Tlf.35 12 12 99

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Christina Hesselholdt

Skønlitteraturens byggesten: Forfatterens værktøjskasse.

Fotokredit: Lars Gundersen

Christina Hesselholdt

Passioneret skønlitterær forfatter med minimalistisk stil. Hendes unikke indsigt i litterære værker fascinerer og inspirerer læsere.

Uforpligtende forespørgsel på Christina Hesselholdt

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Christina

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Christina Hesselholdt er kendt for sin minimalistiske stil og evne til at skabe flere lag i sine tekster ved at lege med ord og betydninger. Få en unik indsigt i hendes litterære værker, når hun dykker ned i dem under hendes foredrag. Hendes bøger udfordrer ofte genrerne og skaber enestående læseoplevelser. Hun er en af Danmarks mest respekterede forfattere og en betydningsfuld stemme i moderne dansk litteratur.

Et foredrag med Cristina Hesselholdt giver jer:

  • Dyb indsigt romanen “Til lyden af sin egen tromme”  i Gustavas komplekse transformation og hendes oplevelser i globale og personlige kriser i 2022
  • Indblik i dokumentarromaner og  brug af virkelige personer og begivenheder som litterært fundament
  • Rejs gennem forfatterskab, fra de tidlige punktromaner til de seneste værker, med refleksioner over form, inspiration og litterær udvikling

En rejse ind i det litterære univers

Christina Hesselholdt (f. 1962) er en anerkendt dansk forfatter med en imponerende litterær karriere. Hun debuterede i 1991 med romanen “Køkkenet, gravkammeret & landskabet” og har siden udgivet i alt 16 romaner og novellesamlinger. Hendes seneste roman, “Feje blade sammen op mod vinden” fra 2021, har modtaget fremragende anmeldelser og er en af årets bedst bedømte romaner.

Christina har høstet en lang række priser for sit forfatterskab, herunder Kritikerprisen i 2010 og DR Romanprisen i 2017. I 2018 blev hun tildelt Det Danske Akademis Store Pris som en anerkendelse af hendes betydningsfulde bidrag til dansk litteratur. Hendes bøger er oversat til 10 sprog og har international anerkendelse.

Udover sit forfatterskab er Christina cand.phil. i litteraturvidenskab og har undervist på Forfatterskolen. Hun har også været medredaktør på litterære tidsskrifter som Banana split og Den Blå Port.

Book Christina Hesselholdt til et inspirerende foredrag om hendes forfatterskab og litterære virke.

Se foredrag med Christina Hesselholdt
Christina Hesselholdt foredrag

Til lyden af sin egen tromme

I dette foredrag beskriver Christina Hesselholdt baggrunden og arbejdet med sin seneste roman: “Til lyden af sin egen tromme”

Romanen forgår over en uge i februar 2022. Gustava, psykiater midt i 50’erne, tager til Tromsø for at tage sit eget liv, slidt af utallige arbejdsskift og flytninger; undervejs i flyet sker der noget der får hende til at ombestemme sig, og i stedet for at vælge døden i Tromsø, tager hun efter et par dage til Venedig med den hensigt at genvinde livslysten. Hjemme sidder hendes psykisk ustabile bror Mikael og bliver tiltagende bekymret. Han finder sin søsters selvmordsbreve og sætter efter hende. Rejsen bringer ham først til Tromsø og siden til Venedig. Gustava er opkaldt efter hovedpersonen i Thomas Manns roman “Døden i Venedig”, Gustav von Aschenbach, og Mikael tror, at Gustava vil dø i Venedig som Aschenbach døde. Nu starter en vild eftersøgning.

Romanen, og foredraget handler om at fare vild – i sin egen tilværelse, i sine forestillinger om hvad der er rigtigt og forkert, og helt bogstaveligt: i Venedig.

Romanens bagtæppe er det rædselsår, 2022, vi netop har gennemlevet, med krigen i Ukraine, corona og klimakrise. Men bagtæppet er også litteratur, i særdeleshed “Døden i Venedig”. Efter foredraget vil der være mulighed for spørgsmål og debat.

 

 

Christina Hesselholdt foredrag

Fiktion på et skelet af virkelighed.

Om dokumentarromanerne Vivian (2016) og Virginia Is For Lovers (2019)
Vivian er en roman om den amerikanske gadefotograf Vivian Maier, der ved sin død i 2009 efterlod sig et enormt fotografisk værk, som hun aldrig havde præsenteret offentligheden for. I romanen beretter et kor af stemmer om Vivian Maiers liv og forhold til fotografi.

Virginia Is For Lovers handler om et brutalt dobbeltmord i Virginia i 1985. Mr. Up Front er romanens fortæller. Som en paparazzo driver han rovdrift på kendte menneskers liv og offentlighedens enorme appetit på hemmeligheder og gåder. Nu står Mr. Up Front med mordgåden fra 1985 i hænderne.

I dette foredrag fortæller Christina om dokumentarromanerne, sin research og mine overvejelser om at gøre brug af virkelige menneskers liv i romanform.

Christina Hesselholdt foredrag

Venner for livet.

Romansuiten Selskabet (2015), der blev Christinas internationale gennembrud, samler fire romaner udgivet mellem 2008-2014, nemlig Camilla and the horse, Camilla – og resten af selskabet, Selskabet gør op og Agterudsejlet. I 2021 udkom så romanseriens femte del: Feje blade sammen op mod vinden.

Romanerne følger en flok venner over mange år; deres forelskelser, skilsmisser, tab af forældre, rejser og ikke mindst deres venskabs opture og nedture. Alle vennerne er store læsere, så bagtæppet for romanerne er litteratur, citater fra verdenslitteraturen klinger med ind i romanerne.

I dette foredrag læser Christina op fra bøgerne og fortæller om sine overvejelser om form og indhold – og det at skrive en serie.

Christina Hesselholdt foredrag

Fra punkt til linje. Om hele mit forfatterskab.

I dette foredrag fortæller Christina om udviklingen i sit forfatterskab fra debuten i 1991 med punktromanen Køkkenet, gravkammeret & landskabet, til arbejdet med stemmeromanen Eks (1995) og serien af Camilla-bøger, frem til dokumentarromanerne Vivian og Virginia Is For Lovers.

Hun taler om at arbejde med forskellige prosaformer igennem 30 år, om hvilke forfattere der har inspireret hende, og hvor hun i øvrigt henter sit stof fra.

Referencer

Vivian

Christina Hesselholdt tager i sin nye roman fat i den gådefulde amerikanske gadefotograf Vivian Maier (1926-2009), hvis unikke fotografiske livsværk kun ved et tilfælde nåede offentligheden.

Vivian Maier levede på overfladen en stilfærdig tilværelse som en kærlig, kontant og ilter barnepige for velbjærgede familier i Chicago og New York. Men i over fire årtier tog hun mere end 150.000 fotos, hovedparten med Rolleiflex kameraer. Billederne kom først for dagens lys på en auktion kort før hun døde forarmet og vist nok temmelig ensom.

I en tid, hvor jegdyrkelse og selviscenesættelse når nye højder, udøver Vivian Maier en særlig fascination. Hvem var denne excentriske person? Og hvorfor forsøgte hun ikke at komme til at leve af sin kunst?

I Vivian beskæftiger en hel flok af stemmer, inklusiv Vivians egen, sig med disse spørgsmål. Man følger Vivian gennem hendes opvækst hos en mildest talt dysfunktionel familie i New York og i Champsaur i Frankrig, og man følger hende som barnepige i Chicago og som fotograf på gaderne i de amerikanske storbyer og på landet i Frankrig. Det er stemmerne der bærer fortællingen frem, Vivians mors stemme, Vivians stemme, stemmen hos et af de børn hun passede og forældrenes stemmer. Og ikke mindst stemmen tilhørende den pågående fortæller, der holder trådene i fortællingen sammen og stiller Vivian nærgående spørgsmål.

 

Kilde: Forlagsbeskrivelsen

Forespørg på Christina Hesselholdt

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 12 12 99