Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Dan Tschernia

Tv-producer og journalist. Historiske og politiske foredrag.
Dan Tschernia er uddannet filminstruktør på Den Danske Filmskole (1969), har arbejdet sammenlagt 15 år i Danmarks Radio (TV-kulturafdelingen, Radioavisen 1969-81 og 1986-89), var diplomat på den danske ambassade i Paris (Kultur- og presseråd 1981-86), grundlægger af og direktør for TV2/ Lorry (1989-2015).

Desuden har Dan Tschernia instrueret teater og film, været kommentator i Politiken, Berlingske Tidende og Ekstrabladet og bidraget til diverse antologier. Dan Tschernia er også forfatteren til ”Spreck” – en biografi om arkitekten J.O. von Spreckelsen (Aarhus Universitetsforlag, 2019).

Dan Tschernia er dermed en erfaren publicist, kommunikator og foredragsholder, som kan garantere dig en spændende og indholdsrig oplevelse.

Forespørg på Dan Tschernia og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Dan Tschernia

”SPRECK” – Historien om en dansk triumf i Paris - og en tragedie.

”Spreck” kaldte hans studerende og kolleger J.O. von Spreckelsen, der var professor på Kunstakademiets Arkitektskole. Han døde 59 år gammel. Inden da havde han tegnet sit eget hus og fire smukke kirker i Danmark. Desuden havde han i 1983 vundet konkurrencen om færdiggørelsen af bydelen La Défense vest for Paris. Det var en gigantisk åben kube.

Franskmændene var vilde med hans projekt, der passede perfekt ikke blot til stedet, men også til fransk mentalitet. Han og projektet blev derfor modtaget med jubel – også af landets socialistiske præsident François Mitterrand, der selv havde valgt det mellem flere hundrede forslag. Mellem den danske arkitekt og Frankrigs præsident opstod et enestående venskab.
+ mere om
Forespørg på dette foredrag

Hvad sker der dog med Frankrig?

Danmark og Frankrig har diplomatisk, handelsmæssigt og politisk et godt forhold til hinanden. I stort tal holder vi danskere ferie i det enorme og spændende land. Bl.a. derfor er der gode grunde til at interessere sig for landet der siden efteråret 2018 har været præget af stor social uro med strejker, demonstrationer – mange af dem voldelige – og generel utilfredshed og politikerlede.

Ikke blot har de ”gule veste” startet et forvirret og ustyret oprør – næsten alle samfundsgrupper protesterer ikke blot mod de forhold, de selv bliver budt, men også mod de reformer som landets unge præsident – Manuel Macron – gennemfører i denne tid.

I meningsmålinger står Macron og den højrepopulistiske Marine Le Pen stort set lige.

Den 15. og 22. marts 2020 er der kommunalvalg i Frankrig. Det vil give en fornemmelse af, hvor landet bevæger sig hen politisk. Det kan blive en gyser!

Før præsidentvalget i 2017 udgav Macron en bog: ”Révolution” hed den. Men det var næppe den revolution, der foregår lige nu, han havde forestillet sig.

Dan Tschernia, der er en velorienteret frankrigskender, fortæller klart og underholdende om Frankrig lige nu.
Forespørg på dette foredrag

Mere information om Dan Tschernia

Bøger af Dan Tschernia:


 - 497,8 KB

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere