Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

35 12 12 99
  • Få nemt info om foredragsholdere
  • Danmarks professionelle foredrag
  • Kontakt os nemt for information

Erik Valeur

Forfatter, journalist og vinder af Cavlingprisen 1987 og 1995
Erik Valeur blev journalist i 1980 og har blandt andet arbejdet for Berlingske Tidende, DR’s Montagegruppe, DR’s Ungdomsredaktion, P4 i P1, TV 3 (pressekritisk magasin), Månedsbladet Press, Information, DR-Dokumentar, Radioens Dokumentargruppe og Forbrugerrådets blad Tænk. Derudover var Erik Valeur aktuel i to DR 1-dokumentarudsendelser i februar 2016: 'Erik og børnene fra spædstuen'.

Han har vundet flere priser blandt andet Publicistklubbens Jubilæumspris og DR's Kryger-prisen, samt den eftertragtede Cavlingprisen med Månedsbladet Press i 1987 og igen i 1995 for undersøgelsen af Nørrebro-sagen på Radioavisens ugemagasin Refleks.

Erik Valeur er medforfatter til flere faglitterære udgivelser blandt andet Lokummet brænder (1993), Stop Pressen (1993), Nørrebro - sten for sten (1998) og Magtens Bog (2002), men udkom i 2011 med den skønlitterære roman Det syvende barn.

Debutromanen Det syvende barn er en samtidskritisk fortælling, en blanding af krimi og spænding, og en psykologisk skildring af sårede børn. Romanen omhandler det berømte spædbørnshjem Kongslund, som især 1950’erne og 1960’erne sørgede for at bortadoptere tusindvis af børn. Foruden de typiske spændingselementer som mord, mystiske dødsfald og attentatforsøg, så er bogen også kendetegnet ved sine skarpe psykologiske personbeskrivelser. Romanen vandt flere priser, deriblandt Den Danske Banks Debutantpris, Weekendavisens Litteraturpris, DR-Romanprisen og den skandinaviske pris Glasnøglen.

Efter succesen med Det syvende barn kom Erik Valeurs anden roman Logbog fra et skibsforlis (2015). Bogen er en fabel, en samtidsfortælling og en thriller på én gang. Den handler om børn, der vokser op med særheder, ingen kan finde ud af at flygte fra, og slægter dermed sin forgænger på tematisk.

Forespørg på Erik Valeur og få hurtigt svar

Ja tak - jeg vil gerne modtage forfatterforedrags nyhedsbrev om nye foredragsholdere, m.m.

Foredrag af Erik Valeur

Om eget forfatterskab

Oplev et levende, underholdende og inspirerende foredrag med Erik Valeur, hvor han fortæller om sine to anmelderroste romaner og skrivearbejdet forbundet hermed. Det hele sker med stor variation, skarphed og humor. Derudover kan foredraget også tage udgangspunkt i udvalgte historier eller værker.
Foredraget egner sig især godt til litterære arrangementer på skoler, universiteter, biblioteker og gymnasier, hvor tilhørerne både får et indblik i livet som forfatter og selve oplevelsen og stemningen ved en oplæsning.
Forespørg på dette foredrag

Relaterede foredragsholdere

Disse foredragsholdere tilbyder foredrag, som minder om de foredrag, som Erik Valeur holder.

Foredrag med Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle fik sit gennembrud med romanen "Fiske i livets flod" i 2000. Hun har sidenhen udg...
Foredrag med Christian Jungersen

Christian Jungersen

Christian Jungersen blev født i København i 1962 og voksede op i Humlebæk. I 1988 blev Christian Can...
Foredrag med Anita Furu

Anita Furu

Anita Furu modtog Bogforums Debutantpris 2018 for romanen ”Mit halve liv”. I 2019 udgav hun den sel...
Foredrag med Sara Bouchet

Sara Bouchet

Sara Bouchet er fransk-dansk forfatter, foredragsholder og tidligere leder af Johannes V. Jensen Mus...

Her bor vi

Forfatterforedrag
Flakhaven 1, 1. sal
DK-5000 Odense C

Kontakt os

Telefon: 35 12 12 99
[email protected]

Forfatterforedrag  ・  Flakhaven 1, 1. sal  ・  DK-5000 Odense C  ・  tlf: 35 12 12 99  ・  [email protected]

Book foredrag og foredragsholdere