Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Charlotte Rørth

Et møde mellem en moderne livsstil og Jesus
Charlotte Rørth er journalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole, 1987, og forfatter til en række journalistiske og tabuenedbrydende bøger, udgivet på Gyldendal."Jeg mødte Jesus” fra 2015, var hendes debut som forfatter og handler om hendes egen overraskelse, "Vi mødte Jesus" fra 2017 indeholder interview med blandt andre Suzanne Brøgger, en nonne, flere forskere og dokumenterer, at over 50 % af os har haft spirituelle oplevelser. “Gud, du er jo lige her”, 2019, tager livtag med at leve med en dyb sorg og finde fodfæste i et moderne Danmark.

Forespørg på Charlotte Rørth og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Charlotte Rørth

Med rank ryg. En fortælling om tro og moderskab

Den erfarne journalist Charlotte Rørth var helt uforberedt og havde intet ønske om, at det skulle ske, men en dag stod Jesus lyslevende foran hende og talte til hende i 15-20 minutter. Efter det var hun nervøs for at læse i Bibelen. Hvad nu, hvis teksterne bekræftede det nedladende syn på kvinder, mænd både i og udenfor kirkerne igennem århundreder har udvist? Det modsatte skete. Midt inde i nogle af de mest kendte fortællinger med Jesus og Maria fandt hun støtte til at være kvinde i dag. Fordi hun vovede at læse bogen med en moderne kvindes blik, fandt hun opbakning til at ranke ryggen, når hun ellers blev krumbøjet af nedrig behandling eller dyb sorg. Men hvordan gør man? Og kan mænd gøre det samme?
Høre Charlotte Rørth tale om at leve nutidigt med en gammel tro og deltag i en livgivende debat med hende og publikum.
Forespørg på dette foredrag

Jeg mødte Jesus

I sit personlige og tankevækkende foredrag agerer Charlotte Rørth værtinde for de mange tabu-nedbrydende debatter, vi ser herhjemme, hvilket også er formålet med Charlottes bøger. Ud fra sin første bog “Jeg mødte Jesus – bekendelser fra en modvillig troende” og nummer to “Vi mødte Jesus – og hvad kommer det andre ved”, fortæller Charlotte om sit og andres personlige møde med guddommelige begivenheder, der normalt ikke kan forklares ud fra vores logiske og rationelle sind.

Dette Charlotte Rørth foredrag tager særligt afsæt i bogen "Jeg mødte Jesus", der handler om Charlotte selv. Hun var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Jesus bogstaveligt talt viste sig for hende og talte til hende i et sakristi i byen Úbeda i Spanien. Oplevelsen var et mentalt og fysisk lynnedslag, der tvang Charlotte til at tage sit moderne rationelle liv op til overvejelse, og som hun derefter skrev bogen omkring. Charlottes foredrag egner sig særlig godt til biblioteker og på aftenskoler, kirker, sognegårde og forsamlingshuse og der er altid anledning til god debat efterfølgende debat.
Forespørg på dette foredrag

Vi mødte Jesus

Dette Charlotte Rørth foredrag baserer sig på bogen "Vi mødte Jesus. Og hvad kommer det andre ved". I den dokumenterer journalist og forfatter Charlotte Rørth, at hver anden af os har en eller anden form for oplevelse i løbet af vores liv, som vi kalder religiøs, åndelig eller spirituel. Har vi ikke selv haft oplevelser, kender vi flere, der har. Men vi det måske ikke. De tier. Hun har selv modtaget flere end 1000 beretninger fra andre, efter at hun udgav "Jeg mødte Jesus" om sine egne erfaringer.

Fælles for de op mod 50 spirituelle hændelser, hun omtaler i foredraget og for mange af de mennesker, hun taler med, er, at oplevelserne har været tabubelagte, og at de ikke er blevet fortalt til andre - før nu. Det gælder blandt andet journalisten Jesper, lægen Jette, og BMW-direktøren, nu søster Mechtild. I bogen interviewer Charlotte Rørth også forskere, som kommer med naturvidenskabelige forklaringer på fænomenerne, og teologer, der advarer mod personfiksering, og samfundsforskere, der ser en åbenhed om det enkelte menneskes tro og oplevelser som et råb i tiden mod magtfuldkommenhed og fremmedgørelse.
Forespørg på dette foredrag

Gud, du er jo lige her

Kan man tale med Gud i sin baghave uden at blive anset for at være skør? Skal man gå i kirke hver søndag, hvis man er troende? Er der plads i den danske folkekirke til mennesker, der har haft religiøse oplevelser? Det er nogle af de spørgsmål, forfatter og journalist Charlotte Rørth tager op i den selvreflekterende "Gud, du er jo lige her?", 2019. Foredraget vil handle om, hvordan man kan leve som troende i Danmark i dag. Og om hvilke valg man selv må træffe, hvad end man har haft oplevelser eller ej.

Forespørg på dette foredrag

Sorg og selvmord - at leve videre med dem, man elsker.

Vi mister alle dem, vi elsker. Før eller siden. Og smerten er enorm. Hvordan lever vi videre? Og hvorfor tier vi om at leve med vores døde. Forfatter og journalist Charlotte Rørth har mistet mormor, morfar, farmor, farfar og oldeforældre, der alle døde som gamle, mens hendes yngste søn kun var 22 år, da han tog livet af sig. Findes der en formel for sorg? Kan troen hjælpe? Er man for altid ensom i sorgen? Kom og mød hinanden, fagfolk og sørgende, til en nænsom og varsom aften, der kan lede jer varmt videre til et liv med sorg.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Charlotte Rørth

Referencer:

"Jeg har fået så mange positive tilbagemeldinger og er selv fortsat fyldt af Charlottes ord og fremtræden. Det var en fantastisk givende aften med et Charlotte Rørth foredrag på mange planer."
- Bettina Krarup, Draaby og Skoven pastorat

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Charlotte Rørth holder.

Foredrag med Martin Herbst

Martin Herbst

Martin Herbst er en livlig debattør i radioen og på TV, hvor han her er kendt for sit store engageme...
Foredrag med Iben Krogsdal

Iben Krogsdal

Forfatter og tidligere religionsforsker. Foredrag om moderne salmedigtning, fællessang og tro/eksist...
Foredrag med Erik Norman Svendsen

Erik Norman Svendsen

Erik Norman Svendsen er født i 1941 i København. Han er uddannet teolog fra Købehavns Universitet i ...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere