppe Søe været ansat på TV2, DR og TV3, men er i dag debattør, medierådgiv...
Foredrag med Malene Charlotte Larsen

Malene Charlotte Larsen

Malene Charlotte Larsen er en af Danmarks førende eksperter i sociale medier og digital ungdomskultu...
Foredrag med Vincent F. Hendricks

Vincent F. Hendricks

Vincent F. Hendricks foredrag bringer de filosofiske tanker i spil og gør igen filosofien højaktuel....
Foredrag med Imran Rashid

Imran Rashid

Imran Rashid kaster i sine tankevækkende foredrag lys over konsekvenserne af den rivende digitale ud...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere