35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Daniel Dencik

Alternative skrivemetoder
Daniel Dencik er bedst kendt som dansk forfatter og filminstruktør, og han kan bookes til foredrag både om sit forfatterskab, egne film og cykelsport.

I Daniel Denciks foredrag lukker han op for nogle af de tanker og lidt skæve metoder, han benytter i sine skriveprocesser. Hans metode kan betegnes som method writing, der ikke lægger fokus på struktur og form, men derimod forfatterenes dybe og autentiske stemme. Dermed forsøger Daniel at involvere sig i de karakterer, han skildrer. Han har for eksempel benyttet metoden i romanen "Nordisk vildt" (2018), der er ottende bog i rækken.

Daniel holder ligeledes foredrag om cykelsport på baggrund af blandt andet sin essaysamling "Sportshjerte" (2017) og sin dokumentar "Moon Rider", der omhandler enkelstartsrytteren Rasmus Quaade. Derudover har Daniel dækket Tour de France for Euroman og Politiken.

Forespørg på Daniel Dencik og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Daniel Dencik

Nordisk vildt

I dette foredrag åbner Daniel Dencik op for arbejdet med sin roman "Nordisk vildt" (2018). Det har været en fest og en kamp - og han er faret vild flere gange i den lange skriveproces. Som forfatteren Somerset Maugham formulerede det: “There are three rules for writing a novel. Unfortunately, no one knows what they are.”

Arbejdet har bragt Daniel vidt omkring. "Nordisk vildt" er blevet skrevet på lange rejser verden over. Daniel tilbragte en del dage i et forladt, malaysisk fængsel, hvor han troppede op hver dag for at kunne skrive ægte og sandt om ensomheden og udsatheden i fængslet. Jeg har været fast gæst i veteranhjemmet på Roskildevej, hvor jeg har lyttet til de gamle soldaters fortællinger, aflyttet deres sprog og derefter læst det hele op for dem.
+ mere om
Forespørg på dette foredrag

Cykelsporten

"Cyklen er vor Tids største Vidunder", kunne man læse i det danske billedblad Nordstjernen år 1895. Sætningen har virket som en profeti. I dag er cykling en del af den danske folkesjæl. Cykelsport er vel nærmest blevet nationalsporten. Og det, som sker lige nu i dansk cykelsport, er helt unikt og aldrig før set. Danske ryttere dominerer sporten.

Men cykelryttere er mennesker, der bruger meget tid alene. Landevejen er nøgen på den måde. En cykelrytter er, både ren og præpareret, et menneske disponeret for afhængighed. Daniel tænker på det asketiske regime, rytteren underkaster sig, mens denne er aktiv, ensomheden, konkurrencemomentet, kaldet fra landevejen. Daniel kan sympatisere med det på samme måde, som han kan beundre nonner og munke for deres hengivenhed. Han føler et slægtskab med den ekstreme og ensporede opofrelse.
+ mere om
Forespørg på dette foredrag

Her bor vi

Forfatterforedrag
Vestergade 63, 2. sal
5000 Odense

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Vestergade 63, 3. sal  ・  5000 Odense  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere