35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Claus Buhr

Journalist, forfatter og kommunikationsansvarlig ved Vestegnens Politi. Foredrag om kriminalitet og politi.
Claus Buhr kom på Journalisthøjskolen som 18 årig, og har siden arbejdet på Ekstra Bladet, TV2 regionalen TV/Midt-Vest, Grønlands Radioavis i Nuuk og DR. Han begyndte karrieren som kriminalreporter i 1993, hvor han, som grøn journalistelev, blev sendt på Nørrebro i forbindelse med de voldsomme konfrontationer mellem politi og demonstranter efter EU-afstemningen.

Claus har siden dækket gadekampe, drabsefterforskning og terrorsager i ind- og udland som rets- og sikkerhedsredaktør hos DR.

Claus har bl.a. skrevet bogen "Bror, hvad er det du gør?" om æresdrabet på den pakistanske pige Ghazala Khan, "Gården" om Københavns Politigård og bogen om Danmarks værste serieforbryder i nyere tid: "Sagen om Amagermanden".

Forespørg på Claus Buhr og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Claus Buhr

Amagermanden

Selv efter at den såkaldte Amagermand, Marcel Lychau Hansen, blev idømt livsvarigt fængsel, er det stadig en gåde for de fleste, hvordan det kunne lykkes ham at begå sine serieforbrydelser i over 23 år. Claus Buhr dækkede Amagermand-sagen, fra da det gik op for politiet, at de stod over for en serieforbryder i efteråret 2010 og frem til dommen i december 2011. Claus Buhr var også journalisten, der kunne afdække, at Amagermanden havde smuglet sin DNA ud af fængslet for at plante falske spor. På baggrund af sin dækning af sagen og researchen i forbindelse med sin næste bog ”Sagen om Amagermanden” giver DR’s retsredaktør i foredraget her, et fyldigt indblik i en af de værste sager om serieforbrydelser i nye dansk retshistorie og forklaringer på, hvordan det kunne lykkedes Amagermanden at undgå politiet i flere årtier.
Forspørg på dette foredrag

Københavns Politigård

Claus Buhr og den prisbelønnede fotograf Bjarke Ørsted har som de første pressefolk nogensinde fået uhindret og uledsaget adgang til København Politigård. Det er der kommet bogen "Gården" ud af. Hør i dette foredrag om bygningen, der aldrig sover og som rummer radiocentralen, hvorfra alt politi i København styres, og drabsafdelingen, der har verdensrekord i opklaring af drab. Men Københavns Politigård er meget mere: Grufulde historier fra krigens tid, mens HIPO huserede derinde og underfundige fortællinger fra Politigårdens kælder. Hør DR’s retsredaktør for første gang løfte sløret for, hvad der i virkeligheden gik for sig, før politiet ryddede Ungdomshuset, og om det er rigtigt, at der findes et James Bond værksted et sted dybt inde i bygningskomplekset Københavns Politigård.
Forspørg på dette foredrag

Æresdrab

"Bror, hvad er det du gør?" var det sidste den kun 18 årige pakistanske pige Ghazala Khan sagde, inden hendes storebror skød hende ned på klods hold på banegårdspladsen i Slagelse. Og spørgsmålet kan rettes til alle brødre, fætre og fædre, der vælger at tage livet af familiens piger i ærens navn. Formentlig en af de få journalister, der kan besvare dette spørgsmålet, er DR’s retsredaktør Claus Buhr, som har fulgt efterforskningen, har interviewet op mod 100 personer i sagen, og har rejst i det område af Pakistan, hvor Ghazala Khan kom fra. I dette foredrag giver han et sjældent indblik i æresdrab, og hvad der typisk ligger bag.
Forspørg på dette foredrag

Mere information om Claus Buhr

Claus Buhr - 118,1 KB

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere