Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Charlotte Weitze

Skønlitterær forfatter og klimapraktiker
Charlotte Weitze (f. 1974) har siden debuten i 1996 holdt foredrag med udgangspunkt i sit prisbelønnede og anmelderroste forfatterskab.
Romanerne og novellerne har ofte menneskets forhold til naturen som udgangspunkt, og er skrevet i den eventyrlige genre. Samtidig er de rodfæstet i den hverdagsverden vi kender, som således bliver sat til debat på en særdeles original måde.

De seneste to romaner har øko -og klimakrisen som tema. ”Rosarium” (2021) er en eventyrlig slægtsroman om mennesker, planter og alt det der er midtimellem. ”Den afskyelige” (2016) er en humoristisk cli-fi-roman om klimakrise, kærlighed og afskyelige snemænd. "Rosarium er desuden nomineret til DR Romanpris 2022 og Weekendavisens Litteraturpris.

Charlotte Weitze elsker at fortælle om sine researchprocesser, hvad den eventyrlige genre kan og lægger op til en debat om, hvorvidt kunsten kan være med til redde verden fra klima og økokrisen.

Sammen med sin familie har hun den klimaaktivistiske blog 2030-planen.dk, der handler om, hvordan familien over de sidste ti år har nedsat husstandens CO2-udledning markant.

Charlotte Weitze er uddannet folklorist, et studie der beskæftiger sig med eventyr og folketro. Ud over det har hun været radiovært, skrevet radiodramatik og audiowalks, og hun underviser i kreativ skrivning.

Forespørg på Charlotte Weitze og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Charlotte Weitze

Rosarium

Den velanmeldte romanen ”Rosarium” (forlag Gutkind) udkom i foråret 2021 til stor opmærksomhed og er allerede solgt til flere lande, og desuden nomineret til DR romanpris 2022. Det er en vildtvoksende slægtsroman om mennesker, planter og det der er midtimellem.

En ung pige slår rod i skoven, der er et kloster fuld af nonner, som lever af sollys og en botaniker på jagt efter en rose med usædvanlige egenskaber. Rosarium strækker sig fra slutningen af det 19. århundrede, til nutidens USA og videre ind i fremtiden. Det er en fortælling om at bære kimen til en livsform, hvor mennesker og natur indgår i en mere organisk sammenhæng.

Charlotte Weitze fortæller om, hvordan man skriver en roman med en plante som hovedpersonen.
Hun fortæller om sin omfattende research i planteriget, rejsen til polsk-russisk urskov Bialowieza, samt til den nye skov omkring atomkraftværket Tjernobyl.
Charlotte Weitze fortæller om, hvorfor opmærksomheden på planter er vigtig, hvis vi vil redde planeten og lægger op til debat om, hvorvidt litteraturen kan være med til at ændre verden.
Forespørg på dette foredrag

Den afskyelige

Romanen udkom i 2016, som en af de første danske cli-fi romaner. Romanen handler om Heidi, der mister sin søster i verdens sidste skisportsulykke og bliver kæreste med den behårede og storsvendende Kenneth, som fanastisk prøver at få verdens temperatur til at falde.
Romanen foregår i norden i en nær fremtid, hvor klimændringerne er slået igennem og er en humoristisk fortælling om kærlighed, de svære klimavalg og afskyelige snemænd.

I forbindelse med reseachen var Charlotte Weitze vært på en række udsendelser på Radio24 syv om kunst og klima, og hun var gæstekunster på Freewordcenter i London op til klimatopmødet i 2014.

Charlotte Weitze fortæller om researcharbejdet med romanen, hvordan man kan gøre klimakrisen morsom samt hvilke overvejelser omkring dystopi og håb, hun gjorde sig undervejs.
Forespørg på dette foredrag

2030-planen

Siden 2019 har Charlotte Weitze sammen med sin mand, Jacob Antvorskov, arbejdet målrettet på at reducere familiens CO2-udledning med grønne investeringer, vaneændringer og nytænkninger.

Tricket er simpelt: At implementere et par nye tiltag om året, hvilket kan være alt fra at skifte bank og pensionsselskab og isolere huset, til at skrue ned for kødforbruget. Sammen har de bloggen 2030-planen.dk og tror på, at den grønne omstilling også kan og skal komme nedefra. Jacob Antvorskov er lærer, handyman og leder på et biodynamisk landbrug med skoletilbud.

Charlotte krydrer foredraget med scener fra hendes cli-fi-roman "Den afskyelige" og planteromanen "Rosarium". Sammen fortæller de om, hvordan det er at leve et moderne familieliv med så lav CO2-udledning som muligt. De fortæller om, hvordan den første skitse til 2030-planen blev nedskrevet på bagsiden af et Anders And blad efter det fejlslagne klimatopmøde i København i 2009. Foredraget giver gode tips til, hvordan man selv kommer i gang og slutter evt. med en kort workshop.
Forespørg på dette foredrag

Forfatterskabet

Charlotte Weitze fortæller om sit forfatterskab med nedslag i forskellige værker; novellesamlinger og romaner, gerne skræddersyet efter ønske. Hun fortæller om inspiration, den kreative proces, om at blive kunstner i en ung alder, forfatterlivet, skrivekriser og hvordan man kommer igennem dem.
Charlotte Weitze fortæller om sin forkærlighed for den eventyrlig genre, og hvad hun mener den særligt kan. Hun fortæller om sit engagement i natur, klima og planter, og hvordan litteraturen måske kan være med til at bremse klima - og økokrisen. Og så læser hun selvfølgelig op fra sine værker undervejs.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Charlotte Weitze holder.

Foredrag med Tor Nørretranders

Tor Nørretranders

Tor Nørretranders er en faglitterær forfatter, som primært beskæftiger sig med det at være menneske....
Foredrag med Selina Juul

Selina Juul

Selina Juul er Danmarks førende ekspert på madspild, Årets Europæer 2020, prisvindende forfatter og ...
Foredrag med Anders Holst Bodin

Anders Holst Bodin

Anders Holst Bodin er efterspurgt foredragsholder inden for emner som klima, FN’s verdensmål og bære...
Foredrag med Nanna Hyldgaard Hansen

Nanna Hyldgaard Hansen

Nanna Hyldgaard Hansen er forfatter, foredragsholder og journalist. Hun har beskæftiget sig med økol...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere