Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Charlotte Rørth

Et møde mellem en moderne livsstil og Jesus
Charlotte Rørth er journalist uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i1987. Hun har siden 2003 været journalist på Nordjyske Medier, hvor hun har skrevet interviews og baggrundsartikler om køn, kultur, samfundstendenser og tro.

Charlotte er engageret i det litterære miljø og medarrangør af litteraturfestivalen Ordkraft. Hun er derudover forfatter til bogen "Jeg mødte Jesus” fra 2015, der var hendes debut som forfatter, "Vi mødte Jesus" fra 2017 og "Gud, du er jo lige her" fra 2019. Dette kan du også opleve et Charlotte Rørth foredrag om.

Forespørg på Charlotte Rørth og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Charlotte Rørth

Jeg mødte Jesus

I sit personlige og tankevækkende foredrag agerer Charlotte Rørth værtinde for de mange tabu-nedbrydende debatter, vi ser herhjemme, hvilket også er formålet med Charlottes bøger. Ud fra sin første bog “Jeg mødte Jesus – bekendelser fra en modvillig troende” og nummer to “Vi mødte Jesus – og hvad kommer det andre ved”, fortæller Charlotte om sit og andres personlige møde med guddommelige begivenheder, der normalt ikke kan forklares ud fra vores logiske og rationelle sind.

Dette Charlotte Rørth foredrag tager særligt afsæt i bogen "Jeg mødte Jesus", der handler om Charlotte selv. Hun var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Jesus bogstaveligt talt viste sig for hende og talte til hende i et sakristi i byen Úbeda i Spanien. Oplevelsen var et mentalt og fysisk lynnedslag, der tvang Charlotte til at tage sit moderne rationelle liv op til overvejelse, og som hun derefter skrev bogen omkring. Charlottes foredrag egner sig særlig godt til biblioteker og på aftenskoler, kirker, sognegårde og forsamlingshuse og der er altid anledning til god debat efterfølgende debat.
Forespørg på dette foredrag

Vi mødte Jesus

Dette Charlotte Rørth foredrag baserer sig på bogen "Vi mødte Jesus. Og hvad kommer det andre ved". I den dokumenterer journalist og forfatter Charlotte Rørth, at hver anden af os har en eller anden form for oplevelse i løbet af vores liv, som vi kalder religiøs, åndelig eller spirituel. Har vi ikke selv haft oplevelser, kender vi flere, der har. Men vi det måske ikke. De tier. Hun har selv modtaget flere end 1000 beretninger fra andre, efter at hun udgav "Jeg mødte Jesus" om sine egne erfaringer.

Fælles for de op mod 50 spirituelle hændelser, hun omtaler i foredraget og for mange af de mennesker, hun taler med, er, at oplevelserne har været tabubelagte, og at de ikke er blevet fortalt til andre - før nu. Det gælder blandt andet journalisten Jesper, lægen Jette, og BMW-direktøren, nu søster Mechtild. I bogen interviewer Charlotte Rørth også forskere, som kommer med naturvidenskabelige forklaringer på fænomenerne, og teologer, der advarer mod personfiksering, og samfundsforskere, der ser en åbenhed om det enkelte menneskes tro og oplevelser som et råb i tiden mod magtfuldkommenhed og fremmedgørelse.
Forespørg på dette foredrag

Gud, du er jo lige her

Kan man snakke med Gud i sin baghave uden at blive anset for at være skør? Skal man gå i kirke hver søndag, hvis man er troende? Er der plads i den danske folkekirke til mennesker, der har haft religiøse oplevelser? Det er nogle af de spørgsmål, forfatter og journalist Charlotte Rørth tager op i sin nye bog "Gud, du er jo lige her?", (februar 2019). Foredraget vil handle om, hvordan man kan leve som troende i Danmark i dag. Og om hvilke valg man selv må træffe, hvad end man har haft oplevelser eller ej.

Halvdelen af os lever - som Charlotte Rørth - med hændelser, vi selv kalder guddommelige eller overnaturlige, men det kan være endog meget svært at finde ud af, hvordan man skal leve med oplevelserne. Og hvordan, de kan komme samfundet til gavn. Charlotte Rørth giver sit bud, og efter foredraget er der tillidsfuld debat.
Forespørg på dette foredrag

Sorg og selvmord - at leve videre med dem, man elsker.

Vi mister alle dem, vi elsker. Før eller siden. Og smerten er enorm. Hvordan lever vi videre? Og hvorfor tier vi om at leve med vores døde. Forfatter og journalist Charlotte Rørth har mistet mormor, morfar, farmor, farfar og oldeforældre, der alle døde som gamle, mens hendes yngste søn kun var 22 år, da han tog livet af sig. Findes der en formel for sorg? Kan troen hjælpe? Er man for altid ensom i sorgen? Kom og mød hinanden, fagfolk og sørgende, til en nænsom og varsom aften, der kan lede jer varmt videre til et liv med sorg.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Charlotte Rørth

Referencer:

"Jeg har fået så mange positive tilbagemeldinger og er selv fortsat fyldt af Charlottes ord og fremtræden. Det var en fantastisk givende aften med et Charlotte Rørth foredrag på mange planer."
- Bettina Krarup, Draaby og Skoven pastorat

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Charlotte Rørth holder.

Foredrag med Martin Herbst

Martin Herbst

Martin Herbst er en livlig debattør i radioen og på TV, hvor han her er kendt for sit store engageme...
Foredrag med Iben Krogsdal

Iben Krogsdal

Religionsforsker og forfatter. Foredrag om moderne salmedigtning og danskernes religiøsitet. Iben ...
Foredrag med Kjeld Holm

Kjeld Holm

Kjeld Holm er født i 1945. Kjeld er teolog, men også mag.art i idehistorie. Han har været gymnasie- ...
Foredrag med Erik Norman Svendsen

Erik Norman Svendsen

Erik Norman Svendsen er født i 1941 i København. Han er uddannet teolog fra Købehavns Universitet i ...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere