Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen

Vinderne af Cavlingprisen 2017 med "Bullshit"
Camilla Stockmann er uddannet cand.mag i Moderne Kultur, og er tilknyttet dagbladet Politiken som journalist. Hun har bl.a. udgivet bøgerne ’Michael Laudrups Tænder’ og ’Charlie. Hotel. Oscar. Kilo.’, begge sammen med Maise Njor. I 2009 modtog hun desuden Hørup-prisen for sin undersøgende journalistik. Sammen med sin mand Janus Køster-Rasmussen har hun skrevet den dokumentariske bog ’Bullshit – fortællingen om en familie’.

Janus Køster-Rasmussen er cand.mag i retorik og journalist i DR. Han har modtaget flere internationale priser for sine dokumentarfilm og programmer, og stod i 2009 bag DR2-dokumentaren ’Mordet på Makrellen’.

Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen fik i 2018 tildelt den fineste hæder inden for dansk journalistik, nemlig Cavling-prisen for ’Bullshit’, der handler om taberne af Danmarks første rockerkrig. Bogen er baseret på mere end 100 mundtlige interview med bandemedlemmer, familier, kammerater, politifolk og pædagogisk personale. Derudover brugte forfatterne også et skriftligt kildemateriale på omkring 10.000 sider – politirapporter, retsdokumenter m.m. – fremskaffet gennem aktindsigt fra Rigsarkivet.

Forespørg på Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen

Bullshit - fortællingen om en familie

I dette tankevækkende foredrag tager Camilla og Janus afsæt i deres prisbelønnede bog om pigerne og drengene, der fandt en ny familie i bandelivet og lavede deres første rygmærke i den lokale ungdomsklub. Det er historien om hvordan unge kan gennemgå en forråelse, man i dag ville kalde radikalisering, og bevæge sig fra smårapserier til bandekriminalitet og til sidst drab.

Historien begynder med Pia fra Vestamager, som kun er 16 år, da hun i 1978 bliver kærester med det kriminelle bandemedlem Makrel. To drab begået med seks dages mellemrum bringer parret sammen: Makrels skolekammerat er skudt på Daddy’s Dance Hall i det indre København, og på Islands Brygge er en ung pædagogmedhjælper fra Pias vennekreds ramt i halsen af en haglbyge.

Nu søger Makrels bande og Pias venner hævn, og danner sammen klubben Bullshit og udkæmper Danmarks første rockerkrig mod fjenden, den amerikansk funderede klub Hells Angels. Krigen udvikler sig til de voldsomste væbnede kampe i Danmark siden anden verdenskrig, og op gennem 1980’erne bliver yderligere seks Bullshit-medlemmer likvideret. Den ene af dem er Makrel, der for øjnene af Pia bliver skudt med et automatvåben af Hells Angels-rockeren Jønke.

Hvor kom drengene og pigerne i Bullshit fra, hvorfor gik de ind i bandelivet og hvordan endte de med efter at gøre sig skyldige i drab på en uskyldig mand, som de efterfølgende støbte ned i et betongulv? Glæd jer til et spændende og højst aktuelt foredrag om krig, kærlighed og forråelsens natur.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen

"Selvom Janus måtte holde foredraget uden Camilla, var det et fremragende foredrag. Der var ca.25 deltagere, som alle var tilfredse og gerne ville kommentere og spørge efter foredraget. En fin oplevelse, der kan anbefales"
- Marianne Bille Poulsen, Avedøre Bibliotek 

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen holder.

Foredrag med Peer Kaae

Peer Kaae

Peer Kaae holder indlevelsesrige foredrag på baggrund af sit forfatterskab. Peer har bl.a. forfattet...
Foredrag med Finn Nørbygaard

Finn Nørbygaard

Finn Nørbygaard er bedst kendt for sine mange succeser på showturneer, fjernsynsreklamer, TV-shows o...
Foredrag med Peter Øvig Knudsen

Peter Øvig Knudsen

Peter Øvig Knudsen (f. 1961) har modtaget Cavling prisen, Læsernes Bogpris, Den Berlingske Journalis...
Foredrag med Anders Wejrup

Anders Wejrup

Anders Wejrup har haft Nordisk Fjer sagen helt tæt inde på kroppen de seneste mere end 25 år. Fra 19...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere