35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Charlotte Clemmensen

Forfatter og familiepsykolog
Charlotte Clemmensen beskæftiger sig til daglig med familieliv og børn, både i sit virke som foredragsholder og psykolog. Hendes foredrag er især er populære hos daginstitutioner.
Tre spørgsmål og temaer optager især Charlotte Clemmensens arbejde som psykolog:
Hvordan får man en travl hverdag til at fungere?
Hvordan kommer man bedst muligt igennem en skilsmisse?
Og hvad kan man som forældre gøre for at øge sit barns selvværd?
Med sin både teoretiske og praktiske tilgang til emnerne giver Charlotte deltagere en solid baggrundsforståelse for familielivets dynamikker, og konkrete råd, som kan få hverdagen i familien til at fungere optimalt.
Charlotte Clemmensen er uddannet psykolog fra Danmarks Pædagogiske Universitet og har været privatpraktiserende psykolog siden 2003. Hun er forfatter til bogen “Baby på vej – den allerførste tid som mor og far”.
Charlottes inspirerende og tankevækkende foredrag egner sig især til forældre og fagpersoner inden for det pædagogiske/psykologiske og sundhedsfaglige område.

Forespørg på Charlotte Clemmensen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Charlotte Clemmensen

Familielivet på godt og ondt – opdragelse, grænser og selvværd

Når man bliver forældre får man ikke blot en stor gave, man får også en stor opgave! Der er mange udfordringer som forælder, og vi stiller os selv konstant spørgsmål undervejs. Har børn brug for grænser, og hvornår? Hvordan opdrager man børn ? Hvordan hjælper man sine børn til et godt selvværd? Hvordan passer man på vores parforholdet? Det er ikke altid let at navigere i alle de gode råd, meninger og holdninger. Emnerne er til evig debat og der er mange holdninger og meninger at forholde sig til.
I dette foredrag fortæller Charlotte Clemmensen om hvordan den gode stemning, nærvær, og almen tilfredshed, og naturlige grænser og opdragelse er livsvigtige vitaminer for familielivet.
I foredraget sætters der bl.a. fokus på emner som:
– At gå fra at være kærestepar til at blive et forældrepar.
– Den gode stemning.
– Kommunikation i familien.
– Børnenes selvværd.
– Opdragelse og grænsesætning.
Forspørg på dette foredrag

Hjælp dit barn til et godt selvværd

Som forældre ønsker alle det bedste for deres børn. Alle ønsker, at de udvikler sig til kærlige, sunde og fornuftige mennesker, som har mod på - og lyst til alle de små og store udfordringer, som livet byder på. Vi bliver tilfredse og glade forældre, når børnene stråler af gå-på-mod og skinner af harmoni. Men i vores iver, har vi tendens til at rose vores børn igen og igen og for alt, det, som de foretager sig. Men er det dét, som vores børn har brug for, når vi ønsker børn, der tror på sig selv og er glade?
I dette foredrag fortæller Charlotte Clemmensen gennem eksempler fra hverdagen, hvad forældre aktivt kan gøre for at hjælpe deres børn med at udvikle stærke selvværd. Hun forklarer, hvordan man gennem oprigtig interesse, nærvær og personlig respons kan være med til at give barnet en følelse af at være hørt og værdsat.
Deltagerne får desuden et indblik i den vigtige forskel på anerkendelse og ros. Forståelsen heraf er essentiel for at give barnet en følelse af at være god nok, præcist som hen er. Få inspiration i dette foredrag fyldt med input, der gør det muligt at sætte endnu flere plusser ind på barnets selvværdskonto.
Forspørg på dette foredrag

Børn i skilsmissefamilie – Hvad stiller vi op

En skilsmisse er altid en katastrofe for et barn, men den behøver ikke nødvendigvis at få katastrofale konsekvenser. Sådan lyder Charlotte Clemmensens hovedbudskab i dette foredrag målrettet personale og forældre på institutioner og skoler. Forældre skal ikke nødvendigvis gå hånd i hånd hele livet – heller ikke selvom de har børn sammen. Men at være familie stopper ikke, bare fordi man bliver skilt. Man er nu blot familie på nye og anderledes betingelser. Jo mere viden man har – som personale og forældre – jo bedre kan man sikre, at børnene trives bedst muligt, både under og efter skilsmissen og både hjemme, i institutionen og på skolen.
Charlotte Clemmensen deler ud af sine erfaringer fra arbejdet med børn i skilsmisse. I foredraget giver hun sit professionelle bud på en række centrale spørgsmål:
– Hvilke behov og reaktioner har børn i skilsmissefamilier?
– Hvordan skaber vi åbenhed mellem forældre /skole og daginstitution?
– Hvordan taler vi med børn om skilsmissen?
– Hvilken betydning har samarbejdet for børnene?
– Hvad stiller vi op, når skilsmissen er meget konfliktfyldt og samarbejdet er svært?
– Hvordan kan vi forstå børns reaktioner: skyld, sorg, vrede, angst, nedtrykthed, loyalitetskonflikter?
– Hvad stiller man op overfor barnet, når mor og far får nye kærester?
– Hvad indeholder en god handleplan på skolen og institutionen?
Forspørg på dette foredrag

Mere information om Charlotte Clemmensen

Referencer:

"Du ramte lige de rigtige steder og du ramte meget fint og godt med eksemplerne. Vi var yderst tilfredse."
- Institutionsleder Marianne Manley Hansen, Børnehaven Dybendalsvej

"Forældrene har givet positiv respons. De synes du gav gode eksempler og var jordnær. De sagde der var god grund til at lytte til hvad du sagde- og de kom aldrig til at kede sig! Positiv respons til dig – vi vil gerne bruge dig igen."
- Institutionsleder Marlene Bjerregaard, Integreret Institution Sankt Johannesgården

"Tak for et super godt foredrag i går aftes – jeg synes jeg fik meget med fra dit foredrag og du kom godt omkring det at være forældre. At det ikke altid så rosenrødt som det ser ud. Jeg blev meget optaget af det med opdragelse og ros – det fik mig til at tænke over hvordan og hvornår jeg skal rose og hvornår jeg skal anerkende og bekræfte. Jeg kunne se mig selv i de eksempler du beskrev om at komme til at overrose sit barn. Jeg kunne også rigtig godt lide, at du opfordrede til at sortere i alle de gode råd der kommer alle steder fra – sortere i dem og kun bruge dem man føler er rigtige. Jeg synes jeg fik meget med hjem fra dit foredrag."
- Jack Grønbeck, Børnebiksen Svendborg

 

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere