35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Chris Holmsted Larsen

Historiker og forfatter. Foredrag om Carl Madsen og politisk ekstremisme.
Chris Holmsted Larsen er forfatter, konsulent og ekspert i politisk ekstremisme. Han har skrevet og er medforfatter til en række bøger, artikler og rapporter om politisk ekstremisme. Chris Holmsted Larsen betragtes som en af landets førende eksperter i politisk ekstremisme og har siddet i en lang række ekspertgrupper, følgegrupper m.m. omkring forebyggelse af politisk ekstremisme.

Chris har bl.a. skrevet bogen: ”Tiden arbejder for os. DKP og Vietnamkrigen 1963-1973” og rapporten ”Politisk ekstremisme i Danmark”. Han er desuden medforfatter til koldkrigsleksikonet ”Den kolde krig og Danmark”, ”Komintern og de dansk-sovjetiske relationer”, Besetze Deine Stadt! Häuserkämpfe ud Stadtentwicklung in Kopenhagen”.

Til dagligt er Chris ekstern lektor i historie ved RUC og konsulent i forebyggelse af politisk ekstremisme og radikalisering.

Chris Holmsted Larsen aktuel med bogen Den folkekære stalinist: en biografisk fortælling om sagføreren, kommunisten, forfatteren og mennesket Carl Madsen, der var en omstridt, polemisk, foragtet og beundret - en kommunistisk kulturpersonlighed. Bogen får fem stjerner og hjerter i Politiken, Kristeligt Dagblad og Jyllands-Posten og er blevet kaldt "En grundig, meget vellykket biografi" af Weekendavisens anmelder. Chris Holmsted Larsen vandt i 2017 Arbejderhistorieprisen for sin ph.d.-afhandling om Carl Madsen.

Forespørg på Chris Holmsted Larsen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Chris Holmsted Larsen

Carl Madsen – den folkekære stalinist

Foredraget er baseret på den kommende biografi om sagføreren, kommunisten, forfatteren og mennesket Carl Madsen.

Det er historien om et omstridt, polemisk, foragtet og beundret kommunistisk kulturpersonlighed, et helt igennem politisk menneske, der i sin samtid og i kampen om kulturen, politikken og erindringen udgjorde et af den danske kommunismes vigtigste kort. Fra kampen om retsopgøret efter besættelsestiden og op igennem den kolde krigs årtier satte han sit aftryk på fortællingen af danmarkshistorien og tryllebandt offentligheden som usvækket stalinist, revser af det borgerlige samfund og forsvarsadvokat i højt profilerede retssager.

I foredraget tages I med på en dramatisk rejse igennem en kommunistisk danmarkshistorie, der strækker sig fra mellemkrigstiden, over besættelsesårene og helt frem til den kolde krigs ophør – alt sammen spejlet igennem Carl Madsens turbulente liv, virke og eftermægle.
Forspørg på dette foredrag

Politiske ekstremisme – europæiske erfaringer før og nu

Foredraget er baseret på Chris Holmsted Larsens mangeårige virke som forsker, ekspert og konsulent i forebyggelse af politisk ekstremisme.
Hvorfor er ekstremisme et tilbagevendende problem i de liberale demokratier? Er vores demokrati truet? Og hvad kan vi gøre for at forebygge politisk ekstremisme. Det er nogle af de temaer og udfordringer som foredraget vil give et bud på. Det er en rejse igennem en blodig europæisk historie, hvor totalitarisme, terror og ekstremisme konstant har udfordret de europæiske stater og demokratier.
Foredragsholder har bl.a. skrevet rapporten ’Politisk ekstremisme i Danmark’ og har virket som konsulent, underviser og forsker i kommuner, ministerier og andre statslige institutioner i årrække.
Forspørg på dette foredrag

Revolution og kommunisme – kommunismens historie 1917-2017

Foredraget er baseret på Chris Holmsted Larsens forskning og undervisning i kommunismens historie og mange bøger og artikler om emnet.

2017 er 100-året for Den Russiske Revolution, der i 1917 omstyrtede det russiske monarki og under Lenins blodige ledelse erstattede det med verdens første kommunistiske statsdannelse. Foredragsholderen tager jer med på en rejse igennem et blodigt århundrede, der var præget af totalitarisme, statsterror, folkemord og to verdenskrige efterfulgt af den kolde krig
Det 20. århundrede er af den engelske historiker Eric Hobsbawm blevet betegnet som et ekstremernes århundrede, der igennem blodige revolutioner, folkemord, to verdenskrige og terror blev den historiske sum af en nådesløs systemisk overlevelseskamp imellem epokens tre store ideologier – kommunisme, fascisme og liberalisme. Foredragsholder fortæller historien om den russiske revolution, der sendte chokbølger igennem det europæiske kontinent, helt frem til 1991, hvor sovjetkommunismen endegyldigt kollapsede.
Forspørg på dette foredrag

Mere information om Chris Holmsted Larsen

Referencer:

"I anledning af Forskningens døgn fortalte Chris Holmsted  Larsen onsdag aften om sin grundige historiske forskning og ph.d.-afhandling med det mundrette navn 'Den stalinistiske systemkritiker - en undersøgelse af biografiens kommunismehistoriske potentiale med kommunisten Carl Madsen som biografisk objekt'. Foredraget var imidlertid ikke tørt som titlen på afhandlingen ellers antyder. Alle tilhørerne var meget begejstrede for det spændende oplæg om kommunisten, advokaten og mennesket Carl Madsen (1903-78). Carl Madsen var i en menneskealder glødende kommunist og et både kontroversielt og farverigt indslag i den offentlige debat." 
- Annette Forsberg de los Reyes, Taastrup Bibliotek

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere