35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Clement Kjersgaard

Hele Danmarks politiske ekspert fra Debatten
Clement Kjersgaard er studievært, redaktør, bladudgiver og en af Danmarks travleste foredragsholdere og ordstyrere. Som 16-årig blev han optaget på United World College of Hong Kong, hvorfra han blev student i 1994; herefter optaget på Universitetet i Oxford, hvor han læste Filosofi, Politik og Økonomi. Clement Kjersgaard grundlagde i 2002 RÆSON, som han stadig udgiver. Siden 2003 var han studievært for DR på et hav af tv-programmer. Og i 2013 modtag han Berlingskes Journalistpris, blev udnævnt af fagbladet Journalisten til Danmarks mest magtfulde journalist i 2011, og var modtager af Publicistprisen i 2011, samt vinder af tre TV-Priser i årene 2004, 2007 og 2011. I 2011 grundlagde Clement Kjersgaard Danmarks årlige “Vidensfestival”.

Clement har indtaget en markant rolle i de danske medier, hvor han er blevet kendt som den frygtløse og uforudsigelige vært, der stiller hårde og direkte spørgsmål. Clement er ophavsmand bag en række succesfulde tv-koncepter, hvor hans mål er at omdefinere værtsrollen med et ønske om at maksimere massemediernes potentiale, tænke i nye baner og få sine gæster i tale om alt det, man ikke kan høre og finde andre steder. Et ønske og mål som Clement allerede havde som 11-årig, da han startede med at lave lokalradio med fokus på journalistik frem for musik.

Når Clement ikke beskæftiger sig med TV, bruger han sine sproglige og analytiske evner i artikler, læserbreve, kronikker og interviews. Clement er blevet udnævnt som Danmarks mest magtfulde journalist, og har i den forbindelse modtaget Berlingskes Journalistpris, Publicistprisen og været vinder af flere TV-priser.

Clement har studeret filosofi, politik og økonomi på Universitetet i Oxford samt statskundskab på Københavns Universitet.

Længden på alle Clement Kjersgaards foredrag kan varieres (en typisk opbygning er fx: 50 minutters foredrag efterfulgt af 50 minutter med spørgsmål-og-svar).

Forespørg på Clement Kjersgaard og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Clement Kjersgaard

Velkommen til virkeligheden!

Der er garanti for skarphed, indsigt, uforudsigelighed og humor, når Clement Kjersgaard leverer underholdningen - fra peptalks (5-15 minutter) over mini-foredrag (om politik, medier, ledelse, originalitet og kreativitet) til quizzer, der inddrager hele salen (30-60 minutter)

Rappere i replikken end de fleste, han har stået overfor: Clement Kjersgaard har siden 2004 været en af landets ubetinget mest markante tv-værter - og når han ikke er på skærmen, er han en af de mest efterspurgte foredragsholdere og ordstyrere.
Foruden sine foredrag leverer han også: Underholdning. Som start eller afslutning på en personaledag eller konference. Eller i form af 30, 60 eller 90 minutters underholdning (inklusiv spørgsmål fra publikum) til middagen, prisoverrækkelsen eller kursusweekenden.

I et af formateterne - “Clement løser jeres problemer” - er udgangspunkt de spørgsmål og dilemmaer, I gerne vil høre skarpe (og skæve) bud på. Forud for arrangementet går en researchfase, så oplægget giver nye vinkler på præcis de emner, I vælger.
Forespørg på dette foredrag

Planeten, demokratiet og kampen om fremtiden

Kan verdens ledere enes om at løse klimaproblemet? Baseret på de sidste 30 års erfaringer er svaret bare: Nej. Og de har meget andet at tænke på: En bølge af uhørt politisk uro og turbulens, hvor vælgerne kasserer de etablerede partier og politikere. Er demokratiet truet? Her er svaret et andet, end det var for blot tre år siden: Ja.
Efter selve foredraget er der god tid til spørgsmål, svar og debat.
Forespørg på dette foredrag

Trump, USA og Verden

Donald Trump er i fuld gang med at forandre USA - og verden. Hvad vil der ske? Hvilke valg står Trump overfor - og hvordan vil amerikanerne og resten af verden forholde sig til en præsident, der skriver alle spilleregler om? Clement Kjersgaard har arbejdet indgående med amerikansk politik siden 2002, bl.a. i tv-programmerne “Clement i Amerika” og “7 døgn med Trump og Clinton”.
Forespørg på dette foredrag

De næste 25 års verdenshistorie

Vil USA forblive en supermagt? Vil Kina ændre verden? Kan EU forsvinde? Med udgangspunkt i det store historiske perspektiv opridser Clement Kjersgaard en serie af dilemmaer, som i hans vurdering bliver helt afgørende for verdens udvikling i årene, der kommer.
Forespørg på dette foredrag

Dansk politik om 10 år

De sidste 10 år i dansk politik har været meget dramatiske. Clement Kjersgaard giver overblikket - og fortæller: Hvordan er dansk politik blevet anderledes? Hvordan har politikerne og partierne forandret sig? Hvor er magten i dag?
Forespørg på dette foredrag

Journalistikkens fremtid

“Der er to muligheder: Enten bliver journalistikken bedre - eller også vil den forsvinde for ikke at blive savnet”. Så kontant er budskabet fra Clement Kjersgaard, der med udgangspunkt i mediebranchens krise opridser hvad han mener er kravene til fremtidens journalistik - og fremtidens journalister.
Forespørg på dette foredrag

Er demokratiet i krise?

Ja, er Clement Kjersgaards korte svar. Det længere lyder sådan: De gamle magthavere - herunder politikerne - har endnu ikke forstået, hvor voldsomme udfordringer, der venter. Foredraget handler om de seneste års dramatiske begivenheder i både dansk og international politik, og om de jordskælv, der venter os.
Forespørg på dette foredrag

Dannelse, uddannelse og demokrati

Danmark står overfor en række udfordringer, der rokker grundlæggende ved den måde, landet har fungeret på i 150 år - og vi kommer til at forandre os. Det mener Clement Kjersgaard, der i dette foredrag giver svar på spørgsmålet: Hvad er - i den fremtid, der allerede er begyndt - de holdbare bud på dannelse, uddannelse og demokrati i en dansk kontekst?
Forespørg på dette foredrag

Sådan får man en idé - Om arbejde og kreativitet

Som 11-årig startede Clement “Århus Børneradio”, i 2002 grundlagde han magasinet RÆSON, i 2011 den årligt Vidensfestival i København. Og siden 2004 har han været manden bag en stribe tv-programmer for DR, herunder “Debatten” (som han relancerede i 2010) og “Vi ses hos Clement” (siden 2014). Hvad har han lært? Foredraget handler om selvsikkerhed og kreativitet, samarbejde og uenighed, form og indhold, magt og tillid, mod, succes og fiasko.
Forespørg på dette foredrag

Øvrige foredrag med Clement

Udover ovenstående holder Clement også foredrag og en lang række aktuelle og evig gyldige emner, herunder:

Dansk politik om 10 år (inklusiv navne og årstal på alle kommende statsministre i perioden)
De næste 25 års verdenshistorie
Clement løser jeres problemer
Clement svarer på alt
Hvad tror vi på nu?
Hvem vinder kampen om dagsordenen - medierne eller politikerne?
Hvorfor gør medierne det så dårligt?
Hvorfor er ledelse så svært?
Hvorfor er forandring så svært?
Sådan får man en idé (kan kombineres med nedenstående)
Sådan får man ikke en idé (kan kombineres med ovenstående)

I har også mulighed for at booke Clement som ordstyrer.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Clement Kjersgaard

Referencer:

"Vi havde på VUC Nordjylland, i forbindelse med en pædagogisk dag, valgt at få Clement Kjersgaard til at afslutte dagen med en panel debat. Det var en fantastisk oplevelse. Vi oplevede en debattør, som havde sat sig ind i den kontekst debatten handlede om. Velforberedt, nærværende, med stor respekt for de mennesker han interviewede, udviste stor empati, og med den største professionalisme. Det skal nævnes, at vores panel udover folk med politisk eller professionel baggrund også bestod af en tidligere samt en nuværende kursist. Og Clement fik deres udsagn med på banen på en god måde, så deres nervøsitet over at skulle stå overfor en forsamling på godt 450 blev en succes. Vi vil med sikkerhed gerne have Clement til Nordjylland igen. Vi kan derfor kun give Clement de absolut bedste anbefalinger."
- Eva Søndergaard, Formand for pædagogisk udviklings forum, VUC Nordjylland

”Debataftenen i Karlslundehallerne bliver af alle betragtet som en ubetinget succes, og rost til skyerne. For os er der ingen tvivl om at din tilstedeværelse som ordstyrer løftede debatten, og din indsats betegnes som seriøs, konstruktiv med humoristisk islæt. Samtlige politikere fra panelet udtrykker meget stor begejstring for din måde at ”takle” dem på, og 3 af dem har ydermere sagt at de vist aldrig har været til et bedre vælgermøde. Så fra Karlslunde Idræts Forening skal der lyde en særdeles stor tak for din indsats. Skal et sådan arrangement gentages, så er du helt sikkert på igen.”
- Peter Roslev, Sekretariatschef, Karlslunde Idræts Forening

”Det var en super god paneldebat - og der var stor ros til Clement. Der var et stort fremmøde, hvilket vi helt sikkert også kan takke Clement for. Dejligt at han levede op til forventningerne.”
- Anne-Mette Kæseler Jensen, KOS-Odense (kommunale organisationers sammenslutning)

”Clement Kjersgaard er ikke overraskende professionel til fingerspidserne; Imødekommende og aktuel.”
- Maiken Forslund, FOF Gentofte

"Clement var meget imødekommende også mht, at vi kom til at starte 10 min senere end tidsplanen."
- Sophia Liv Bergmann, Roskilde Kommune


"Det var en fornøjelse af opleve Clement som foredragsholder, herunder også hvordan han lod deltagernes spørgsmål blive retningsgivende for den sidste del af foredragets indhold. Topkarakter herfra :-)"
- Tim Koefoed, 3S Samarbejdet

 

 

 

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere