Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Elisabeth Gjerluff Nielsen

Forfatteren bag "Store Børn" - Erindring om en familie
I august 2019 udkom Elisabeth Gjerluff Nielsens erindringsbog "Store Børn" - Erindring om en familie (Gyldendal), som har fået en yderst bred og populær modtagelse.

Elisabeth er yngste barn i en søskendeflok på fire (blandt andre storebroderen Peter AG (GNAGS)). Hun er uddannet fra Danmarks Radio i 1978-80. Hun debuterede som komponist, tekstforfatter, sanger, sangskriver og som frontfigur i gruppen Voxpop i 1980. Efter Voxpop (1980-83) fortsatte hun karrieren som sanger og sangskriver i en solokarriere, som indtil videre er blevet til 11 soloalbums. Senest Rettidig Ømhed, 2017.  Sideløbende med solokarrieren har Elisabeth Gjerluff Nielsen leveret radio-, TV-, filmmusik og teaterarbejde samt skrevet sange og tekster til blandt andet Lis Sørensen, Søs Fenger, Sanne Salomonsen og Ray Dee Ohh. Derudover har hun skrevet et hav af børnesange, skrevet bøger, deriblandt Isdronningen, 1999, samt bidraget løbende til antologier, tidsskrifter og aviser, senest klummer og indspark til Berlingske Tidende 2018, og i 2019 udkom så erindringsbogen Store Børn - erindring om en familie.

Forespørg på Elisabeth Gjerluff Nielsen og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Elisabeth Gjerluff Nielsen

FORTRYDELSER - en foredragskoncert

Ikke et foredrag – ikke en koncert, men en foredragskoncert hvor Elisabeth rejser i egne sange, bøger, og værker synger, fortæller, læser op, og kommenterer på jagten på det lykkelige liv. Som ingen har opskriften på, men som man måske kan nærme sig udfra hvad der IKKE synes at gøre os lykkelige.

Elisabeths foredragskoncert tager således udgangspunkt i den liste FORTRYDELSER, som en australsk sygeplejerske har samlet over sine patienters oftest udtrykte refleksioner på dødslejet. De 5 hyppigst tilbagevendende udsagn. At man fortryder at man fik arbejdet så meget f eks – eller levet så lidt efter egne og ikke andres mål og vurderinger.

I koncertforedraget indgår både opfordring til eftertanke, kinddans og oplæsning fra Elisabeths erindringsbog STORE BØRN (Gyldendal). Samt nye og genhør med kendte sange ( ”en sømand som dig” ”sotto voce” “holder øje med dig” mm) , fra Elisabeths over 40 årige virke som sanger/sangskriver, forfatter, komponist og multi-mediearbejder ( aviser, tidsskrifter, radio/tv- film- teater- og børnekultur
Forespørg på dette foredrag

Foredrag på baggrund af bogen ”Store børn” - erindring om en familie

Bogen starter Nytårsaften 1997, hvor fire voksne søskende er samlet i barndomshjemmet i Skjern. De har netop mistet deres far, og nu ligger deres mor terminalt syg på det lokale sygehus. Bogen udvikler sig i dagene, hvor begge forældre dør, og hvor Elisabeth detaljeret fortæller om barndommen i 60'erne, i en lille jysk by. Denne barndom perspektiverer hun til sit voksenliv i hovedstaden, hvor hun efter mange år må konstatere, at søskendeflokken, som nu er "Store Børn" er vokset langt fra hinanden. Så langt, at de trods en fælles opvækst ikke længere synes i stand til at nå hinanden.
 
"Store Børn" er Elisabeth Gjerluff Nielsens barndomserindringer, blandet med en nutidsskildring af den voksnes erkendelse af tabuiserede turbulente følelser mellem søskende.

Den store interesse omkring udgivelsen har givet Elisabeth anledning til at afholde forfatterbesøg med oplæg og oplæsning, som kan lægge op til spørgsmål og debat og overvejelser, vedrørende det forhold, at hver 4. dansker efterhånden har afbrudt kontakten til et nærstående familiemedlem.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Elisabeth Gjerluff Nielsen holder.

Foredrag med Dy Plambeck

Dy Plambeck

Dy Plambeck er uddannet fra Forfatterskolen, og har udgivet tekster i forskellige antologier og tids...
Foredrag med Lotte Kirkeby Hansen

Lotte Kirkeby Hansen

Lotte Kirkeby (f. 1970) debuterede i 2016 med novellesamlingen "Jubilæum". "De nærmeste" (2019) er h...
Foredrag med Josefine Campbell

Josefine Campbell

Med et foredrag med Josefine kan du være sikker på et godt arrangement. Josefine Campbell er en insp...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere