35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Daniel Dencik

Cykelsport, Alternative skrivemetoder
Daniel Dencik er bedst kendt som dansk forfatter og filminstruktør, og han kan bookes til foredrag både om sit forfatterskab, egne film og cykelsport.

I Daniel Denciks foredrag lukker han op for nogle af de tanker og lidt skæve metoder, han benytter i sine skriveprocesser. Hans metode kan betegnes som method writing, der ikke lægger fokus på struktur og form, men derimod forfatterenes dybe og autentiske stemme. Dermed forsøger Daniel at involvere sig i de karakterer, han skildrer. Han har for eksempel benyttet metoden i romanen "Nordisk vildt" (2018), der er ottende bog i rækken.

Daniel holder ligeledes foredrag om cykelsport på baggrund af blandt andet sin essaysamling "Sportshjerte" (2017) og sin dokumentar "Moon Rider", der omhandler enkelstartsrytteren Rasmus Quaade. Derudover har Daniel dækket Tour de France for Euroman og Politiken.

Forespørg på Daniel Dencik og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Daniel Dencik

Nordisk vildt

I dette foredrag åbner Daniel Dencik op for arbejdet med sin roman "Nordisk vildt" (2018). Det har været en fest og en kamp - og han er faret vild flere gange i den lange skriveproces. Som forfatteren Somerset Maugham formulerede det: “There are three rules for writing a novel. Unfortunately, no one knows what they are.”

Arbejdet har bragt Daniel vidt omkring. "Nordisk vildt" er blevet skrevet på lange rejser verden over. Daniel tilbragte en del dage i et forladt, malaysisk fængsel, hvor han troppede op hver dag for at kunne skrive ægte og sandt om ensomheden og udsatheden i fængslet. Han har været fast gæst i veteranhjemmet på Roskildevej, hvor han har lyttet til de gamle soldaters fortællinger, aflyttet deres sprog og derefter læst det hele op for dem.
+ mere om
Forespørg på dette foredrag

Cykelsporten

"Cyklen er vor Tids største Vidunder", kunne man læse i det danske billedblad Nordstjernen år 1895. Sætningen har virket som en profeti. I dag er cykling en del af den danske folkesjæl. Cykelsport er vel nærmest blevet nationalsporten. Og det, som sker lige nu i dansk cykelsport, er helt unikt og aldrig før set. Danske ryttere dominerer sporten.

Men cykelryttere er mennesker, der bruger meget tid alene. Landevejen er nøgen på den måde. En cykelrytter er, både ren og præpareret, et menneske disponeret for afhængighed. Daniel tænker på det asketiske regime, rytteren underkaster sig, mens denne er aktiv, ensomheden, konkurrencemomentet, kaldet fra landevejen. Daniel kan sympatisere med det på samme måde, som han kan beundre nonner og munke for deres hengivenhed. Han føler et slægtskab med den ekstreme og ensporede opofrelse.
+ mere om
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Daniel Dencik holder.

Foredrag med Torbjørn Sindballe

Torbjørn Sindballe

Torbjørn Sindballe er tidligere professionel triatlet, dobbelt verdensmester og den første dansker n...
Foredrag med Gert Rune

Gert Rune

Gert Rune fik som 16-årig konstateret knoglekræft, og efter fire måneders intensiv kemoterapi måtte ...
Foredrag med Jens Blendstrup

Jens Blendstrup

Jens Blendstrup har altid digtet og allerede i folkeskolen gik han ofte amok i fristile, men gik i s...
Foredrag med Anita Furu

Anita Furu

Anita Furu debuterede i 2018 med romanen "Mit halve liv", som hun modtog Bogforums Debutantpris for....

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
info@forfatterforedrag.dk

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  info@forfatterforedrag.dk

Book foredrag og foredragsholdere